Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oyo

duphaston pomocy

Polecane posty

Gość oyo

W skrócie opiszę swoją historię - brałam pigułki antykoncepcyjne przez 5 lat - powód tylko i wyłącznie okresy ktore zwalały mnie z nóg zarówno pod względem ilości jak i bólu , niestety efekt jest w postaci dodatkowych kilogramów i to w znacznej ilości , pół roku temu odstawiłam hormony zaczynam pomału myślec o dziecku ale na pewno nie z taką wagą , niestety po pierwsze tyję dalej i w ziązku z tym robiłam dużo badań żeby to wyjaśnic - nic , cukrzycy brak , tarczyca ok , hormony ok a po drugie wrócił mój koszmar czyli tragiczne okresy , na ostatniej wizycie pani ginekolog przepisała mi duphaston rzekomo ma mi pomóc na te obfite i bolesne miesiączki ale ja się boję że to się wiąże z dodatkowymi kilogramami co w mojej sytuacji równa się już chyba z depresją Mam to brac od 16 do 25 dnia cyklu 2 razy dziennie progesteron wyszedł mi 0,36 przy normie 0,27 - 2,61 według pani ginekolog mógłby byc większy Nie wiem co mam robic , jest tu ktoś mądrzejszy ode mnie ?

Gość _--________6352
ja brałam przez 3 cykle i waga sie nie zmieniła.

Gość misssiiiieeekk
Tu nie chodzi tyle o duphaston,co o te obfite okresy!!! Co to za ginekolog,ktora leczy objawy nie przyczyne. Byc moze-prawdopodbne,ze masz polipy w macicy!!! Sama tak mialam,a teraz biore duphaston tak jak Tobie zalecila-na to,by one z powrotem nie rosly!!! Idz do dobrego gina i najpierw zwalcz przyczyne(polipy,miesniaki,endometrioza),a nie lykasz ciagle tabsy! Aha-po duphastonie na pewno nie przytyjesz..

Gość wyniki progesteronu
są zależne od dnia cyklu, jeżeli jest za niski w drugiej połowie cyklu to może świadczyć np. o braku owulacji...duphaston napewno nie pomoże ci na twoje miesiączki ani na wagę, on w zasadzie może wyregulować ci cykl i podwyższyć ci progesteron w drugiej połowie cyklu. Radze ci zacząć obserwować swój organizm np. stosować NPR, ściągnij sobie program do obserwacji i sama sprawdzisz jakie masz cykle...a co do miesiączki widać taka już twoja uroda bardzo wiele kobiet tak już ma i nic się już nie da z robić, co najwyżej niektóre objawy mogą ustąpic po urodzeniu dziecka....a co do wagi to jeżeli hormony masz ok. to niestety sama musisz z nią walczyć

Gość misssiiiieeekk
'TAKA URODA'................Najglupsze co mozna uslyszec-jak widac nie tylko od ginekologow.. Moja "uroda"tez byla taka,ze mialam wielkie bole w okres,a podpaske zmienialam co 30 minut,lalo sie ze mnie jak z kranu!! TAK TO BYLA MOJA URODA!!!A potem sie okazalo,ze ta "uroda"zwie się polipami!!!! Nie zwlekaj autorko i idz poradz sie innego gina...

Gość wyniki progesteronu
jeżeli dziewczyna pisze że robiła wszystkie badania to znaczy że na bank maiała również robione USG na któtym byłby widać że ma, polipy, mięśniaki itp!!!!! ja również mam bardzo obfite @ od kilkunastu lat i bóle przeszły mi po porodzie a obfite miesiączki zostały i jestem zdrowa jak byk

Gość ylujkik
wielu ginekologow to cymbaly!!! robia USG,a i tak nic tam nie widza..zmien ginka!

Gość ylujkik
skoro ma takie obfite okresy,to to nie jest normalne.Zalezy co jeszcze znacza te obfite okresy-dla jednej,to 5 podpasek na dzien,dla innej 15!