Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość russkaja

zlapalam dola, bo studiuje nieprzyszlosciowy kierunek

Polecane posty

Gość russkaja

i jakos dotarlo do mnie, co ja bede robic gdy skoncze? studiuje filologie rosyjska i nie czuje sie na silach uczyc pozniej innych rosyjskiego, na tlmacza pewnie tez bede za slaba...:O niedobrze sie robi, wkraczanie w dorosloc, szukanie pracy przeraza mnie. studiuje ktos z was administracje? jakie tam sa przedmioty?

Gość ljno
to se zmien kierunek i bedzie ci lepiej

Gość russkaja
tak, zmienie kierunek bedac na 3 roku:O ja chceskonczyc te filologie, bo lubie swoj kierunek.

Gość a kiedy wypuścisz osę
no to ją skończ

Gość bąbelkowa primadonna
no co ty mowisz! jak to fil rosyjska nie jest przyszłosciowa?! ja wlasnie od przyszlego roku zamierzam zacząc ten kierunek jako drugi na dziennych i uwazam ze jest bardzo przyszlosciowy!

e tam: przyszłościowy - nieprzyszłościowy; ważne, że Ci się podoba to, co studiujesz; chyba po żadnym kierunku nie ma gwarancji super pracy i zarobków; może po prostu już teraz się postaraj porozglądać za jakimiś praktykami, stażami gdzieś, gdzie znajomość rosyjskiego jest kluczową umiejętnością (na trzecim roku, to na pewno bardzo sprawnie posługujesz się już tym językiem);

Gość russkaja
z moja znajomoscia jezyka ciezko znalezc prace w ktorej bylabym przydatna:O niby jak skoncze ten semestr, to mam byc na poziomie advance'a, ale wiecie jak to wyglada w praktyce. na studia szlam bez znajomosci jezyka i teraz juz wiem, ze studia nie pozwola mi na wzprpwe opanowanie tego jezyka. zastanawiam sie nad kolejym kierunkiem, chcoiaz w ogole mi sie to nie nie widzi:O

Gość zdrastwujtie diewoczka
Mylisz sie mozesz pracowac w firmie która handluje z Rosją. Filie takich firm są w np. w Wołominie, Pruszkowie:D

Gość agathe2222
Ja studiowałam fil. rosyjska przez rok ale zrezygnowalam i przeniosłam sie na pedagogike.i to byl najgorszy blad w moim zyciu bo jednak na filologii widze swoja przyszlosc :)

Gość zdrastwujtie diewoczka
A tak na serio, to czasem potrzebują nauczycielek języka rosyjskiego. Szczególnie na płn.wsch. Polski a w celu nauczenia się w sposób dobry języka, zamieszkaj w Kaliningradzie na rok:P

Gość sdaajsk
bez sensu isc na administracje, jak myslisz ilu tych urzednikow potrzeba?? filologia rosyjska jest bardzo przyszlosciowa, jakbys do tego znala plynnie ang to juz wypas.

Gość russkaja
tak sie sklada, ze mieszkam na pl.wsch. i przegladam oferty, w ktorych wymagany jets j.ros.jest ich malo, do tego wymagana b.dobra znajomosc angielsiego, i studia wyzsze o profilu np ekonomicznym lub pokrewnym. zaczynam sie troche bac, co ze mna bedzie w przyszlosci:O:(

Gość russkaja
sorry, ze biadole, ale serio, mam dola. tyle lat nauki jezyka i sie okaze, ze bede pracowac w sklepie.

Gość jklop