Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anita5566k

Trudny dylemat. Pytanie.

Polecane posty

Gość anita5566k

Witam wszystkie mezatki i te panie, ktore oczekuja na swoj wielki dzien. Zamierzamy sie z narzeczonym pobrac w listopadzie. Mam siostre w wieku 16 lat (tzn rocznikowo 17) w grudniu konczy te 17 wiosen. Od prawie 2 lat ma chlopaka. I teraz powstaje dylemat czy rowniez mam zaprosic na moje wesele tego chlopaka ( on ma 18). ? Gdyz siostra jednak nie jest pelnoletnia itp. Ale wiem ze bardzo powaznie traktuja swoj zwiazek choc maja tak malo lat. Wiem ze moja rodzina (tzn mama itp) nie miala by nic przeciwko obecnosci tego chlopca. Dziekuje za rady Pozdrawiam serdecznie.

Gość zazazazaza
Ty jakas nie normalna jestes? oczywiscie ze zaprosic nie ma sie nad czym zastanawiac

Gość bele de jour
no oczywiscie, ze zaprosic. Przeciez to oczywiste

Gość anita5566k
Ale nie wiem czy starsze pokolenie rodziny by sie nie oburzylo itp. roznie to bywa. niestety. Bo ja rowniez zaprosilabym ale wlasnie boje sie o ta reakcje.

Gość .T
Tak. W ogóle, ja na brata wesele jakbym chciała iść z osobą towarzyszącą to do mamy bym się kierowała. W końcu to ona płaci.

Gość bele de jour
no wiesz twoja siostra jest juz prawie dorosla. Ma siedziec sama przy stole bo ty sie zastanawiasz co ludzie powiedza??:o

Gość anita5566k
Ja place za wesele

Przyjęło się, że nastolatków(różnie tą granicę można ustawiać ale 17 lat to już na pewno starsza nastolatka) należy traktować jako nie dzieci i zapraszać z osobami towarzyszącymi na osobnym zaproszeniu. :) Moim zdaniem jak najbardziej powinnaś zaprosić.

Gość anita5566k
Pytam wychowanych ludzi. I ineteresuje mnie zdanie moich bliskich a nie osob trzecich.

Gość anita5566k
A pytam na forum bo pomyslalam ze moze ktos mial podobny problem i zechcial by sie podzielic ze mna swoimi poczynaniami w tej sprawie.

Gość bele de jour
no to po co nas pytasz skoro interesuje cie zdanie twoich bliskich a nie obcych???:o ktos tu dobrze napisal, nie zapraszaj jej skoro masz takie dylematy

Gość anita5566k
Zdanie bliskich na weselu.

Gość ejbisi
Wstyd mi za niektorych forumowiczow... skad w was taka agresja? :o Chyba ziółka na uspokojenie by sie przydaly.

Gość A może takie jak
Przecież zdarzają się już dziewczyny, które w wieku 17-lat sa w ciąży, więc nie rozumiem co to za dylemat. Nawet 15-16-latki miewają chłopaków i chodzą razem na wesela. Niegrzeczne byłoby, gdybyś tego chłopaka nie zaprosiła. Przecież traktujecie go niejako jak członka rodziny, sympatię Twojej siostry? A ciotki, wujkowie itp. oni będą oburzeni nawet gdybyś Ty usiadła na kolanie Młodego ;) tak przykładowo. Zawsze znajdzie się okazja do plotek.

Gość malinka50098
Dziekuje bardzo za rozmowe. To ja wyszlam z inicjatywa zaproszenia chlopaka ale zaraz zaczely sie opinie ze moze nie wypada i dlatego spytalam tutaj. Jeszcze raz bardzo dziekuje.

Gość anita5566k
przepraszam ale mam tu dwa nicki.

Gość ***Narzeczona ***
Najpierw piszesz ze nie interesuje Cie opinia osob 3 a to co Twoja rodzina mowi a pitem pytasz o zdanie na forum .... Dziewczyno ile Ty masz lat ze nie potrafisz tak glupiej i oczywistej decyzji. Masz w ogole sowje zdanie czy rodzinka mowi Ci co masz robic?? Ty masz problem ale nie z zaproszeniem tego chlopaka na wesela a z odcieciem pepowiny od rodzinki. Juz sobie wyobrazam co by bylo gdyby rodizna nie akceptowala Twojego Narzeczonego ..... im by sie nie podobal to zerwalabys bo rodizna tak mowila.

Gość lokatka
hm troche mnie dziwi twoj dylemat, ja mam brata ktory ma 17 lat, pobieram sie w sierpniu tego roku, a juz od zeszlych waacji susze mu glowe zeby sobie jakas panne znalazl i ja wzial na wesele ;) chcialabym zeby mial osobe towarzyszaca, chocby kolezanke :P wogole jak zapraszalam kuzynow i kuzynki to od razu mowilam, ze jesli chca przyjsc z osoba towarzyszaca to prosze bardzo, tylko musza nas odpowiednio wczesniej poinformowac :) moim zdaniem to bylo by nie fair wobec twojej siostry zapraszac ja sama, szczegolnie w tym wieku "milosc" jest bardzo wazna, i na pewno byloby jej przykro... no a przeciez siostra wazniejsza niz reszta rodziny prawda? :)

Gość bfvcxn
Autorko to Twoja siostra - przecież 16 lat to już nastolatka. Jak ona będzie się bawić siedząc sama na weselu własnej siostry? Masakra jakaś... Ja miałam 17 i byłam z chłopakiem na weselu mojej Siostry... To było oczywiste, że idziemy razem. I jakoś nikt się nie oburzał - bo niby czym - to tylko wspólny taniec, zabawa... A teraz ten chłopak jest moim mężem :)

oczywiście, że zaproś ja z chłopakiem! nie rozumiem Twojego dylematu... jak Ty miałaś 17 lat to pewnie też wolałaś bawić się na weselu z osobą towarzyszącą niż siedzieć sama przy stole, ew. robić za niańkę (większość ludzi uważa, że nastolatka bez chłopaka na imprezie rodzinnej wprost umiera z radości na myśl o opiece nad ich dzieckiem... )

Gość ona ona ona ta...
Ty sobie chyba żartujesz??!! chyba bym nie chciała być na Twoim weselu ;/ ; / współczuje Twojej siostrze... ale by mi się głupio zrobiło na jej miejscu jakbyś nie zaprosiła chłopaka ;/ ;/

Gość lesny dzban
na miejscu Twojej siostry bym się pewnie obraziła i w ogóle na to wesele nie poszła...

Gość ann//
Ja tez nierozumiem tego dylematu! To jest oczywiste ze powinnas zaprosic siostre z chłopakiem i miec w dupie co ktos o tym pomysli. A co w tym takiego oburzajacego dla twojej rodziny?! Dla mnie oburzające byłoby gdyby dziewczyna całe wesele iedziała i sie nudziła albo zmuszona była cały czas tanczyc z podstarzałymi wujkami.

Gość gorzka żoładkowa
ludzie to maja we łbach nawywracane :( ja wam powiem lepsza historię! moja kumpela została poproszona na swiadkową na weselu kuzynkk- oczywiście ucieszyła się dziewczyna i uradowana poinformowała chłopaka( oboje po 20stce). heh, jakie było jej zdziwienie jak otrzymała zaproszenie bez osoby towarzyszącej!!! myśłała ze to żart ale wkrótce okazało się ze młodzi oszczedzają i proszą tylko oficjalne pary- małżeństwa albo przynajmniej zaręczonych. no cóż biedaczka bawiła się sama, a że dobrze wychowana nie odmówiła choć ja bym chyba miała w dupie takich młodych! ]sory- moje zdanie..., żenada autorko żenada...

to oczywiste że zapraszasz,to jest partner twojej siostry.niekoniecznie musisz z nim utrzymywać kontakty,nie wiem..spotykać się przyjacielsko ale jednak wypada zaprosoć-mimo że siostra ma 16 lat.