Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszezacznijciemyslec

Wolisz byc warzywem do smierci czy

Polecane posty

Gość lezysz nie mozesz sie zabic
jestes sparalizowana/y, zadnej ampulki nie dotkniesz,nie poczujesz...to czesto sie zdarza,mlodzi tak leza a rodzina na sile ich trzyma,inni (czyt.rodzice) znowu szybko ich uwalniaja... chodzi tylko o DOKUMENT TWOJEJ WOLI bo teraz jej NIE MASZ a jak,nie zycze!!!!! cos...to beda podcierac i myc (albo i nie).

Gość mnie chodzi o taki stanze
juz nie wyjesz,nie wydajesz dzwieku i stwierdzili ze to bedzie koniec...albo ze jest !!! ale maz/rodzina na sile meczy dusze w ciele nieruchawym...rozumiesz??!?!?!!! Jezu,.to proste!!!!

Gość a kto stwierdzi że to koniec
lekarz? Nie rozśmieszaj mnie. Koniec jest wtedy, gdy człowiek umrze.

Gość na przyklad po wypadku
albo rak (i to jaki,widz.zdjecia) mozgu....wtedy nie ma szans...smieszne,jeden chir.zapewnial ze X nie ma szans,drugi (mlodszy) ze ... wyzdrowieje (sic!) X ,spiaczka, rak rozmnazal sie w mozgu jak pchly, przerazajacy widok (zdjecia ,prof,ja widz.) Kto chce tak lezec? Umierajac a moze juz nie zyjac,mowili,ze tylko aparatura podtrzymuje zycie X. Juz chcieli X na organy.Baba zrobila wredna mine,popatrzyla spode lba:( Nie,nie zgodz. sie.X jeszcze live...albo i nie ale wygl.jak live..........to dziwne....smutne.....zaluje,ze to przezyl. Ja NIE chce tak. A ty?

Gość kiedy czlowiek umiera
ty to wiesz????????????????????????????????

Gość kiedy czlowiek umiera
jesli ktos wie KIEDY to gratulacje

Gość Margerittkoa
dzieci w stanach ludzie moga wybierac, awatary jakies,co wy wypisujecie?

Gość okiennica odwazna mylisz sie
nie wiesz o mnie nic, wiec glupoty wypisujesz pewna swego, smierc-celowo nie uzyto tego slowa, niby warzywo a i tak nie zyje jesli nie rozumiesz,zapytaj:) taka jestes odwazna/y ? :) a ja mysle,ze nie bardzo;)

Gość eutanazji duże tak
Jest to sprawa o tyle problematyczna, że osoba zainteresowana bądź jest nieprzytomna, bądź niesprawna umysłowo (łatwo nam teraz gadać jak jesteśmy młodzi i kumaci, z wiekiem niestety tak nie będzie), a na dodatek lekarze się spierają czy to aby na pewno nie ma szans. W grę wchodzą jeszcze rozmaite potencjalne korzyści i niekorzyści jakie inni ludzie moga mieć z naszej śmierci lub dalszej wegetacji, a nie powinny, jeśli mówimy o eutanazji w pełnym tego słowa znaczeniu. Może rozwiązaniem byłoby możliwie obiektywne i szczegółowe opisanie w owym "dokumencie woli" sytuacji, w których życzymy sobie śmierci, ze wszystkimi szczegółami medycznymi tudzież sposobu na uśmiercenie nas. Wtedy nie ma dyskusji o szansach, nadziejach, stopniu cierpienia chorego i sumieniu lekarzy tylko bezwzględne spełnienie woli konkretnej osoby - której decyzja może być głupia (np. zażyczę sobie śmierci, mimo że można by było mnie uratować) - ale wolność (w tym wolność podejmowania głupich decyzji na swój temat) jest bodaj najważniejsza w demokracji.

Gość aaaapamietacieeee
pamietacie teri schiavo? jA ZABILI ALE RUSZALA SIE, miala okres, i co? zabili? bo decydowal jej kat maz stara sprawa ale wtedy papiez umieral to nawet on prosil zeby dac jej pic i jesc plyny i nie zaglodzic na smierc a oni jak holokaust zrobili teri i

Gość chodzi o stan
beznadziejny,niech kazdy w naszym kraju ma PRAWO do decydowania, ale ja chce moc podpisac dokument o tym,ze NIE chce sztucznego podtrzymywania zycia,mam do tego prawo i UWAGA : inni maja PRAWO do innej decyzji.Ale nie zycze sobie zeby ktos decydowal za mnie. Co dla jednego jest glupie dla drugiego niekoniecznie. Uratowac i co, wegetowac sr...pod siebie,kto chcialby tak lezec?! Korzysci to juz inny temat,zreszta teraz nawet porywaja i morduja ...dla tluszczu.Swiat wariuje. "Jest to sprawa o tyle problematyczna, że osoba zainteresowana bądź jest nieprzytomna, bądź niesprawna umysłowo (łatwo nam teraz gadać jak jesteśmy młodzi i kumaci, z wiekiem niestety tak nie będzie), a na dodatek lekarze się spierają czy to aby na pewno nie ma szans. W grę wchodzą jeszcze rozmaite potencjalne korzyści i niekorzyści jakie inni ludzie moga mieć z naszej śmierci lub dalszej wegetacji, a nie powinny, jeśli mówimy o eutanazji w pełnym tego słowa znaczeniu." Może rozwiązaniem byłoby możliwie obiektywne i szczegółowe opisanie w owym "dokumencie woli" sytuacji, w których życzymy sobie śmierci, ze wszystkimi szczegółami medycznymi tudzież sposobu na uśmiercenie nas. Wtedy nie ma dyskusji o szansach, nadziejach, stopniu cierpienia chorego i sumieniu lekarzy tylko bezwzględne spełnienie woli konkretnej osoby - której decyzja może być głupia (np. zażyczę sobie śmierci, mimo że można by było mnie uratować) - ale wolność (w tym wolność podejmowania głupich decyzji na swój temat) jest bodaj najważniejsza w demokracji. - jak najbardziej,tak,dazmy do tego zanim zrobia z nas to,czego nie chcemy:albo zabija albo zamecza.

Gość DorotaBezmylsNDp.
Rzeczywiście rozsądniej zadecydować osobiście. A nuż ktoś zechce organów dla własnych korzyści:o

Gość OnlyHeart
moze dam moze nie dam na organy ale chce tez wyrazac swoja wole co zrobic gdzie i co podpisac?