Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwilena123

poleccie mi dobry film

Polecane posty

Gość bubu jaja
Ja widziałam tylko dwie pierwsze częsci Guinea Pig. Pierwsza jest głupia, bezsensowna. Druga faktycznie jest strasznie, strasznie ostra. Wygląda jak film dokumentalny - facet goni dziewczynę, łapie ją. Potem ona lezy na stole przywiązana, a on zaczyna ją ćwiartować. Jako że dał jej dużo heroiny, ona nie odczuwa bólu, a wręcz doznania płynące z odcinania kawałków ciała odczuwa jako przyjemne. No i odcina jej - dłonie, stopy, potem całe ręce, całe nogi, na końcu głowę. Film jest tak realistycznie nakręcony (zbliżenia na cięcie, dokladnie przecinane ścięgna, kości), że ponoć Charlie Sheen który go widział, zadzwonił na policję powiadamiając ich że posiada film typu SNUFF (prawdziwa śmierć). Myślał że naprawde jakiś psychol nakręcił jak morduje dziewczynę.

Gość koliwia
sierociniec,antychryst, ostatni dom po lewo - troche straszny

Gość osobarefleksyjnaraczej
Polecam Ci CIENKĄ CZERWONĄ LINIĘ - to jeden z moich ulubionych filmów o tym, jak zołnierz myśli czy wojna ma sens. No nie ma , jego życie się kończy a reszta pozostaje w zakresie przemyśleń widza. Piękne pejzarze i brutalny kontrast nadejścia człowieka. Ale nie by budować tylko by zabijać. Ten film uczy czujności w życiu. To ten film powinien był dostać Oskara a nie Szeregowiec Ryan. Ale Szeregowiec Ryan to filozofia amerykańska była - prosta, łatwa i przyjemna. Jedyny powód dlaczego skreślono szeregowca ...Witta.

ps. polecam także muzykę do tego filmu. Jest GENIALNA.

Przy okazji widać jak niewiele w sumie miało do powiedzenia USA w czasie II wojny światowej. A tak im się wydawało? Że świat zbawili swoimi siłami. O tak! Zwłaszcza teraz to widać. Dlatego tym bardziej polecam Malicka jako pokonanego... zwycięzcę. Jeszcze jeden paradoks bezsensu życia. I bezsensu wojny każdej w sumie :( Może to taka odpowiedź dla ludzi, którzy szukają sensu w wojnach, że ...źle szukają. I tyle :(

Może II wojna światowa miałaby jakiś sens i wygrana USA byłaby pełną wygraną gdyby nie ta cała komuna, no nie? Narzucona innym. Gdyby nie zabór Niemiec - może mieli sie powstrzymać i zostawić tych Niemców? Teraz już wszędzie Niemcy. Przecież to straszne. A zrobią propagandę , że Rosja wygrała II wojnę światową. Kto ja tak naprawdę wygrał? A kto przegrał. To pytanie , które zawsze mi stawia szeregowiec Witt. Wygrał czy przegrał. Do dziś tego nie wiem. A wy?

Ale wiecie taki od zawsze silne państwo podzielić i dać im kasę na odbudowanie - połowie. Do czego to może doprowadzić w przyszłości? Mogło bo już doprowadziło. Do zajechania wszystkiego i jednej nienawiści. Do tego :( No wprawdziwe Rosja była wielka, ale może mieli spasować? Nie wiem. Dziś już nikt z nimi nie ma szans. I tyle. Amerykanie mogą zacząć kręcić filmy o Indianach i westerny znowu. Tym razem oni wylecą w kosmos pewnie bo kto? Niemcy? Trochę ich za dużo i są za silni. Po prostu za silni są dla nich. A to, że są mili i grzeczni. No cóz... poprawili maniery - ale czy to aby jest prawda? Coś mi sie nie chce wierzyć. Może nigdy nie byli chamscy ale ta skromność ich jest dla mnie podejrzana. A waszym zdaniem?

takie od zawsze silne państwo - tak miałam napisać. No nie wiem - ze strachu ich niby podzielili, ale strach jest złym doradcą. Może wystarczyło po prostu wojsko wprowadzić i tyle. Teraz będą coraz gorsi i cała prawda o nich wyjdzie na jaw. Polska to jeszcze i Balkany, ale Niemców tak podzielić haniebnie? Nie wróżę tej historii happy endu, a wy?

Gość zyjaca_w_oblokach
KROPKA NAD I :):) Też zależy, to film bardziej dla damskiego towarzystwa :)

Moim zdaniem rusek i Amerykan mieli wojsko tam wprowadzić i ich zdemobilliować na 100 lat, a co oni zrobili? Podzielili się obszarem. Debilizm moim zdaniem. Miał być rodzaj Iraku i koniec. I z czasem po prostu coraz mniej wojska cudzego i powoli coś tam zbrojenia ich, żeby ich nie okradziono. Takie mrówki tak potraktować haniebnie? No jedynie, że przegrali poraz drugi.

I dlatego widzicie tego nikt nie powtrzyma, że oni te Amerykę zajadą z jednej strony, a z drugiej zajechana zostanie Rosja. Bo to był IDIOTYCZNY pomysł żeby ich rozdzielać. Ja też już za to oberwałam w życiu i się nie dam. Jasno to widzę. Ile to jest krzywdy ludzkiej taki podział. Ale na Rosji nie umieli się zemścić - na USA się mszczą a oni im pomogli. Szkoda, że ten Stalin był taki, że sie nie dało ich ocalić jako narodu. Ale ich kontrolować gospodarczo też w takim razie. Może Angliki ich mieli kontrolować? Jak Hong kong? Coś takiego to chyba miało być, a oni ich fospodarczo olali - Amerykańcy i tak sie stało. Ale zobaczcie w takim razie jacy są daremni bez Londynu, no a co im ten Londyn pomoże? Nic przecież. Czyż sie od niego nie oderwali by być tym USA? Jeden beznsens wszędzie już :( Została w tym wszystkim - istotnie - kariera ...BOLYYWOODU. Ale to też już historia. Niemniej czemu? Następny powinien być...TAJWAN. Moim zdaniem. :classic_cool:

Gość madziusiia
polecam film dla Kobiet Miedzy Slowami Nowszy Model To Skomplikowane Milego ogladania

Jedyne co można było to kolonizować sobie Niemców po II wojnie światowej. I jedynie USA to mogło zrobić i mieli walczyć o to by byli w całości. Nie - Stalin doszedł do Berlina. A po co mu ten Berlin? Ale dno :( Mieli pewnie odkupić wschodnich Niemców Amerykanie i z nich doić za pomoc. Ale oni byli głupi - i to jest była kolonia? Jakieś dno :(

Te wszystkie moje rozważania potraktujcie jako ŻYCIE TO NAJLEPSZY FILM JAKI ISTNIEJE. Scenariusz? Brak. Następny poranek to scenariusz jedyny jaki istnieje. To tak akurat dla Polaków, ale nie - oni wolą ekran telewizora. Czemu? Paradoks.

Gość hardcorus
hardkor: Gruz 200 Ring, Egzorcyzmy Emily rose na wesoło np. Żywot Briana:D

A wiecie, że ten aktor, który grał mojego ulubionego szeregowca Witta zagrał póżniej u Gibsona Jezusa Chrystusa w Pasji? I przeczytałam, że go piorun wtedy trafił jak grał w tej Pasji, ale nie wiem czy na planie czy poza. W każdym razie to takie moje życie jest w tym wszystkim. W tym szeregowcu znaczy się. Też mnie tak zastrzelono na końcu jak wielu filozofów wśród brutalnego chamstwa :(

No ale cóz - czy ten aktor robi takie skandale jak wasz ukochany FC? jednak pewne role do czegoś zobowiązują i narodowość też! Marnie skończy on. W czwartek na POLSACIE jego TIGERLAND - pooglądajcie sobie - Joego Schumachera - ja na pewno obejrzę ten film. jego przepustka do kariery. Ale czy takiej? Sami sobie obejrzycie - wtedy nie miał tylu głupich tatułaży, kolczyka w tyłku i 4 nieślubnych dzieci. Wielki gwiazdor hollywoodzki - z filmów wojennych - produkcjie USA -Niemcy. :(

Wiecie - jak dla mnie powinni mu mordę wyciąć w tym filmie , ale może go obejrzę. jednak u takiego reżysera debiut ? Po co? Żeby być gwiazdą irlandzką? Chyba zwariował. Żeby być po prostu irlandzkim reżyserem w USA. Bo to widać. Żeby tam siedział w razie co albo w Irlandii. I tyle moim zdaniem. Gwiazdą hollywoodzką nie można zostać po takich rolach jakie on miał? Można sie nią zrobić nie wiem po co. Może mu od Zydów walnęło, a może inaczej. W każdym razie po co on tam przyjechał to zagadka do dziś dla wielu. Do Hollywoodu znaczy się. Moje zdanie, ale oczywiście cicho sza. Ciekawe gdzie następny tatułaż? I z kim? Z keirą? :(

Powiem wam całe jego życie to poszukiwanie moralności i ...niemoralność. Czyli po co mu ta moralność? Też na pewno nie wypływała z niego bo rzeczywiście drugie małżeństwo i dzieci, nie? Logicznie. A jednak taka nienawiść. Czemu? Bo przegiął. Jak się ożenił po TIGERLAND to przegiął moim zdaniem. Dobrze wiedział co robi. Znaczy przegiął nie przegiął - no ale rodziny aktorskiej typowo nie miał. Nie wiem. Skomplikowane to wszystko. No ale Tigerland ma wpisane na 2000. I tyle. No to forsę już miał.

Nie wiem jak on sobie rodzinę wyobrażał, ale przecież był już sławnym aktorem irlandzkim czy może nie sławnym, ale zarabiał. I po co mu ten Londyn był? I ta rodzina aktorska? Zakochał się? Można w to wierzyć? Za dużo chyba chciał i tyle. Inni się nie liczyli - tylko on. Do dziś. ?

Wiele rzeczy zalezy od wielu innych, ale nie ma co osądzać , nie? NIemniej no może z czasem zrozumiemy więcej. Albo nic. W każdym razie powiem wam, że ja już do kina nie pójdę NA NIC. Najwyżej DVD po czasie i koniec. A AVATAR? To szmira. Moje zdanie :(

No bo czy jego interesowało aktorstwo? Te role ma takieś dziwne. Zawsze jest jakimś kolesiem ... nie wiem... bez sensu. Ożenił sie z tą Brytyjką bo wiódł życie podróżnicze to pasowało Londyn - USA- NIEMCY - IRALDNIA - WIELKA BRYTANIA. Reżyserami też nie był ustawiony - tematycznie jak Bachleda. Z tym, że on to miał rozumieć a ona do dziś nie rozumie co się stało. A on? Nie wiem. Kogo to obchodzi? :(

Gość ooo to Ty
:)

Musiał być skończony w Irlandii zanim zaczął zarabiać naprawde grubą kasę. Nie ma żadnej innej możliwości logicznie. Teraz pozostaje mu tuzin dzieci i tyle. Niech jeszcze ma 8. To już nikogo nie obchodzi. Widać jak na dłoni, że nie tak miało od początku być. Kłamał jak z nut i tyle. Nie on pierwszy i nie ostatni. A Bachleda? Kasowała 15 milionów za rolę, że się porównywała. Teraz by chciał ją ratować kosztem Polski. Oż co za zero :( Z irlandii.

I tylko błagam nie przekonujcie nikogo normalnego , ze to była miłość. Nie była . Nikt w to nie uwierzy. Jedno wyrachowanie na kasę i zero w ogóle jakiejś nie wiem... no normalności. Zero :( Dwa zera niby no ale jedno z Polski :( Tak to wygląda :( Ps. Niby z Niemiec ale z Polski bo Niemcy jej nie chcą :(

Gość KONIECZNIEfjdhsjhskfh
przyjaciel gangstera usmialam sie na tym filmie do lez z thrillerow Pokoj 1408 SUPER!!!!!!!!!!!!!! to adaptacja filmowa powiesci stephena kinga drapieznik fajny byl a i jeszcze "niewidzialny" bardzo fajny film wciagajace sa wszystkie

Wiecie - jego dramat polega na tym, że w filnmach wojennych gra i powinien sobie to przemyśleć. Ten romans to standratowo - to mu zostało (mam na myśli Alicję- nie ta to inna). To taki układ już był, że w takim razie następna i następna choć czy ona musiała się z nim puszczać? Dyć miał inną! Żeby był sam to by było różnie - nie był z jakąś inną. I to nikt się nie podda. A Alicja? Kasa i nic więcej, a z USA nie jest. Z jakiejś bogatej rodziny z tradycjami :( TRAGOS. Ale patrzcie -jaki on jest głupi - wkroczyć na chrzest z kordonem , zamknąć kościół. Jak w filmie wojennym, nie? Taki opętaniec moim zdaniem. Przecież wszędzie jest pokój. ?