Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CHA CHA

Śpicie?

Polecane posty

Gość kkarolinaa
Wiem,ze maz sprawy do Zusu nie chce zglosic. W takim razie sprawe w Zusie musze zalatwic sama. Zastanawiam sie nad walczeniem o odszkodowanie od bylego szefa meza za straty moralne.

ale co jest nielegalne?:O ze nie wyplacil pensji?Nie ogarniam tematu Twoj maz byl zatrudniony na umowe?

Gość kkarolinaa
tak,byl zatrudniony na podstawie czasowej umowy o prace.Mojego meza zdaniem nielegalne jest zadzwonienie do firmy i podanie sie za kogos z Pipu i zapowiedzenie kontroli,bo weglud mojego meza podchodzi to pod grozby karalne.

No bo jest nielegalne... Nagiąć prawo z automatu... Nie polecam, ale nim prawdziwy PIP zadziała ( a działają ostatnio szybko, wierz na słowo ;) )... Z drugiej strony może lepiej, żeby pojawili się tam z zaskoczenia?

Gość kkarolinaa
maz zamierza zglosic sprawe do Pipu i sadu pracy i dlatego uwaza,ze rozwiaze sprawe legalnie,ale niestety troche czasu minie,zanim mu sie uda. Niestety w poniedzialek czeka mnie tymczasowe rozstanie z mezem.Nie ma miejsc w osrodkach,gdzie mozemy pojsc razem,a tam,gdzie sa miejsca nie mozemy byc razem. Czy koniecznosc rozstania z mezem mozna uznac za strate moralna?

Gość kkarolinaa
moze faktycznie lepiej,zeby Pip zrobil mu niespodzianke.Szczegolnie,ze lamie tez prawo pod wzgledem strojow roboczych.