Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CHA CHA

Śpicie?

Polecane posty

Oj Karolinko przykre:( Niestety na tym nasze życie polega ''Raz na wozie Raz pod wozem'' Mam nadzieje i życzę Wam żeby wszystko poszło po waszej myśli:) A dlaczego musicie sie wyprowadzić teściowie nalegają?

Gość kkarolinaa
niestety nie ma kto.:-( maz jeszcze jutro jedzie rozmawiac z szefem,ale jak juz kiedys powiedzial szefowi o calej sytuacji,to splynelo to po szefie,jak po kaczcie.

kkarolina - Wiem, że to niezgodne z prawem, ale czasem mam ochotę pobyć supermenką i spuścić łomot niektórym ludziom :O Nie da się go w żaden sposób zmusić? :)

Gość
trudne pytanie ... :)

Gość kkarolinaa
maz sie boi,ze jak sprobuje szefa zmusic.to szef powie o tym przed sadem pracy.Ja akurat jestem osoba bezrobotna,bez prawa do zasilku,za miesiac bede sie starala o orzeczenie niepelnosprawosci.A musimy sie wyprowadzic z 2powodow:1.tesciow nie stac,zeby nas dluzej utrzymywac 2.do mieszkania wraca meza ciezko chory brat,a sa tylko dwa pokoje.

kkarolinaa - domyślam się, że nie ma was kto przygarnąć :O A coś z opóźnieniem pierwszego czynszu? Pomoc z urzędu miasta?

Gość kkarolinaa
zastanawiam sie nad tym,ze moze to ja pojade zrobic awanture meza szefowi(maz i tak od poniedzialku zaczyna pracowac w innej firmie).Tylko,czy to jest dobry pomysl?

Może na razie się powstrzymaj co? A jak nie odda zaległej wypłaty albo odprawy? Albo zadzwoń jako urzędnik i powiedz że dostałaś zgłoszenia od pracowników że nie płaci wypłat na czas postrasz ZUS-em albo U.Skarbowym!

Gość kkarolinaa
czyns moglibysmy opoznic chyba tylko wtedy,gdybysmy mieli wlasne mieszkanie i nie mielibysmy na oplate czynsu.A my nie jestesmy wlascielami mieszkania,tylko tescie,a mielismy wynajmowac od osoby prywatnej,a nie od miasta.

Jeszcze jest szansa, że ktoś zgodzi się wam wynajmować w zamian za jakąś wykonywaną dla niego pracę :O Bez PIPu to się chyba nie obejdzie...

Gość co jest przerazajace
albo bez PIPY:P

Gość kkarolinaa
czyli powinnam zadzwonic jako urzednik i poinformowac o kontroli z Zusu,czy lepiej z inspekcji pracy?

Gość kkarolinaa
co znaczy PIP ?

kkarolinaa - hm, a nie lepiej złożyć pismo do PIPu/y (:P) i do ZUSu? Tak zwyczajnie? Chyba, że facet zgodnie z umową postepuje, wtedy to nic nie da :O

Albo z jakiś związków zawodowych może co? Inspekcja Pracy jest lepsza może się przestraszy:)I dodaj że musisz przeprowadzić rozmowę z każdym z pracowników osobno nie podawaj dat ani godziny powiedz że jeszcze się z nim skontaktujesz i dodaj żeby przygotował całą dokumentację odnośnie zatrudnień,płac,urlopu oraz rozwiązania umowy o pracę :)Mam nadzieję że zadziała!! Daj znać dobrze? Trzymam kciuki:)

Gość kkarolinaa
dobranoc,nieznajoma

Gość kkarolinaa
dobrze,dam znac. Czy sprawe do Zusu i Pipu moge ja zglosic,czy musi maz?

Gość kkarolinaa
nie potrzebuje do tego swiadectwa pracy?

Nie :) Piszesz o co chodzi, co to za firma, ewentualnie numer umowy, ale niekoniecznie... A jeśli się da - idź do najbliższego i poproś, żeby na miejscu pomogli ci takie pismo napisać :)

Gość diabelek22
ja wale konia

Gość a pamiętacie to
nie no za kazdym razem jak widze te foto ryje sie do niego z 5 min

Gość kkarolinaa
powiedzialam mezusowi o tym pomysle z zadzwonieniem,to nakrzyczal na mnie,ze to jest nielegalne i podchodzi pod grozby karalne.:-(