Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość astalawista

zatrzymane zęby

Polecane posty

Gość astalawista

miał ktoś może taki problem ?Ja mam 38 lat i do tej pory nie wyrosły mi zęby trójki.

Gość astalawista
jestem jedyna na świecie????????????????????????????????

Gość mogą ci wyrosnąc
jak zrobi się dla nich miejsce, tzn wypadną dwójki i/lub czwórki. Mi w rentgenie kobieta mówiła że wielu osobom starszym na starośc ósemki dopiero wychodzą... O ile nie bola i nie wypychaja innych zebów to problemu nie powinno być.

Gość astalawista
własnie nawet zrobienie miejsca nie pomogło i muszę nosić małą protezkę ,zrobić zabka na stałe nie mogę bo może zechce jednak wyrosnąć ...No przerąbane

przeciez jak ci bardzo zalezy,to zaloz aparat ortodontyczny,idz do chirruga stomatologs na odsloniecie zeba i niech ci aparat go sila wyciagnie na dol.ja tak robilam,mi tez jedna trojka nie wyszla..juz od paru lat jest na swoim miejscu,ale ostrzegam,trzeba dbac,baaardzo szybko mi zzolkla

Gość justonka
mi powiedziała dentystka ze już nie urosną bo niema zawiązków zęba , mam 30 lat , zrobiła mi takie na drucikach ząbki i jest ok

no wlasnie to jest ta roznica,ze u ciebie tych zebow nie ma,a moja trojka byla,ale obrocila sie poziomo w dziasle i tak sobie tam czekala,bo miejsca nie bylo.sama juz wyjsc nie potrafila,wiec trzeba bylo sila wyciagnac.ale to trwa troszke.chyba z 6-8 miesiecy,trzeba ciagnac powoli,zeby nie uszkodzic nerwu..wiec teoretycznie przez te pol roku chodzisz szczerbata :( zrob przeswietlenie...albo po prostu idz do ortodonty.jesli sie zdecydujesz na moj wybor,to przygotuj sie na sporo bolu.po odslonieciu,ktore polega na wycieciu kawalka dziasla,mialam przez 10 dni twarz jak hipopotam

Gość mi nie wyrosla piatka
a nie mialas przypadkiem wyrwanych mleczakow? jak sie mleczaki usuwa top czasem mozna usunac wraz z zawiazkami.

a miejsce jest... Od kiedy stracilam mlecznego to caly czas jest miejsce na ta piatke. Ale nigdy nie wyrosl mi staly zab

zrob przeswietlenie.moj brat tez ma piatki w dziaslach,ale jemu to nie przeszkadza i nic z tym nie robi.jak ci pojda osemki,to ta dziura sie zatka sama. czasami miejsce moze byc,ale zab jest pod jakism dziwnym katem albo niekoniecznie zaraz nad dziura i wtedy sam nie wyjdzie

Mi juz nie wyrosnie nic raczej. Osemki prawdopodobnie tez ;) poza tym rosly pozniej siodemki i sie zeby nie zeszly, to czemu mialuby sie od 8 zejsc ;)

Gość astalawista
to się załamałam teraz.Moje trójki też są jakoś powykręcane.Nie wyobrażam sobie chodzenia przez rok bez trojek szczerbata.Masakra.

Gość astalawista
albo na stare lata nie będę miała juz zębów a trójki wyjdą.Babcia wampirek

na stare lata to bedziesz sie cieszyc z kazdego wlasnego zeba ;)