Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kika8383

mój synek ma 14 miesięcy i nie chce pić mleka..

Polecane posty

nie chce pić go pod kazdą postacią. Robię kaszki żadsze, gęsciejsze i nic... Próbowałam też płatki na mleku i też nic... Fakt zje danonka czy też inny serek, ale to chyba za mało jak na dzienna porcje wapnia....Ma któras z mam podobny problem???

moj jak skonczył rok to juadł juz tylko rano i wieczorem niestety za to jadł wszytko inne to co my i tak jest do dziś

nasz tez je to co my juz od dawna. nie ma mowy nawet o jedzonku dla dzieci, nie ruszy. No ale mleko chociaż troszke powinien pić a on nic wypił rano 30 ml i nic a wieczorem nawet nie chciał ruszyc....

mój miał tak samo w tym wieku ze mleka nie jadl i to pamietam 3 tyg ( co ja cudowałm by zjadł a on nie ! zupy kotlety wszytko potem wrócił do tego ze dwa razy dziennie i to wilosci max 180ml

Gość Alescie naiwne
Spróbuj stopniowo wprowadzać mu inne produkty mleczne, kefiry, maślanki owocowe, jogurty, twarożek. Doskonale pokryja zapotrzebowanie na wapń. Moje dziecko mleka nie piło, ale lubiło to co wymieniłam, nie miało oczywiście żadnych alergii pokarmowych i nie wszystko dostało na raz. Poradź się może pediatry czy już można mu to wprowadzić.

a co dawałaś mu na kolację. Mój zawsze usypial przy butli z mlekiem choć jak na 14 miesiecy to i tak ostatnio ja wypił 100 to było dobrze. Odkąd skończył rok to pije coraz mniej , az teraz dosżło do tego ze wogóle? Wogóle jest taki drobiażdżek. W dodatku nie usiedzi spokojnie w czsie jeedzenia:) Ile ma teraz twój synek?

moj ma 2,5 roku teraz a na kolacje dawałam np. kanapki i dopijał mlekiem w ilości 100 ml i było ok

własnie mój mały miał skaze białkowa i pediatra ostrożnie prosi podchodzić do wprowadzania produktów mlecznych...danonki tylko wanilowe:) ale ja tam się wyłamałam i dję mu tez serki o innych smakach i narazie jest ok:) takze spróbuję też i jogruty a co tam:) najwyzej odstawimy... musi dostawać jakiś wpań jak nie chce mleczka:)

wiesz ja sie nie dziwie ja sama by nie chciał jesc tyle mleka tylko normlane jedzenie

Gość Alescie naiwne
W marcu skończy 2 lata. Ja dawałam mu pierś na kolację do 1,5 roku życia :classic_cool:. Ale produkty mleczne jadł już w wieku twojego dziecka, zwłaszcza lubił maślanki owocowe. Teraz nauczyłam go niestety na starość ;-) butli i wypija 250 ml mleka modyfikowanego waniliowego nestle junior z kaszą na dobry sen bobovita. Jak był w wieku twoejego to na kolacje dostawał jogurt z kaszą bobovita owocową, a potem usypiał przy piersi. Je płatki sniadaniowe? Mój lubi kuleczki czekoladowe, albo takie nestle truskawkowe wzorki, albo też zwykłe kukurydziane. Kanapeczka z twarogiem pewnei mu nie zaszkodzi, A kaszek już z mlekiem, ktore tylko z wodą rozrabiasz nie lubi?Mój nie lubił, ale jadł w jogurcie + odrobina wody dla zachowania odpowiedniej konsystencji

może masz rację:) może się przełamie za jakiś czas jak Twój:) a jak nie to będziemy jesc coś innego:) trzeba sobie jakoś radzić:)

Gość Alescie naiwne
Moż ekanapeczka z serem żółtym startym na najmniejszych oczkach tarki, ale moze to na śnaidanie, zęby brzuch go nie bolał w nocy, jesli jeszcze czegoś takiego nie jadł.

A moja córka ma 20 lat, mleko piła zasadniczo tylko z piersi (około roku) i jest teraz piękną i zdrową studentką na Uniwersytecie. :) I wszystko jasne :) Pozdrawiam

Kaszkę robię mu na mleku modyfikowanym. Miał skaze białkową. Nie chce teraz jej ruszyć. Płatki probowałam dawać kukurydziane na jego mleku i też nic. same płatki owszem:):) Twarozek daję z dżemem to czasami zje czasami niekoniecznie. ale ogólnie to ma słabiutki ten apetyt. A jak robiłas kaszkę z jogurtem naturalnym?? Może i ja sprubuję? a maslanki w jaki sposób pił z kubeczka?

Gość Alescie naiwne
mam bidob taki z rurką gumową, bo w niekapku kawałki owoców zatykały dziurki, a przez rurkę dawał radę;-) Jogurt był owocowy, naturalnego nie lubi, porcja jogurtu (mały kubeczek, na początek powiedzmy 1 miarka kaszy i to wymieszać i poczekać chwilę aby kasza wchłonęła wilgoć. Jeśli konsystencja wyda ci się zbyt gęsta to odrobina wody do tego, aby uzyskac pożądany efekt. Jeśli mu posmakuje i obejdzie się bez sensacji uczuleniowych, to do jogurtu stopniowo dodawać więcej kaszy, aż dojdziesz do kilku miarek, wode jak poprzednio, w małych ilościach. Ja robiłam kaszę taką już zawierającą mleko na gęsto wg przepisu z opakowania i mieszałam z jogurtem. Jeszcze raz podkreslam, ze syn nie ma zadnch alergii.

Gość No ja Cię bardzo przepraszam
ale jak on miał skazę białkową to lekarka zleciła danonki? Toż to jeden z bardziej alergizujących przetworów mlecznych :O Sam producent zaleca ja dopiero po 3 roku zycia. Zmienić lekarkę. I wprowadzać inne produkty. Na pewno kefir maslanka czy jogurt naturalny zdrowsze od danonków

Gość Alescie naiwne
ten bidob to oczywiście BIDON canpola

Wprowadzilismy danonki ok 11 mies i juz niby było ok. Danonki to taki pierwszy produkt mleczny poza mlekiem modyfikowanym jaki dostał. Tak nam zleciła pediatra:) jak na razie nie reaguje na nie. Wcześniej miał skórke czerwona pod kolanami i na przegubach dłoni. Jak na razie jest ok A pediatra hmm wiesz nie mam porówniani z innymi to moje pierwsze dziecko, więc staram się słuchac jej rad:)

może spróbuję kaszkęz tym jogurtem:) coś bedę próbowała wymyslac:)

Kika - oczywiście próbuj, jak najbardziej. Ale jakby nic z tych prób nie wyszło, to daj spokój. NAPRAWDĘ mozna mieć zdrowe i mądre dziecko chowane bez mleka. Naprawdę

najwyżej będzie wcinąło mięsko:) nic nie poradzę, ale będe jeszcze troszkę próbować. Tak szybko sie nie zrażam:)

no i zaczął pić mleczko:) w nieduzych ilościach, ale zawsze troszke pije:)