Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gonia nie gonia

co sądzicie o imieniu Matylda-zbieram opinię

Polecane posty

Mi osobiscie się nie podoba, kojarzy mi się z nieszczesliwa dziewczynką.

Gość gonia nie gonia
z nieszczęśliwą? a to dopiero...dlaczego? no kontrowersyjne bo ludzie raczej negatywnie reaguja na to imię a nie chcę żeby mała miała do mnie żal...

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmm
moja koleżanka nazwała tak swoją córkę - normalna sprawa. imię jak najbardziej normalne. zachęcam.

Gość ewewewe
mialam w szkole podstawowej kolezanke ktora miala na imie matylda i bardzo cierpiala chociaz dzieci jej nie dokuczaly ! spotkalam ja po latach i okazalo sie ze matka zmienila jej imie na marysia.

Okropne... a skrót? Matysia o matko ! Matylda to taka wielka baba, przynajmniej tak mi się kojarzy.

Gość marion73
mnie się podoba nie jest banalne ,a najlepiej daj jej na imie klara !

Podoba mi się bardzo :) Gdybym miała teraz córkę -tak dostałaby na imię :)

Klara - też ładne .Tylko te imiona muszą dobrze komponować się z nazwiskami.Matylda Młotek -niebardzo ;)

Gość gonia nie gonia
Klara mi sie nie podoba

Gość Mi sie podoba
i kojarzy się z piękną, nastrojowa piosenką Roda Stewarta "Waltzing Matilda" ;)

Gość gonia nie gonia
nie znam tej piosenki:) muszę posłuchać...ale i tak mam coraz więcej wątpliwości...

Gość mi sie wcale
nipodoba kojarzy sie z gruba wielka baba tak jakos dziwnie i nie pasuje do małej dziewczynki

Gość gonia nie gonia
no kurde poważne jest...do małej dziewczynki mówić Matyldo? trochę nie bardzo

Gość mozesz mowic Matyldziu

Gość gonia nie gonia
Matyldziu? no można ale jakos mi nie leży...kurcze to imie nie ma fajnych zdrobnień...

Gość no i to mi sie podoba
wreszcie cos co trudno zdrobnić przy tym całym "ciumkaniu" mamusiek:P

Gość gonia nie gonia
uwierz mi, ze nie lubię ciumciania, ale do np. rocznej dziewczynki zwracać się Matyldo to lekkie przegięcie dla mnie;)

Klara,Matylda,Weronika,Gabrysia-tak będzie miała na imię córeczka moja(jeśli kiedykolwiek uda mi się zajść w ciążę:()

Gość gonia nie gonia
zajdziesz zajdziesz;) kurcze myślę i myślę....

Gość mi sie bardzo podoba
imię Matylda oznacza - "ta, która jest silna, odważna w walce":)

Gość gonia nie gonia
ktoś się jeszcze wypowie?

Gość gonia nie gonia
wciąż czekam na kolejne opinie:)

a mi sie nawet podoba:) skrot to np. Mati, nie lubie imion na M. np martyna michalina ale matylda jest fajna skojarzyla mi sie z madeline z tej bajki. fajne jest

Gość XXNN
Matylda jest z tego samego worka co Gertruda, Berta itp. Przywodzi na myśl duże grube baby.

Opis imienia: MATYLDA Imieniny obchodzi: 01.11, 03.14, 11.19, Osobowość: Kobieta ciszy Charakter: 90 % Promieniowanie: 94 % Rezonans: 93 000 drgań/sek. Kolor: Żółty Główne cechy: Wola- Towarzyskość - Dynamizm - Inte­lekt Totem roślinny: Wrzos Totem zwierzęcy: Karp Znak: Ryby TYP: Nie sądźcie, że są nieme, nawet jeśli ich totemem jest karp. Ale są to osoby, zdolne doprowadzić do końca najbardziej tajemne projekty. Z reguły są to kobiety "z klasą", budzące sympatię. PSYCHIKA: Szukają samookreślenia raczej poprzez działanie niż słowa. Posiadają męską umiejętność rządzenia. Są obiektywne, pewne siebie. WOLA: Od dzieciństwa bardzo silna. Muszą mieć wokół siebie osoby o równie zdecydowanej woli, w przeciwnym razie wezmą w swe ręce los swój i swojej rodziny! POBUDLIWOŚĆ: Są wiernymi przyjaciółkami zarówno dla kobiet, jak i mężczyzn, co rzadko się zdarza. Jednakże ich zachowanie wobec przyjaciół jest tak nierówne, że przypomina kolejkę górską! ZDOLNOŚĆ REAKCJI: Łatwo wybuchają. Ale wy­korzystują te wybuchy, by wyrównać rachunki. Są bardzo przekorne, lubią mówić "nie", sprzeczać się i upierać. AKTYWNOŚĆ: Co postanowione, to zrobione. Naj­ważniejszy jest dla nich wybór zawodu. Pociągają je zawody, gdzie należy rozkazywać, nawet jeśli są ryzy­kowne. Dobrze radzą sobie w interesach. Jeśli są artystkami - a to często się zdarza - zostaną rzeźbiarkami lub malarkami. W każdym przypadku potrafią owinąć sobie innych wokół palca. INTUICJA: Mają w sobie coś tajemniczego, nieokreślonego, co sprawia, że otoczenie zadaje sobie tysiąc pytań co do ich osobowości. INTELIGENCJA: Bogata, pełna, syntetyczna. Chwy­tają w lot całość zagadnienia. Trzeba jednak uczyć te dziewczęta, aby nie lekceważyły szczegółów i dokład­nie studiowały każdy problem. UCZUCIOWOŚĆ: Zaborcze, ale bez przesady. Ce­chuje je pewna rezerwa: nie lubią wywlekać swych uczuć na światło dzienne. MORALNOŚĆ: Zdarza się, że moralność podąża u nich za działaniem, niczym intendentura za ar­mią. Jeśli wyda im się to użyteczne, mogą zmienić wyznanie. ZDROWIE: Wydaje im się, że mają końskie zdrowie, i wcale go nie oszczędzają, za mało śpią, nie odżywiają się racjonalnie, przepracowują się. Drobne dolegliwoś­ci mogą uprzykrzać im życie. Słabe punkty: system wegetatywny, narządy rodne. ZMYSŁOWOŚĆ: Ten typ charakteru odczuwa silne pragnienie, by żyć pełnią życia. Są zmysłowe: łakomst­wo, przyjemności, seks tworzą u nich mieszankę - szczęśliwą lub niebezpieczną. DYNAMIZM: Stanowi obietnicę pięknej kariery dla tych kobiet o ukrytych męskich cechach. TOWARZYSKOŚĆ: Są niezrównanymi paniami do­mu, umieją sprawić, by goście dobrze się bawili, potrafią również w inteligentny sposób wykorzystać znajomości dla swych interesów, gdyż mają dużo ambicji. Bardzo kochają rodzinę, o ile ich ona nie przytłacza, mają bowiem niezależny charakter. PODSUMOWANIE: Jak na kobiety mają bardzo silny charakter. Te "kobiety ciszy" posiadają tajemną moc...

Gość księżniczka smutna szara
SARA2287 z jakiej stronki to wziełas? chetnie poczytam o moim imieniu :)