Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gonia nie gonia

co sądzicie o imieniu Matylda-zbieram opinię

Polecane posty

Gość Matylda wcale nie kojarzy się
z grubą babą. Wręcz przeciwnie.

Gość moja znajoma Matylda
jest zwana przez przyjaciol Mati, czyli bardziej swojsko. Na pewno to lepsze niz Matysia... Matylda brzmi dosc twardo, ale i tak jest lepsze niz Magda, ktorych sa miliony.

zgdzam sie ze lepsze imie takie niz zbyt popularne. np julia ktorych ostatnio mnostwo....Mati to fajne zdrobnienie dla fajnej dziewczynki/ dziewczyny. a dla dojrzałej kobiety matylda jest swego rodzaju stylowe.

Amanda? nie lubie takich imion.... tak samo w polsce brian kevin albo inna samanta

Gość gonia nie gonia
oj kojarzy sie z grubą babą, kojarzy:( wiem, bo kogo o to imię nie pytam to każdy ma przed oczami wielką wiejską babę...

Gość gonia nie gonia
upup

Gość kasiania
Jest śliczne i na czasie nawet moja siostrzenica ma tak na imie pozdrawiam

Gość akrylik
ostatnio duzo matyld sie zrobilo. ja bym jeszcze poszukala

Gość Ladne ale ostatnio bardzo
podoba mi się Maryla :)

Gość kazde imie ma swoj urok
prosze nie obrazic sie za skojarzenie,ale chyba jakas bajkowa krowa miala tak na imie ,taka z duzym dzwonem na szyji,zdrobnienie slyszalam-Mati,ale ogolnie dziwnie brzmi

Gość gonia nie gonia
to prawda, była taka bajka;) myślicie, ze to imię jest teraz na czasie? ja nie znam nikogo o tym imieniu, tym bardziej o małych dziewczynkach nie słyszałam...

Gość jest Matylda Damięcka

Gość gonia nie gonia
wiem, ze jest, ale miałam na myśli osoby które znam a nie publiczne:)

Gość Mikaooo
Nie podoba mi się to imię.

Gość Pani Wilson
Nie podoba mi sie Matylda. A co ze zdrobnieniem? I w ogole takie jakies wydumane. Blee

Gość Wg jest brzydkie
:O I to bardzo . Żona krasnoluda z " Władca Pierścieni "mogłaby się tak nazywać :D

Gość gonia nie gonia
kurde, opinie podzielone...ciężko coś wywnioskować:p

Gość summersun
mnie sie bardzo to imie podoba, jestem w ciazy i jesli bedzie dziewczynka, to jest to moj nr jeden. chociaz wiem, ze jest kontrowersyjne, moj tata mnie od niego probuje odwiezc. ale cos mi sie zdaje, ze sie z mezem nie damy i zostanie Matylda. Podobaja mi sie tez Kornelia i Klara, ale juz mniej. Lubie wyrazne imiona. Nasz synek ma na imie Marcel.

Gość ja znam jedną uroczą matyldę
więc to imię bardzo dobrze mi się kojarzy :)

Gość talika 25
leon zawodowiec

Gość mamusia Matyldy
Ja nazwałam tak córeczkę, z kilku powodów! po pierwsze: sama mam imie, ktore ciężko zdrobnić i jest to według mnie jego zaletą:) Nie widze niczego złego w mowieniu do dziecka Matyldo! Sama tak mówie choć czasem zdarza mi sie zdrobnić Matysiu, Matyldziu, Matyś. Po drugie imie może sie kojarzyć z czym tylko chce ale to z czym kojarzy sie imie konkretnej osoby, zależy tylko od niej samej.. a szczególnie jeśli znamy tylko jedną osobę noszącą dane imię. Zastanówcie sie, czy nie jest tak? Nasze dotychczasowe skojarzenia ulegają modyfikacji i jeżeli rzeczona Matylda jest drobniutką kobietką, do tego bardzo sympatyczną to tak nam sie imie zaczyna kojarzyć ..no chyba ze jest odwrotnie. Wreszcie po 3-cie.. imie jest oryginalne, sama również takie nosze i wiem ze będąc przebojową osobą może ono tylko dopomóc w kontaktach towarzyskich i wszelkich innych, zwraca uwagę, sprawia że ludzie od razu zaczynają postrzegać taką osobę jako kogoś ciekawego, nietuzinkowego ..a wiadomo jak ważne jest pierwsze wrażenie. Poza tym lubie imiona kontrowersyjne, to budzi skrajne emocje, albo sie bardzo podoba, albo wręcz przeciwnie, jak widać na forum nikomu nie jest obojętne :)

Gość mamusia Matyldy
wiem że może niesłusznie ale ja jakoś zawsze bardzo współczułam osobą noszącym oklepane imiona, nadawana np w zgodzie z panującą akurat modą. Kiedyś były to Anie, Kasie, Agnieszki teraz Oliwie, Julki, Nikole, Wiktorie ..Pracowałam przez jakiś czas w przedszkolu i dziewczynek o tych imionach było po kilka w każdej grupie.. Ja wole żeby moje dziecko miało imie mniej popularne :)

Gość lalusiaaa
mi sie bardzo podoba i moja coreczka ktora w sierpniu przyjdzie na swiat tak włąśnie dostanie na imię. Maja starsz corka ma na imie Estera czyli tez orginalnie i poki co jest bardzo zadowolona z tego imienia, ma 16 lat :D

Gość to też coś nastukam
Matyld robi sie coraz więcej, wsród dzieci moich znajowych są już 3 jedna trzyletnia i dwie urodzone w zeszłym roku Imie fajne

Gość jurekw
mi się bardzo nie podoba

Gość ciezarowka30
Mnie tez sie podoba Matylda dla coreczki chociaz nie znam jeszcze plci. Jest to imie b popularne w Skandynawii czy Portugalii. Jest oryginalne i jednoczesnie nie wydziwaczone. Sama mam imie, na ktore reaguje co trzecia na ulicy. Gdybym miala na nazwisko Kowalska, bylabym Panna Nikt..

Gość jaka durna baba
spadajcipppppppppppooooooooo"P

mi się wogóle nie podoba, wolę bardziej miękkie imiona..