Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kika5678

czy wasze dziecko gorączkowało po szczepieniach?

Polecane posty

Gość kika5678

Mam dwójkę dzieci. Każde gorączkuje po szczepieniach płatnych (skojarzonych). Gorączka bliska 39 stopni. Mam serdecznie dość płacenia za to, że moje dziecko przez kilka dni po szczepieiu tak bardzo cierpi. Czy wasze dzieci też gorączkują?

Gość mkiiiiiiiiiiiiiiii
tak, po jednym miałysmy 38. to normalne

Gość nastka 234
dziewczyny, a co wówczas robicie - zbijacie tę gorączke, jesli tak,to od jakiego płułapu i czym. Jaide na szczepienie w ten poniedziałek i jestem troche zestresowana

Gość kika5678
mi się wydaje, że gorączka po szczepieniu nie powinna występować. Moja mama miała nas trzech i nigdy nie gorączkowaliśmy. Po prostu teraz robią coś nie tak z tymi szczepionkami. Mi kazali w przypadku 38 i więcej dać czopik eferalgan 80 g przecięty na pół wzdłóż co 6 godzin jeśli temperatura będzie się utrzymywać.

Moj syn po ostatniej 4 szczepionce mial 39.3 stopnie nie mial sily wstac , przelewal sie przez rece . Bylismy wszyscy przerazeni, ale po podaniu panadolu przeszlo mu. Mimo to chorowal jeszcze z tego przez 2 dni- nie chcial jesc, marudzil , jeszcze mial stan podgoraczkowy. Ale na szczescie po tych paru dniach mu przeszlo.

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
znam wiele matek z dziećmi, większość ich dzieci gorączkuje po płatnych szczepionkach skojarzonych, a po bezpłatnych nie ja szczepię swoje bezpłatnymi i nie ma nawet stanu podgorączkowego

Gość mkiiiiiiiiiiiiiii
guzik prawda, że tylko po skojarzonych dziecko gorączkuje. Moja miała tylko raz, a ma 6 miesięcy... syn siostry ma bezpłatne i gorączkuje za każdym razem. Wszystko zależy od kondycji dziecka. A po za tym gorączka to znak, że organizm się broni - to dobrze... to znaczy że całkiem prawidłowo reaguje...

Gość mkiiiiiiiiiiiiiii
pediatra po pierwszym szczepieniu powinien wypisać czopki przeciwgorączkowe - u nas jest taka norma.

Gość ej powiedz
moja mala tez miala goraczke po szczepionkach. ale tylko jedna, za to wysoka bo ponad 39. ale nastepnego dnia bylo juz ok.

Gość Herbata z rumem
Ja szczepiłam narazie 2 dawki skojarzonymi i jak narazie córka nie miała gorączki tylko wieczorem troche marudna.

Moje dziecko przyjmowało tylko skojarzone szczepienia.I NIGDY nie było gorączki czy też innych nieprzyjemnych objawów np obrzęk czy zaczerwienienie miejsca po wkłuciu. Po prostu jedno dziecko tak reaguje a drugie tak.I nie ma tu nic do rzeczy jakie to są szczepienia.Czasami po prostu tak bywa.

"znam wiele matek z dziećmi, większość ich dzieci gorączkuje po płatnych szczepionkach skojarzonych, a po bezpłatnych nie ja szczepię swoje bezpłatnymi i nie ma nawet stanu podgorączkowego" jest to wierutna bzdura bo ja swojego sybna szczepie bezplatnymi i popatrz na moj ostatni wpis. Co prawda tak powazniebylo dopiero teraz po 4 byly takie cyrki. Szczerze powiedzawszy to ja nawet na pogotowie zadzwonilam ale sie dowiedzialam ze teraz pogotowia nie ma sa tylko jakies osrodki do ktorych sie jedzie albo w powaznym przypadku oni wysylaja karetke... :O Wiedzialyscie po tym????

Gość cyckowa mama
za parę dni muszę szczepić po raz pierwszy moją córkę i nie wiem na jaką szczepionkę się zdecydować(skojarzoną czy bezpłatną) słyszałam wiele opinii na temat jednych i drugich zarówno pozytównych jak i negatwnych co nie ułatwia mi podjęcia decyzji, a Wy Mamy na jakie szczepienia się zdecydowałyście? Autorko ja słyszałam,że po jednych jak i drugich może wystąpić gorączka

Gość yguuuuyu
nie gorączkowało,ale zawsze u lekarza dostaje kilka czopków

Gość yguuuuyu
ja mam bezpłatne,ale za granicą,więc na pewno są to skojarzone,nic się nie działo

Ja sie interesuje tym tematem i mimo ze stac mnie na platne szzczepionki wybralam te bezplatne. Wszyscy w dziecinstwie bylismy nimi szczepieni i nic nikomu nie bylo a teraz coraz wiecej jest zachorowan na autyzm. Nie twierdze ze to przez szczepionki skojarzone ale nikt tak naprawde nie wie na 100% ze nie. Kiedys na amerykanskiej stronie TIMES czytalam artykul o rodzicach ktorzy wytoczyli proces firmie farmaceutycznej o to ze syn zchorowal na autyzm , SPRAWA JEST W TOKU.

Gość yguuuuyu
a ja wam powiem tak,tu gdzie mieszkam (Niemcy) są szczepionki skojarzone,wszystkie robi sie praktycznie do 6miesiąca (4 szczepienie,w oba uda) wiecie dlaczego robi się je do 6miesiąca? Ponieważ wtedy nie jesteśmy jeszcze w stanie określić jak rozwija się nasze dziecko,czy prawdiłowo czy nie,i gdyby było coś nie tak to nie możemy zarzucić firmom farmaceutycznym,że to przez szczepionkę jest coś z naszym dzieckiem nie tak