Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgggffmadagaskar

PYTANIE DO WŁAŚCICIELI BOKSERÓW.

Polecane posty

Gość fgggffmadagaskar

Słyszałam że boksery jako szczeniaki są bardzo niesforne. Psują i niszczą przedmioty, i nie lubią zostawać same w domu. Czy to prawda, czy zależy to od charakteru psa? Jeszcze jedno pytanie, czy bokser nadaje sie do mieszkania w bloku i czy nie jest psem z natury agresywnym?

Gość no nieeee przeczytalam
"blokersów" :o

Gość boksery sa bardzo przyjazne
ale nie powinny zostawac same na dluzej ( powyzej 4 godzin) w domu, bo bardzo zle to znosza, tesknia, cierpia, sa smutne. Boksery sa zywe i musza miec duzo ruchu, spacerów. Naleza do grupy psów"pracujacych", powinny miec wciąz zajecie. Wymagaja bardzo duzo serca, pieszczot, uwagi. Nie sa agresywne wobec ludzi ( wobec innych psow - samcow - b. czesto tak). Sa to psy strózujace i obronne. Ich czestym problemem sa choroby serca, takze alergie. Miewaja trudnosci z oddychaniem ( krotkie nosy). na ogól głosno chrapią. To pieszczochy, zawsze będa pchac sie do łózka. Tyle wiem na podstawie swojego no i sporo o bokserach czytałam. A z blokiem? Chyba,ze bedziesz go 3 razu dziennie wyprowadzac na dlugie spacery. Moj w domu szkod nie robi, ale jest "wybiegany" ,no i bardzo nie lubi sam zostawac.Szkode moze zrobic niechcacy, bo jest bardzo skoczny i zywiołowy, taka jego natura. To bardzo silny pies.