Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Buka...

Problem z tabletkami anty.

Polecane posty

Gość Buka...

Witajcie dziewczyny. Mam taki problem. Tabletki anty miały zredukować obfitość krwawienia. Ale... Moje krwawienie jest takie samo. Tak samo obfite... Biore Cilest od 2 miesiecy. Myślicie, że mój organizm musi się do tego przyzwyczaić jeszcze? Pierwsze krwawienie po odstawieniu było niewielkie, ale przez cały miesiąc miałam plamienia... A teraz mam taką sama miesiączkę jak wcześniej. Czy to znaczy, że tabletki anty są mało skuteczne w moim przypadku?

Gość Buka...
Nikt nie wie?

Gość bojabojaboja
Ja już odpowiadałam na bardzo podobny temat, ale mogę jeszcze raz;] Nie ma sensu zostawać przy pigułkach, które najwyraźniej nie działają na Ciebie tak jak trzeba. Jest bardzo duży wybór pigułek i różnych substancji w nich zawartych. Ja również przy pierwszym opakowaniu miałam plamienia codziennie. I również pigułki nie złagodziły i nie skróciły mi miesiączek i nie stało się tak ani za drugim ani za 3cim ani za 4tym opakowaniem(tylko przy drugim plamienia ustały). Pani doktor powiedziała, że nie ma sensu zostawać przy tych pigułkach i że będziemy szukały dalej odpowiednich. Przy drugich było to samo + 5 kg więcej i znów zmiana. Przy innym preparacie o dziwo krwawienia mam pierwszy raz w życiu bezbolesne i skąpe. A jak się całe życie co miesiąc skręcało z bólu co miesiąc to jestem przeszczęśliwa z tego powodu:) Także możesz poczekać do 3 opakowań, ale jak przy trzecim nic sie nei zmieni, to bez sensu dalej je brać. Pozdrawiam.

Gość Buka...
Ale ochrona antykoncepcyjna jest mimo wszystko zachowana? Czy może jest mniejsza? Wiem, że to głupie pytanie, ale jestem nowa w tych sprawach i naprawde nie mam pojęcia.

Gość bojabojaboja
To nie jest głupie pytanie. Ja sama dzwoniłam do lekarki, żeby o to spytać. Zawsze lepiej pytać niż potem żałować, że się nie pytało. Tak, antykoncepcja jest zachowana.

Gość Buka...
Dziękuję bardzo za odpowiedzi ;) Naprawdę mnie uspokoiły ;)

Gość bojabojaboja
Nie ma sprawy:)