Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Mam pare pomysłow. Konsola Laptop Skuter (bardziej taki rowero-skuter) Zagraniczna kolonia Wzięcie jej na wakacje na Teneryfe Biżuteria które?

Własnie o tym najbardziej myślę, zwłaszcza że zagranicą nigdy nie była a większosc w wymienionych rzeczy jest oblegana już przez innych.

Gość mama zmieniajace swoje zycie
Ludzie!!!To przecież komunia a nie wesele.Zdajecie sobie sprawę z powagi uroczystości? Po diabła robicie im tak drogie prezenty?

Po to że jestem chrzestną, i jeżeli chrzestny już zapowiedział że kupi małej kamere i to nie byle jaką to ja jej nie kupie bibli myśl...

Nie no szok,przecież te prezenty są tak drogie że nawet na wesele się takich nie daje.Dla mnie to chore.

ja tam też nie popieram takich drogich prezentów. ale jeśli chcesz to z listy wybrałabym też te wakacje

Gość bjujuj
może załóż jej polise i wpłaś 10tys, a co tam nie stać się,na pewno Cię stać :)

nie ważne ile ma- są ludzie którzy takie prezenty robią to odpisuje:) a że połowa kafeterianek to mitomanki to inna sprawa:)

Gość bjujuj
dlatego nei rozumie tego pisania,co to za rady,spytaj koleżanek,nie masz czy co żeby na forum pytać :| podpytaj rodziców dziewczynki

Rodzice twierdzą że im obojętnie, koleżanki mówią kup laptowa i świety spokój będziesz miała.

Gość moj synek ma 7 miesiecy
bez sensu! Kiedys dostawalismy na komunie zegarki i bombonierki i skakalismy do sufitu ze szczescia, a terqaz sie zastanawiaja czy wziac dziecko na Teneryfe czy moze kupic mu klada czy skuter :/

Ale takie gadanie i porównywanie z przeszłoscia wcale nie jest na temat i nie pomoże mi w podjęciu decyzji. Sama na komunie dostałam, rower, zegarek, obraz świety wybity z drewna, bible i wiem ze ciekszylam sie tylko z roweru...

a ja dostalam zloto i inne pierdoly i cieszylam sie z encyklopedii :P kazdy woli co innego, ale wycieczka z ciocia zamiast fajnego zegarka nie wygra! Wiem, ze w dzisiejszych czasach niestety dzieciaki sa rozpieszczone i wymagaja zbyt wiele, bo tak jest, ale trzeba ich uspokoic a nie przyzwyczajac nie wiadomo do czego. Co jej kupisz na slub? Dom jednorodzinny? Bo mieszkanie to za malo! :P

bo może byłąś rozpuszczonym dzieciakiem... ja się cieszyłam ze wszystkiego a dostałam różne rzeczy... od siostry dostałam głupia skarbonkę i sprawiła mi ona ogromną frajdę a co do prezentów w dzisiejszych czasach- jak sobie pomyślę ze za jakiś czas mój syn pójdzie do komuni i ludzie zamiast cieszyć się tym faktem będą główkować czy wypada mu kupić rower czy też może skuter trzeba to niedobrze mi się robi

Na ślub nie wiem nie myślałam jeszcze o tym, ale albo dam pienidzadze albo kupie samochód, albo dam połowe na wesele coś takiego. Myślę że jednak zabiorę ją na tą wycieczkę ;)

Hehehe do dzisiaj jestem kapryśna :P Ale nie o to chodzi bo wiaodmo że białego skórzanego zegarka nie nosi się na codzien, bibli sie nie czyta a z laptopa ma frajde z skuteraz rowniez.

No to milego wypoczynku :) Na dziecku z pewnoscia zrobi wrazenie inny kraj :) Ze skuteru dziecko tez przestanie sie cieszyc :) Moja bratanica za rok przystapi do komuni i nie zamierzam jej sciagac gwiazdki z nieba, tylko cieszyc sie z tej okazji, tak jak napisala Alonuszka :D

Myślałam jeszcze nad kolonią zagraniczną, miała by kontakt z innymi dziećmi a przydałby jej się bo jest jedynaczką dość rozpieszczona ale siostra mówi że 9 lat to jeszcze za wczęsnie i chyba ma racje.

Gość ta tak tak
kilka dni w disneylandzie dla takiego dziecka to lepszy pomysł niz 2 tyg nudów na Teneryfie z zdegustowaną ciotka

Gość cuda na kiju
Ja chrześniakowi na Komunię fundnąłem właśnie wakacje za granicą. Dokładnie: taki wyjazd po różnych centrach rozrywki w Europie (Eurodysneyland - Francja, Legoland Dania, Miasteczko Asterixa - Francja, Park Walibi - Belgia, coś tam jeszcze w Niemczech i Holandii i Szwajcarii) W sumie to taka wycieczka objazdowa na 15 dni. Plus trochę kasy od dobrego wujka na szaleństwa w lunaparkach. Myślę że dla 7-latka to był b dobry prezent.

zdegustowana ciotka? wez przestań... Disneyland o fajny pomysł tez już przechodził mi przez głowe ale w we Francji nie zawsze jest ciepło i miasto dość wietrzne... Myślałam jeszcze o wyspie w niemczech?

Gość bjujuj
polecam tą wyspę, Tropical Islands,jest pięknie,można tam spać,są namioty,szałasy,niczym w dżungli ful wypas,fajna frajda

Gość cuda na kiju
Dodatkowa uwaga: Komunia była w maju a wyjazd w sierpniu.