Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość facecikkkk

chyba jestem uzalezniony czy to normalne - powiedzcie powaznie

Polecane posty

Gość facecikkkk
z ta corka to podszyw ale pewnie kazdy wie, a jaka ciekawa teoria z tym łupieżem usmiałem sie po pachy

Gość inny facettttt
kolezanko co ma meza z tym łupioezme ty tu kitów nie sprzedawaj niech sie facet czesciej myje i brudnych grzebieni nie uzywa i bedzie ok buhahahha

Ja tylko napisałam jaka diagnozę wystawiła nam lekarka. Wcześniej też pisałam że mój mąz dba o siebie i dlatego poszlismy do dermatologa. Ale podtrzymuje fakt że facet ściemnia bo głupoty pisze....

Gość facecikkkk
jak jestem w domu sam to masturbuje sie pod zdjęcie Zdzisławy Sośnickiej

,,Już od dawna zauważono, że mężczyźni poddani kastracji, czyli eunuchowie nie łysieją, lecz cieszą się o wiele lepszym owłosieniem. Stwierdzenie to do niedawna było marną pociechą dla większości mężczyzn. Poddanie się kastracji w zamian za bujną czuprynę nie wydawało się atrakcyjną alternatywą dla łysienia. łysienie ma związek ze stężeniem testosteronu, który jest wytwarzany głównie w jądrach. Usunięcie główniej „przyczyny” nie wchodziło w grę. Dalszy postęp badań wykazał, że nie chodzi tu o sam testosteron, ale o jego pochodną DHT. Powstaje ona pod wpływem enzymu 5AR i osłabia mieszki włosowe. Punktem krytycznym wydaje się wiek 40 lat. Oczywiście jest to tylko orientacyjne określenie wieku, w którym długotrwałe stężenie DHT w organizmie, zaczyna się przejawiać zewnętrznie w postaci wypadania włosów na głowie. Wcześniej stosowane metody leczenia wywoływały szereg niepożądanych skutków ubocznych. Wywoływano zahamowanie procesu wypadania włosów, ale odbywało się to kosztem zmniejszenia poziomu testosteronu. Fakt, iż mniejsza ilość testosteronu sprawiała, że mniej zostało przewożone na DHT, ale niestety występował wówczas spadek potencji, a czasem nawet ogólne obniżenie poziomu zdrowia. Pierwsze objawy łysienia androgenowego mogą być nietypowe – może być to nasilony łojotok, czasami tłusty łupież Objawy wypadania włosów, w których główną rolę odgrywają androgeny, to zakola i łysy czubek głowy -(stąd może pogląd, że prawdziwi faceci są łysi).''