Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość scaryyy

Toksoplazmoza a ciaza!!!!!! HELP

Polecane posty

Gość scaryyy

wiemze topi sie przewijal wiele razy ale chce zapytac o cos konkretnego:jesli mam kota w domu ktory czasem wychodzi na dwor (zawsze jest nakarmiony przed wyjsciem)mieszkam w uk,nigdy nie zaobserowalam jej kalu jakiegos zmienionego (wierze ze nie zjada myszy i tp) zasze smierdzi kocim jedzeniem (nie dostaje surowego miesa)zaszczepiony i odrobaczony. a wiec ostatnio zdazylo jej sie zrobic kupe na podloge i ja ta kupe wzielam przez paier i sposcilam w toalecie po czym umuylam rece plynem bakteriobojczym ,myslicze ze ten plyn zabije toxo jak cos? juz straszne swieruje jestm w 2 mc ciazy a i dzisiaj niechcacy mnie udezyla zebem i zeberala sie kropelka krwi myslicie ze jest mozliwe zarazenie w obu przypadkach badanie mam dopiero w przyszlym tyg ale moze mi ulzy jak mi cos tu napiszecie WIELKIE DZIEKI

Gość jak ty z kazdej bzdury
robisz takie problemy to wspolczuję

Gość po pierwsze toxo
to nie tylko kot... ale i nie umyte warzywa owocem surowe mieso (np.tatar), jesli masz schizy to idz zbadaj krew i poroblemi... zreszta moze juz chorowalas i masz przeciwciala, a moze jestes w stadium choroby, a moze zachorujesz w 6miesiacu gdybac mozna, marsz na badanie krwi i juz... Ja nie mialam kota a mialam toxo...

Gość taaaa pozbadz sie
kota...jasne...:O juz sie znalazla jakas "zyczliwa":O akurat najczesciej toksoplazmoza mozna sie zarazic jedzac niedogotowane mieso badz niemyte warzywa czy owoce a nie poprzez kota!!! poza tym sporo ludzi juz wczesniej przebylo toksoplazmoze wiec wytworzyly sie przeciwciala

Gość znow ten pokutujący mit
że to koty są glownym sprawca toxo! co za bzdury!!!

Gość scaryyy
wiem ide na badanie w nastepnym tyg ,problem w tym ze tu w uk oni to bagatelizuja i musialam zrobic scene u lekarza zeby wyprosic to badanie.wiem wiem panikuje ale ktora z nas nie panikuje w pierwszej ciazy?o kota juz nie bede wypuszczac bo jesli nie ma toxo to zawsze moze zlaac wiec przsiedzi sobie lato w domu.

Gość scaryyy
a slyszalam znajoma mi mowilam ze 2 jej kolezanki zlapaly toxo w ciazy przez salete chyba!!!!ja pierdziele jak tu zyc normanie jak nawet salata jest przeciwko tobe ; )

Gość taaa juz sie znalazla
mądra:Omam 3 kociaki i to podworkowe i na mysl mi nie przyszlo zeby je oddawac komus!

Gość scaryyy
pozostaje mi sie tylko modlic bo itak nic nie zmienie ....jak mam to ciekawe jak to tu traktujaw uk i czy lecza to od razu czy jak .naprawde temat mnie przygnebia...kiedy planowalam ciaze 2m temu bylam zrobic rutynowe badanie krwi na moje wlasne zyczenie i chcialam na toxo to mi odmowili....moze to nie jest takie popularne w uk tak jak w pl bo tu bezpanskich zwierzat nie ma i wszystkie szczepione itp

Gość zapewne juz przeszlas
zakazenie toksoplazmoza wiec raczej nie ma powodow do paniki - wiekszosc ludzi to przechodzi;)

Gość scaryyy
mam nadzieje.wiem ze mnie postrzegacie jako rozhisteryzowana wariatke ale nie potrafie pokonac tego leku :( wiec dlatego tu pisze z nadzieja ze mi sie polepszy :)

Gość ganilka
od ponad 10 lat trzymam koty, obecnie mam i siedem sztuk i dużego psa ...w miedzyczsie urodziłam troje dzieci i nigdy nie maiałam toxsoplazmy....moje dzieci są zdrowe i nigdy nie chorowaly

Gość scaryyy
ja mam dzisiaj podwojnego schiza bo niechcacy moja kotka mnie uderzyla zebem i skaleczyla wiec na bank mnie zarazila jak cos

Gość scaryyy
czyjego urodzenia?

Gość ja tez od urodzenia
byłam otoczona kotami i psami :P a teraz mam aż 4 kociaki:P

Gość ważne
Zadziwiające dla mnie jest to co, zaobserwowałam, że dzieci wychowywane od urodzenia bez kota oboje miały alergię, a dziecko, które urodziło się, gdy już kot był, nie ma alergii w ogóle. Osłupiałam, jak zobaczyłam wyniki testów i nie mogłam uwierzyć. Gdyby to nie dotyczyło mnie, to chyba bym nie uwierzyła.