Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JaITyToCosWiecejNizChemia

Moi rodzice nie pozwalają nam być razem

Polecane posty

Jestem z chłopakiem 1.6 roku... Jest mi naprawdę cieżko rozstać się z nim. Mam 18 lat. A chłopak 19. Co prawda nie jest onksięciem z bajki. Ale jak na moje wymagania jest dla mnie wystarczająco kuszący i dobry.. widze w nim wiele zalet na których mi zależało u partnera: nie pije alkocholu, nie jest nadmiernie zazdrosny, jest mi w 100% wierny, mamy bezgraniczne zaufanie do siebie, zawsze mnie rozumie. itd. Moim rodzicom nie podoba się ponieważ ma defekt na zdrowiu(skrzywienie kręgosłupa-garbi się bardzo), pochodzi z rozbitej rodziny, nie jest bogaty i nie jest wygadany(a raczej wstydliwy) bo ze mną i znajomymi doskonale idzie mu rozmowa, jest żartobliwy. i umie rozbawić ludzi. Rodzice sądzą że nie damy sobie w życiu rady. Przedewszystkim finansowo. Sądzą równierz że jestem za ładna jak dla niego. Proszę o rade ! ;)

Gość hehehehahaha
córeczka bogatego tatusia?

Czesto jest tak ze po jakims czasie ta jego wada bedzie ci przeszkadzac. Teraz jestes bardzo zakochana , ale kiedy bedziesz z nim juz po slubie nie da sie byc ciagle dla siebie milym... ludzie sa ludzmi i mozesz mu kiedys wygarnac ta wade... A rodzice martwia sie o ciebie, chca zebys dobrze wybrala:) Ale zycze powodzenia:)

Gość Zuzia1818
Słuchaj jeśli go kochasz to nie słuchaj rodziców , miałam tak samo mój tata we wszystko sie wtrącał nikt nie był dla mnie wystarczająco dobry ja swojego posłuchałam ale teraz trochę żałuje

Tylko jak tu sobie radzić z takim upartym tatusiem. Jak mu przedstawić sytuacje żeby zmienić swoje zdanie. Mimo że mam 18 lat kontrolują mnie i nie pozwalaja sie z nim spotykać. Dokuczaja mi słownie..

Gość przyjaciółkę zapytaj
" a raczej było to tak, że pow mu że to moim rodzicom nie pasuje" pow? A może idź na calość i napisz tak; " a racz by tak że pow mu że to mo rodz nie pas"

Gość hehehehahaha
Skoro go w pełni akceptujesz;) I jest między wami dobrze... trzymaj się tego. Ważne, że jesteś szczęśliwa. Może znalazłby się przystojny, bogatszy, bardziej wykształcony, doświadczony itd. z nieskończonymi zaletami, ale odpowiedz sobie, czy byłoby Tobie z nim lepiej?

i tak dlugo juz razem jestescie:) Nio z tym ze malo mowi w towarzystwie tez moze byc problem... Bedziesz musiec nadrabiac... Nio coz twoje zycie, a moze postaraj sie zeby rodzice go lepiej poznali:)

Gość Zuzia1818
Ja też mam 18 lat . A twój tata Cię wyzywa czy jak ?

Nie ma sensu ich przekonywać bo i tak Wam nie uwierzą. Mój znajmoy miał taką samą syt. z tym, że u niego skrzywienie kręgosłupa było już b. widoczne a co za tym idzie miał przyznaną jakąś tam grupe inwalidzką. Poznał dziewczynę, bardzo się w sobie zakochali, ale jej rodzice nie chcieli tego zaakceptować. Kiedy doszło już do tego, że dziewczyna praktycznie wyprowadziła się od nich to sobie odpuścili. O tym, że ta para sobie poradzi przekonali się dopiero po ich ślubie, więc długa droga przed Wami o ile planujecie wspólną przyszłość.

Gość hehehehahaha
Twój tata po prostu pewnie jak to człowiek interesu lubi mieć wszystko pod kontrolą i czasami zapomina, że będąc w domu skończył pracę... usilnie próbując narzucić jego stan rzeczy. Mogą mieć wpływ na Twoje życie póki z nimi mieszkasz, ale nie w pełni nim manipulować. Sama podejmujesz swoje decyzję i sama będziesz ponosić ich konsekwencje lub rozkoszować się ich owocami;)

Planujemy. Ale moi rodzice oświadczyli mi że nie dadza mi zrobić ślubu. Mój chłopak też ma dosyc widoczne skrzywienie. i też ma gr inwalidzka. i wiem że w przyszlości może tak być że bedzie na wózku inwalidzkim. ja sie z tym licze. ale nie zostawie go.

Hm. Podziwiam i tylko pozazdrościć dojrzałości. Wiesz, oni nie będą mieli nic do gadania w sprawie ślubu- jesteś pełnoletnia i to tylko i wyłącznie Twoja sprawa. W domu też nie moga Cię zamknąć i przetrzymywać wbrew Twojej woli.

Nie chciała bym żyć z rodzicami w niezgodzie. I bardzo się tego obawiam. I chodzby nie daj boże nam się z chłopakiem nie udało usłysze od nich jedynie. a nie mowilismy. Myśle że jako rodzice zawsze beda przy mnie.

Rozumiem. Nikt nie chce żyć w konflikcie ze swoimi rodzicami, ale Twoi są jakby... toksyczni? Wynika to zapewne z tego, że chcą dla Ciebie jak najlepiej bo jak wiadomo, wiążąc się ze swoim chłopakiem nie będziesz miała zawsze lekko, ale to nie powód żeby Tobie dogadywać i zabraniać Ci z nim spotkań.

Gość zuzia1818
Twój tata się nie zmieni

Na pewno nie było by to takie łatwe. Próbowalismy ale nic z tego. Nie potrafi nawet patrzeć na innych facetów jako na obiekt zainteresowań. Zaden nie wydaje mi sie tak dobry jak ten. Zawsze czuje że mu czegoś brakuje.