Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleosia00

jedzenie

Polecane posty

Gość kleosia00
Pieczarek mu nie dalam moje drogie,a serka zoltego raz i troszeczke na jezyczek zeby sprobowal.Deserki santino tez mu daje sprobowac.Jak mozna dziecko karmic samym mlekiem,kaszkami i sloiczkami - spojrzcie na siebie,apozniej oczerniajcie innych...

Gość kleosia ale niektorym
nie przetłumaczysz...napiszesz, ze dalas raz sera zoltego czy cos to wyzwa cie od wyrodnych matek. One by karmily dziecko tylko mlekiem i zmiksowanymi brejami z "wlasnorecznie uprawianych warzywek na parapecie":P

Gość mnie żal dzieci matek tak
słoiczki daję jako podstawe - bo tam na 100procent jest dokładnie tyle składników odzywczych ile potrzeba w danym wieku - a w domu nigdy nie widomo- bo jak to zbadać? wole dać np 3x w tygodniu słoiczek a 2x obiadek domowy :P dziecko ma na pewno dosc wartosci odzywczych + radosc z domowych smaków! ps też daję chlebek lub bułeczki z szynką lub serem żółtym - tylko takimi ekologicznymi nie barwionymi - lubi na sniadanie jako uzupełnienie kaszki - mozna paśc jak sam je te kawałeczki z talerzyka - jak celuje paluszkami :D zagadka tez dla mnie pozostaje jak on to gryzie? ma tylko 2 zęby :D ale wazne, że idzie mu świetnie - a ten błysk w oku jak widzi swój talerzyk z czymś extra- BEZCENNE

JAK NARAZIE TO TYLKOM" MNIE ZAL TAKICH MATEK" DAJE DZIECKU SLOICZKI :D A ONA JAK ZAUWAZYLAM JEST PO TWOJEJ STR. :D

Gość jagoda wylacz capsa
zasad netykiety to ty chyba nie znasz:O

Gość słoiczki wygodna rzecz
a tobie zal jagodka? lepiej idz do swojego dzieciaka i daj mu mleczusio

Gość W moim przypadku jest tak
albo daje dziecku danie ze słoiczków albo to co jemy my (no ciut mniej doprawione) bo nie mam zamairu pichcić kilku róznych posiłków. Tak, tak...nie jestem cierpiętniczą matką -Polką i dobrze mi z tym:D

mnie zal dzieci takiehc matek-----Nie chce nikogo obrazac ale poiwedz mi jak Twoje dziecko zgryzie bule z szynka jak ma tylko 2 zabki jak piszesz? Podejrzewam ze nie gryzie tylko polyka cale takie kawaly...:o Cos Co powiem , sprobuj sama sie najesc takich niegryzionych kawalkow chleba to zobaczysz jak siepotem bedziesz czula :O

Gość proxi7777
nie wiem ale ja sie boje dać nawet chrupaczka ryzowego czy chrupka kukurydzianego bo boje sie ze dziecko sie zadławi

Gość proxi ale dziecko
musi sie kiedys nauczyc gryźc, nawet gdy ma te 2-4 ząbki juz powinno probowac gryźć - dajac mu papki krzywdzisz go na dłuzsza metę. Nie mowie bys mu dawala cos twardego ale np. kawaleczek chleba, niech sobie "ciamka"

ja nie jestem po niczyjej stronie ... no co najwyżej po stronie mojego dziecka :P a co do synka....ludzie często pytają "czy on zawsze taki usmiechniety" - "zawsze "- cos w tym jest ;)

Gość a mi żal matek Polek
typu jagódka:classic_cool:

proxi -- ja mam to samo . przeciez jak mu dam pietke od chleba to on bedzie to mietolil az sie zrobi gula mu w buzi i sie udlawi

Gość jagoda to moze karm swoją
fasolę przez sonde dozylnie skoro tak wszystkiego sie boisz:D

jagoda369 > przeciez nie daje mu CAŁĘJ bułki :D tylko kroje na malutkie kawałeczki i daje na talerzyk - i najwyraźniej mu to pasuje bo az piszczy z radosci jak widzi ze mu cos takiego przygotowuję - i dodatkowo uzyskuje jeszcze jeden cel - dziecko uczu sie SAMODZIELNEGO JEDZENIA!

Gość jak tak czytam to co pisze
jagódka to śmiac mi sie chce

nie wiem skad pomysl ze jestem matka polka? bo nie daje sloiczkow??? :D nie zartuj sobie???:D

Gość do mnie żal dzieci
ale zrozum - niektore mamusie lubią robić juz od malego kaleki zyciowe z dzieci:P nawet nei pozwalają na proby samodzielnego jedzenia

jak tak czytam to co pisze jagódka to śmiac mi sie chce to sie smiej , kto ci broni:P

do mnie żal dzieci > dlatego pisze - może jak więcej osób sie wypowie to coś to znienie - bo to na prawde przykre jak sie [póxniej widzi 3 latka który ani sam zjesc nie unie ani do toalety iść - pamietam jak starszy syn poszedł do przedszkola - sporo było takich dzieci - i bardzo cierpiały wtedy rozstanie z rodzicami - po prostu zal było patrzeć!

Gość proxi7777
nie robie z dziecka kaleki! poprostu mysle ze skoro dziecko jeszcze samodzielnie nie siedzi nie powinno dostawac stałych pokarmow typu biszkopt czy chleb

mój siedzi juz dobre 2 miesiace.... teraz to jest na etapie nauki wstawania i raczkowania - to pierwsze zdecydowanie woli - ale ja bardziej stawiam na to drugie :D

Gość kleosia00
Moje dziecko nie siedzi - karmie go w lezaczkubujaczku , zabkow tez nie ma ale jak daje mu np serek brzoskwiniowy i sa tam te kawalki owocow to pokazuje mu jak się żuje.On patrzac na mnie robi to samo.Moja babcia jestv szczyrbata i bulki je (nie lyka kawalow chleba)

Gość jagoa369
kleosia-- ranyyyy, 8miesecy i dziecko jezce nie siedzi ? Moj syn zaczal siedziec jak mial 4.5miesiaca, teraz zaczal sam stawac na nozkach.

Gość a moja miała 9 miesięcy jak
zaczęła siedzieć. Każde dziecko jest inne.

Gość kleosia00
wiecie co ja wam moze lepiej napisze jadlospis mojego dziecka bo dziwne jestescie: 7.00/7.30 ok 180ml mleka(czasami mniej,zalezy jaki jest glodny) Pozniejj jak widze,ze mu glod doskwiera daje serek,do tego pare kawaleczkow z srodka bulki(nie zawsze) W miedzy czasie dam mu liznac np czekolady czy tam sprobuje jakiejs innej 'nowosci" Herbatka 100ml (zadko wszystko wypije) ok 15 jest obiadek i tutaj jest zupka (pietruszka,narchewka,groszek zielony,krolik lub zoltko,brokuł,brukselka,kalafior) ok. 200ml Woda przegotowana do picia I za około poltorej godziny daje mu banana calego i jablko tez cale. jak glodnieje to daje mu owoce te ze sloiczka. ok 22 robie miu kasze manne na mleku pełnym i dodaje banana (po tym spi calą noc) ok 200ml Nowosci daje w miedzyczasie wiec nie wiem czy jak mu dam kilka kawaleczkow czegos (jak np zyneczki wczoraj) to najada sie tym wogole (to raczej sluzy jako poznanie nowego smaku)