Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anglistykaaaaaaa

anglistyka!!

Polecane posty

Gość anglistykaaaaaaa

Czy aby dostac sie na anglistyke trzeba zdawac na maturze polski rozszerzony?Jest tu moze ktos kto studiuje lub studiowal anglistyke? Ile trzeba miec pkt zeby sie dostac?

Gość upupupup

musisz miec angielski , najlepiej rozszerzony zdany, a ile punktow to sprawdz na strpnie uczelni, ja studiowalam anglistyke, przy pierwszej rekrutacji bylam na 106 miejscu chyba, a byl limit na 75 miejsc. Na drugim etapie rekrutacji wskoczylam juz na 58 miejsce bo tyle osob zrezygnowalo.

Angielski rozszerzony polski niekoniecznie Ja jestem na germanistyce zdawałam niemiecki roz a polski podstawowy i dostałam się :) Wiem że w przypadku angielskiego jest tak samo, mam wielu znajomych pośród anglistów :)

Gość upupupup
mucha_nie_siada-> a gdzie studiowalas?:)

Gość anglistykaaaaaaa
i jeszcze mialabym jedno pytanie:P Czy ciezko jest na tym kierunku? Czy trzeba sie strasznie duzo uczyc czy jest tez troche czasu dla siebie?:D

Gość już absolwentka anglistyki
Na tych studiach niczego się nie nauczysz, można sobie na nie iść w celu rozwijania zainetersowań, jeśli masz już jakiś konkretny zawód. No, chyba że praca Twoich marzeń to nauczycielstwo. Czy ciężko... To pewnie zależy od uczelni, ja akurat kończyłam na UW i powiem Ci, ze nawet najgorsze leserstwo prześlizgiwało się w końcu z roku na rok. Owszem, można poczytać dużo ciekawej literatury, podciągnąć się może nieco z pisania i słownictwa, ale sama anglistyka to za mało...

Gość upupupuppyppypy

Gość moze ktos sie wypowie jeszcze

Gość upupupupuupupu

Gość cvnmdsdssdsds
ja tez zastanawiam sie nad tym kierunkiem:)