Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urodzinowa sprawa

prosze kobiety o wskazowki - pieczenie

Polecane posty

Gość urodzinowa sprawa

Witam, w najblizszy piatek moja mama ma urodziny. Chcialam sama zrobic torta tzn spody tortowe kupie. Znacie jakis latwy przepis na torta, ktory moglabym zrobic?

Zależy co kto lubi, ja dokładnie tydzień temu robiłam mężowi ananasowy(uwielbia ananasy;))Kup krem do tortów(ok.5zł) koniecznie śmietankowy i powrzucaj kawałki ananasa lub brzoskwini z puszki, zrób galaretkę najlepiej truskawkową,pokrój na małe kwadraciki i to wszystko w masę. Przełóż spody. Udekoruj. Różyczki,listki, to wszystko można kupić chociażby w stokrotce. I gotowe:)

Gość urodzinowa sprawa
ale to mi sie wydaje dosc pracochlonne nie chcialabym zeby ona sie zorientowala :)

A gdzie tam pracochłonne. to jeden z najmniej pracochłonnych przepisów...Zostaje ci zamówić, bo nic prostszego i smaczniejszego raczej nie ma

Gość urodzinowa sprawa
bede musiala zamowic bo mieszkamy w bloku a tu nic sie nie ukryje :)

Gość to dla murarzy też
a nie mogłabyś u kogoś zrobić,na pewno Mama doceni Twój wysiłek. Ja córci na roczek robiłam czekoladowo wiśniowy.Tzn Upiekłam 2 biszkopty jasne i jeden czekoladowy,do tego zrobiłam 2 masy,jedną czekoladową z kawałkami czekolady a drugą wiśniową z budyniem wiśniowym i wisienkami drylowanymi,na to polewa i dekoracje,trochę zajęło czasu ale pyszny był ;)

Gość tak jestem za zakazem
zrobić TORT.