Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mysza321

infekcje pochwy- uczulenie na prezerwatywy?

Polecane posty

hej, mam problem ze stanami zapalnymi pochwy od kilku miesiecy leczyłam sie juz wieloma lekami. Zapalanie objawia sie bólami podbrzusza i upławami. Za każdym razem jak kończe leczenie to oczywiście kocham sie z chłopakiem bo podczas leczenia to niestety nie mozna:( i problem w tym ze od razu po stosunku wszystko wraca bóle podbrzusza upławy, a dodatkowo pieczenie szczypanie pochwy. A po leczeniu było już wszystko ok. Tak sobie mysle czy może to ma zwiazek z prezerwatywami? Czy moge mieć te zapalenia przez gumki? Wcześniej nie było z nimi zadnych problemów, czy uczulenie może przyjść z czasem? Bo przestrzegam wszystkich zasad higieny, lecze się jest wszystko dobrze, stosunek z gumka i znów wszystko od poczatku plus te szczypanie i pieczenie. Do ginekologa mam wizyte za 2 tyg dopiero. Z góry dzieki za pomoc!

Gość może być uczulenie
ale może być też tak, ze to Twój partner jest chory i może po prostu Cię zaraża? Ja tak miałam z grzybicą, okazało się, że to facet miał problemy.

Gość ja Ci odpowiem a co
Może tak być, moja koleżanka tak miała. Może zacznij brać tabletki anty i zrezygnujcie z gumki to zobaczysz czy jest porawa.

ale kochamy sie w gumce więc mój partner nie ma jak mnie zarazić pozatym uzywa maści clotrimazolum

Gość ho ho ho
Ale cały czas kochacie się w gumce? Nawet po leczeniu? Sama maść nie wystarczy, on też powinien łykac jakieś tabletki (np. flumycon)

tak, zawsze w gumkach nawet po leczeniu, bo tabletek anty nie biore

Gość dziwna ale za to szczęśliwa-
ja mam podobnie tylko w drugą stronę... to znaczy mój chłopoak od jakiegoś miesiąca zawsze po stosunku w gumce ma pewne problemy, takie niby podrażnienie, lekkie swedzenie i pieczenie. Smaruje to clotrimozolem i przechodzi na drugi, trzeci dzień... Nie wiem co z tym zrobić. Planuje go namówić na pare razy bez gumki dla sprawdzenia ale to musze być pod koniec cyklu... jesli to faktycznie uczulenie to nie wiem co my zrobimy bo ja żadnych hormonalnych rzeczy nie będę brać... chyba będziemy mieć liczną rodzine:-D