Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sopel_lodu***

Mam 3 h żeby zrobic kolację dla faceta!!! HELP!

Polecane posty

Nie mam zielonego pojecia co zrobic na kolacje... mam czerwone wino, co do tego podac? Zaraz ide na zakupy i mam pustke w glowie :O

najprostsze i najlepsze danie to: kup kilogram karkówki pokrój na plastry popieprz posól posyp przyprawą do karkówki i na patelnię i usmaż - do tego kup warzywa na paatelnię i masz pyszne danie

Gość szaramara
A moze spagetti? Kup miecho mielone i spagetti sos ze sloika. To tego chleb czosnkowy. ALbo cos z krewetkami, bo owoce moza to afrodyzjak przeciez. A co chlopak lubi? Przeciez tyle mozna fajnych przepisów znalezc w necie.

Gość dobre he he
ja też polecam spaghetti :) z mięsem mielonym :) Tylko broń Boże, żadne sosy ze słoika- są WSTRETNE!!!! Koncentrat pomidorowy, czosnek, oregano, troszkę bazylii itd. :)

ech no spaghetti bylo juz w tygodniu.. chyba musialabym zrobic cos 'konkretnego" bo facet glodny z uczelni wroci.. a jednoczesnie chcialabym cos hmmm walentynkowego ;)

Gość dobre he he
a może schab po moskiewsku??? też szybko i smacznie :)

Gość kajtuś
3 h to szmat czasu, poza tym mozesz poczekac na niego i razem cos zrobicie. Spagetti carbonara proponuje, szybko sie robi, są gotowe sosy... medaliony drobiowez sosem winegret tez moga byc, do tego makaron grube gniazda.

Gość dobre he he
jasne :) a jak chcesz zrobić piersi?

Gość kajtuś
pierś pokroj na krążki i posyp przyprawą, ugotuj makaron, podsmazone medaliony posmaruj dżemem lekko, do makaronu sos, śmietana najlepiej gotowy dresing ze sloika ktory podgrzewasz na patelni po medalionach. :) 30 min.

Gość maaaaadzikowa
To pokrój tą pierś przypraw (pieprzem, solą. papryką) podsmaż, potrzyj marchewkę, pokrój paprykę i kilka innych warzyw. Nalej trochę wody do garnka wrzuć kostkę rosołową, podsmażone mięso tam wrzuć i pogotuj, później wrzuć podsmażone warzywa! Do tego ugotuj ryż. Pamiętaj, że musi być dobrze przyprawione. Mój facet za tym szaleje ;-) Powodzonka wieczorem :)

Gość dobre he he
kajtuś mam obawy, że pierś z kurczaka nie bardzo pasuje do makaronu :(

Gość kajtuś
pasuje na bank, wypróbowane - to ulubiona potrawa mojego faceta:)

kajtus swietny pomysl z tym makaronem, zaraz lece do sklepu :) myslisz ze moge zrobic tak - ulozyc makaron na srodku, na to medaliony, polac sosem a do tego z boku jeszcze takie warzywa na patelnie? pasuje?

Gość dobre he he
dokładnie :) z ryżem i warzywami piersi są super :)

Gość kajtuś
tak ale pamietaj ze makaron gniazdka grube, grubo cięty i dresing do tego jaki tam lubicie, ja polewam sosem tysiaca wysp lub pomidorowym:).

Makaron z kurczakiem tak średnio mi pasuje ;) No, ale kwestia gustu!

Gość kajtuś
tam jest przerwa w linku:) no ja czesto podaje makaron z drobiem, uwazam ze to dobre polaczenie, zreszta jest mnostwo przepisow w ktorych łącza sie te dwa produkty:)

Gość dobre he he
na mój gust za delikatne mięso do makaronu :) wiesz co mojej siostry tesciowa ( włoszka) nigdy nie zrobiła by takiego spaghetti :) natomiast robiła ziemniaki w większe kostki na to piersi podgotowane w kawałkach i polewała to sosem do spaghetii (sos pomidorowy z przyprawami)- pycha!!!

Gość kobieta ...*
naleśniki z dżemem jagodowym i bitą śmietaną:P

Gość ja jak zwykle
polecam tarte z tunczyka.Moge podac przepis jesli chcesz:)szybko sie robi i jest smaczna:)

Gość samotna w waltentynki
kurcze a ja mam danie- lasagne z mięsem i sosem beszamelowym,, tylko towarzystwa brak....