Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zrozpaczona85

POMóŻCIE!!-Łyżeczkowanie!!

Polecane posty

Dziewczyny zwracam sie do was z ogromną prosbą, prosze doradzcie, pierwszy raz jestem na forum i nie mam sie kogo doradzic.... Może zaczne od tego : 4 dni temu robiłam sobie test ciążowy i wyszedł pozytywnie (co nie ukrywam bardzo mnie ucieszyło) i w ten sam dzien udałam sie do lekarza zeby spawdzic co i jak gdyż moim najwiekszym problemem od zawsze są bardzo nieregularne cykle trwające od 35 do nawet 50 dni... Ostani @ miałam 16.12.2010. Podczas wizyty pani dr zrobiła mi usg i stwierdziła że zarodka nie ma tylko pęcherzyk żółtkowy, ciąża powinna być już w 8 tyg, a na usg widac ze jest dopiero 4 tydz i powiedziała że jeśli nic sie nie zmieni za tydz to ciąża klasyfikuje się do łyzeczkowania!! bo prawdopodobnie wszystko sie zatrzymało.... Nadmienie że mówiąc jej o tym że mam nieregularne i dość długie cykle miałam wrażenie że to zlekceważyła, szczerze mówiąc nie przeprowadziła ze mną żadnego wywiadu, jedyne badania jakie mi zaleciła to 2 x Bhcg.... Ja od ponad 2 tyg cały czas odczuwam bóle piersi i bóle podbrzusza…Czy któraś z was była w podobnej sytuacji? Bardzo proszę o pomoc i radę ta wiadomość wogole nie daje mi spokoju…..

Gość moze sprobuj dostac
sie do innego lekarza? Ktory lepiej opisze Ci sytuacje a nie tylko zaleci od razu lyzeczkowanie :/

Gość dwa razy byłam w podobnej
raz dostałam skierowanie do szpitala na zabieg, ale że wcześniej było to samo więc skierowanie wywaliłam do kosza i mam dwoje zdrowych dzieci. Zaszłam w ciąże w przedostatni dzień dosyć długiego cyklu. Nie wiem jak to możliwe ale tak się stało bo innej opcji nie było, a może ten cykl miał być jeszcze dłuższy. Zamiast 7 tygodnia od ostatniej miesiączki był to dopiero 3/4 tydzień i nic nie było widać. Beta ładnie przyrastała wiec olałam głupią lekarkę. Zmieniłam na inną i mam cudnego bobaska.

Gość moze sprobuj dostac
no i to jest powod, dla ktorego trzeba dbac samemu o swoje interesy, bo taka lekarka powie cos z rozpedu a kobieta sie martwi :/ Gratuluje mojej poprzedniczce zdrowych Dzieciaczkow :) Pozdrawiam Was i zycze Ci Autorko zeby Twoj Maluszek tez byl caly i zdrowy! :)

Dziekuje wam za wsparcie ja jak narazie zyje tylko nadzieja, bo to mi pozostało... Moj ostatni cykl trwał 52 dni, wiec mam nadzieje ze i ten sie przedłużył i ze to jest dopiero 4 tydz ...Ale czy to jest możliwe? Kiedy powinnien pojawić sie zarodek? A czy jeśli ciąza przestała sie rozwijać to są jakieś objawy? Czy powinnam brać jakieś leki? wiem , że pytania moga wydawać sie troszke dziwne ale to moja pierwsza ciąża i naprawde chce wszystkiego sie dowiedziec, strasznie sie denerwuje... Odnosnie lekarza to byłam prywanie w klinice wogole nie znałam tej lekarki, a poszłam do niej bo zalezalo mi na czasie, chciałam wiedziec co i jak , tymbardziej ze od zawsze mam problemy z @ wiec na nastepna wizyte obowiazkowo zapisuje sie do kogoś innego...

Gość kotka na blaszanym dachu
SPOKOJNIE zrobisz sobie bete i powtorzysz i zapewne ci bedzie wzrastać :):) kwas foliowy i oszczędny tryb życia:) powodzenia zdrówka życzę

Gość kotka na blaszanym dachu
skoro masz nieregularne cykle to moze mialas jakies plamienie miedzymiesiaczkowe?? i pomylilas i podalas blędną datę??? na wszystko jest wytłumaczenie wszystko się wyjaśni :) nie myśl o tym jajeczkowaniu

Gość moze sprobuj dostac
u mnie zarodek widac bylo dopiero w 6 tygodniu. Na pierwszym usg bylam w 5 tc i lekarz mi powiedzial, ze mam ciaze urojona :) rozni lekarze sie trafiaja :) Trzymam kciuki!

Nie miałam żadnego krwawienia w trakcie... ani plamienia... chociaż ostatnio zauważyłam upławy i to mnie jaszcze niepokoi...Czy to normalne? z powodu moich nieregularnych cykli nawet nie przypuszczałam że moge być w ciąży miałam takie objawy jakby zaraz miał mi sie zacząć @ .... szczerze mowiac mąż przy okazji w aptece kupił mi test (tak spontanicznie:)) a ja żeby sie nie martwic zrobiłam i wyszły mi dwie wyraźne czerwone kreski - bardzo sie ucieszyłam i moja euforia trwała do momentu kiedy nie odwiedziałam lekarza (wiec niecałe 5 h....) Odnosnie mojej lekarki to nie daje mi spokoju to że ona powiedziała ze to 8 tydz i ciaza sie zatrzymała na 4 i sie nie rozwija... załamało mnie to...

Gość zrób Bhcg
jak będzi przyrastać to znaczy że ciąża się rozwija.

Gość penelopa pomponia
poszukaj opinii o lekarzach w Twoim mieście są różne portale znanylekarz czy dobrylekarz i tam mozna poczytać co o danym lekarzu myśla pacjentki i wybierz takiego który cieszy się dobrą opinią. Ja na pierwszej wizycie trafiłam na konowała, który zachwycał się urodą moich narządów (masakra) koleżanka poleciła mi innego lekarza ale postanowiłam przed wizyta zasiegnac wiedzy wirtualnej i okazało się ze duzo kobiet podziela entuzjazm mojej kolezanki i teraz juz przy koncu ciąży też mysle ze wybór był dobry - mam nadzieje ze zdania nie zmienie. Mam nadzieje, że Twoja lekarka jest w błędzie i że wyniki bhcg to potwierdzą. Trzymam kciuki!

Witam Wczoraj robiłam Bhcg z krwi i dziś dostałam wyniki, moj wynik to 28, co to oznacza?? Strasznie sie martwie czy to nie jest za nisko? mam badanie powtorzyc w czwartek...

Gość zwyczajna niezwyczajna1
powtórz w czwartek, beta ma rosnąć galopujaco, możliwe jest ze przy takim długim cyklu zaszłaś w ciaże później, lekarka liczy wiek ciązy od daty ostatniej miesiaczki, stąd jej wyszło 8 tygodni. A 4 tygodnie to za szybko na to by widac było zarodek, najlepiej idź do innego lekarza za 2 tygodnie, ale oczywiście wcześniej ta beta, jak przyrośnie znacząco znaczy to że jesteś w ciązy i wsio jest ok, przy takich długich cyklach tak może być, póki co się nie martw. Bóle brzucha jak na @, ciągnięcie od jajników, tkliwe piersi, biała wydzielina - wszystko to objawy które o czymś świadczą.

Gość zwyczajna niezwyczajna1
Normy beta-HCG tydzień ciąży mlU/ml 3-4 ----------- 9 - 130 4-5 ---------- 75 - 2600 5-6 --------- 850 - 20,800 6-7 ------- 4,000 - 100,200 7-12 ---- 11,500 - 289,000 12-16 ---- 18,300 - 137,000 16-29 ----- 1,400 - 53,000 29-41 ------- 940 - 60,000 tydzień od ostatniej miesiączki mlU/ml 3 5 - 50 4 4 - 426 5 19 - 7,340 6 1,080 - 56,500 7-8 7,650 - 229,000 8-12 25,700 - 288,000 13 -16 13,300 - 254,000 Normy hcg Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16 - 156 Ciąża 2-3 tydzień 101 - 4870 Ciąża 3-4 tydzień 1110 - 31500 Ciąża 4-5 tydzień 2560 - 82300 Ciąża 5-6 tydzień 23100 - 151000 Ciąża 6-7 tydzień 27300 - 233000 Ciąża 7-11 tydzień 20900 - 291000 Ciąża 12 tydzień 16684 - 127939 Ciąża 13 tydzień 10743 - 89074 Ciąża 14 tydzień 7895 - 70818 Ciąża 15 tydzień 6210 - 69173 Ciąża 16 tydzień 5730 - 54585 Ciąża 17 tydzień 5267 - 57465 Ciąża 18 tydzień 3180 - 51360 Ciąża 19 tydzień 5879 - 55183 Ciąża 20 tydzień 1234 - 45771 Ciąża 21-39 tydzień 2700 - 78100 Ten wnik oznacza 3-4 tydzien ciązy, tak jak wyszło z usg. Moim zdaniem poczekaj jeszcze , zrób kolejną betę, patrz jak przyrasta. Ważne, zeby przyros był, kolejna sprawa - zeby był jak najwiekszy i znajdź innego lekarza. Nie wysyła sie kogos na łyzeczkowanie tylko dlatego ze wiek ciązy z usg jest mniejszy od wieku ciazy z OM, bez uwzględnienia długości cyklu.