Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość diva89

wyrwana 1- aparat ortodontyczny- kiedy zęby się zejdą?

Polecane posty

Gość diva89

W piątek miałam zakładany stały aparat na dolne zęby, wcześniej wyrwali mi jedynkę, bo zęby były bardzo stłoczone. Wyglądam teraz cudownie.... :/ mam pytanie- kiedy ten stan "cudowności" minie? Zejdą mi się te zęby w 2 tygodnie czy mam się nastawić na parę miesięcy??? Jak było u Was? Dodam, że od października zeszłego roku mam aparat na górę- ale tu sie obyło bez wyrywania, efekty są piorunujące! Aha, rada dla tych, co zakładają- pochodźcie do kilku ortodontów, mnie pierwsza chciała wyrwać 4 zdrowe czwórki (!), a u drugiej skończyło się na 1 zębie

Gość nie wiem czy to Ci pomoże
ale ja musiałam usunąć obie górne 4 i mimo noszenia aparatu 2,5 m-cy szczerby są tak samo duże jak były.Tzn orto mówi,że zmniejszyły się o parę mm,ale gołym okiem tego nie widac :( A to dziwne,bo sama wada się prostuje,tzn 2 zeszły z 1,a tylko z tym miałam problem.Ty chyba i tak masz lepiej,bo na dole tak nie widać szczerby...

Gość diva89
Ooo, dzięki za odpowiedź ;* No to mnie raczej nie pocieszyło, u mnie podobnie jak u Ciebie- też jeden ząb zachodzi za drugi... Co do góry- to póki się nie śmieję, mało kto zauważa, że noszę aparat... Chyba bardziej widać dół, ciekawe ile jutro osób zauważy moje wybrakowane uzębienie, jak pójdę na uczelnię... Jest jeszcze ktoś komu wyrywano zęby do aparatu stałego?

U mnie przerwa zeszla sie juz po 3ms.Jednak tj zawsze indywidualnie u kazdego inaczej.

Ja miałam u góry wyrywane czwórki. Po 2 miesiącach noszenia aparatu przerwa jest już minimalna

Gość Jamamad
Brakuje mi dolnej 6 czy zakladajac aparat mam szanse ze 7 i 8 przesuna sie i zakryja brakujaca 6?wyrwano mi ja 2 lata temu

Gość diva89
Minął tydzień odkąd mi wyrwali tą jedynkę, a już widzę minimalną zmianę... przerwa robi się jakby mniejsza... ;) Poza tym, NIKT na uczelni nie zauważył mojego braku w uzębieniu... jeśli się nie powie, że nosi aparat, ludzie nie zwracają na to uwagi. Jamamad, ja myślę, że spokojnie się zejdą, teraz ortodoncja jest na wysokim poziomie, na pewno Ci wybiorą jakiś rodzaj aparatu korygującego układ zębów.