Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akrylik

Jak odczuwałyście pierwsze ruchy dziecka i o jakich godzinach?

Polecane posty

Gość akrylik

jetem w 17 tc i zastanawiam się jak to jest. może już poczułam i o tym nie wiem?

Gość akrylik
spicie?

hej!! ja poczułam gdy mialam pełne 16 tygodni juz za sobą!!!wieczorem w niedzielę hhhihihi pamiętam jak dziś!!ale w pierwszej ciąży to chyba powinno sie poczuć po 20 tygodniu!!!

Ja leżałam w łóżku i oglądałam z mężem film wieczorem kiedy mój Kubuś przejechał mi w brzuchu :). To było w 17 tygodniu. Z kolei moja szwagierka jest teraz w ciąży i też poczuła w 17 tyg. Wlazła pod ciepły prysznic i mały jakby dosłownie uciekł jej od miejsca w którym lała się woda na jej brzuch. Teraz jest w 21 tyg i czuje codziennie regularne ruchy. Ale ona jest chuda a dużo zależy od wagi ciężarnej

to jest takie kopnięcie takie ze na pewno bedziesz wiedziała ze to jest to na 100%!!!oczywiście cudowne to jest!!!

Aha ja byłam w pierwszej ciązy i ona teraz też jest także nie ma reguły

tak jasne ze nie ma reguły, jedne czuja wcześniej inne póżniej!!!ja też w pierwszej!!!

Gość penelopa pomponia
ja poczułam około 18 tc nisko w podbrzuszu jakby pękła mydlana bańka, jakby lekkie burczenie tylko za nisko wiec wiedziałam ze to dzidzia! Radocha była niesamowita później w tym miejscu czułam ruchy coraz czesciej i coraz intensywniej przewaznie lezac na pleckach i czytajac książke!Póżniej to już czujesz je wszędzie hehe i nawet możesz niezłego kopa zarobić :P to moja pierwsza ciąża:)

ja poczułam siedzac sobie i pijac kawke zekajac na autko w serwisie:) był to 13 tydzien ciazy... a tak ogolnie te pirwsze ruchy czułam wieczorami jak lezalam juz w lozeczku takie delikatne musniecia... za to teraz juz nie są takie delikatne;)

Gość gość
Ja pierwsze ruchy mojej córy poczułam w 17 tc - na początku nie byłam pewna czy to to, ale następnym razem mnie do tego przekonała... Najbardziej aktywna była w godzinach od 23.00 do nawet 1.00 w nocy, a ruchy od samego początku odczuwałam jako kopniaczki w brzuch, wyczuwalne również jak przyłożyłam rękę :-) Sama się zdziwiłam że tak wcześnie zarówno ja jak i mój mąż możemy wyczuć ruchy - wspaniałe uczucie :-)