Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to ciąża

Czy to ciąża?

Polecane posty

Gość czy to ciąża

Czytam czytam ale nigdzie nie wyczytam 100 % tego co bym chciała.. Mam do Was pytanie! Zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne Yasminelle (pierwsze opakowanie, pierwszą tabletkę wzięłam 3.02.2010 - drugi dzień cyklu) W pierwszym tygodniu doszło do stosunku.(czy jest możliwe zapłodnienie ze wzgledu na nie wzięcie tabaletki z pierwszym dniem? ) Przez cały ten okres mam plamienia i inne efekty uboczne. Przedwczoraj czyli piątek wieczór doszło do stosunku tabletkę wzięłam w piątek o godz.16 (4 godziny wcześniej niż zwykle) Zapomniałam o wczorajszej tabletce. Co mam teraz zrobić? Jakie jest prawdopodobieństwo że doszło do zapłodnienia?

Gość niechcaca
dziewczyno jeśli już teraz bierzesz tak nieodpowiedzialnie tabletki, to lepiej ich w ogóle nie bierz, nie ma sensu,żebyś się truła. Ciężko stwierdzić, nie brałaś tabletek wg zaleceń, zatem prawdopodobieństwo jest.

Dokładnie - seks nie jest dla osób nieodpowiedzialnych. Jeśli zapominasz o tabletkach, to ustaw sobie przypomnienie w komórce. I czytaj ulotki.

Gość joojjjjjjjj
zgadzam się - zwłaszcza ze zażyłaś w drugim dniu cyklu a w takim przypadku powinnaś zabezpieczać się z tydzień jeszcze.. ale pociesze cie że większość kobiet stara się i ciąży niema więc wyluzuj