Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maxibiotic

2 wesela w jednym czasie

Polecane posty

Gość maxibiotic

witam! chce się komuś wyżalić ... mamy problem z narzeczonym otóz planujemy ślub na 2011 w wakacje i dzisiaj dowiedzielimsy sie ze 2 mce przed naszym weselem najbliższa osoba z otoczenia robi też wesele. jestesmy tym faktem bardzo zdenerwowani poniewaz ta osoba zaprasza tych samych gości co my czyli ze strony narzeczonego. nie wiemy co teraz robic ponieważ obawiamy sie o liczne gosci na naszym weselu i to czy przyjdą gdyż napewno wykosztuja sie na wczesniejsze wesele ... :( ta osoba ktora miala brac slub pozniej to siostra mojego narzeczonego i wiedziala dobrze ze my pobieramy sie w wakacje mogla przeciez zrobic to z 6mcznym opoznieniem. my juz mamy wynajętą sale na tyle osob na ile planowalismy a ona chce tylko na 40 osob bo taki skład wchodzi w rodzine narzeczonego. jak grzecznie dać do zrozumienia że to nie jest fair. a wiadomo ze my na nasz ślub wydamy nasze pieniązki i raczej nie bedzie nas stac na solidny prezent dla siostry narzeczonego...

Gość maxibiotic
przecież może zrobić to pozniej i jak wie ze liczba gości wynosi ok. 40 osob to ma szanse taką sale nawet wynająć a co z nami?? przeciez nie kazdy chce iśc na wesele po 2 mcach przerwy i po raz kolejny wydac pare stówek. tu juz nie chodzi o sam fakt pieniędzy ale o to że my mamy mnóstwo załątwiania z weselem a tu jego siostrzyczka sobie wymyslila tez... 2 mce przed nami;/ płaci sama za siebie i swoje wesele bo aktualnie przebywa za granicą w niemczech. jestem strasznie zła...!!!!!

Gość maxibiotic
halooooo

Gość Zrobcie male wesele
Para plus swiadkowie, a potem jedzie na wczasy, np. Malediwy. Po co ten caly cyrk dla rodziny.

Gość maxibiotic
to nie wchodzi w gre

Gość przesadzasz przeciez
2 miesiace roznicy to juz duzo. nie histeryzuj bo ci cycki opadna :P

Gość po prostu obwiasz sie
po prostu obwiasz sie że dostaniesz skromniejszy prezent - jestes materialistką

Gość gedona
jest dorosła i może robić wesele, kiedy zechce. Tymbardziej, że sama płaci. Twoje argumenty są bezpodstawne.

Gość ale co to jest za problem
my tez planowaliśmy wesele i chcieliśmy je zrobić w czerwcu a siostra mojego męża zaczęła płakac i lamentowac do swoich rodziców ze przeciez ona mialabyc pierwsza a mają zaplanowane wesele na lipiec więc sobie pomyślalam a niech se będzie pierwsza, nie bede z siebie robić błazna i się z nią wykłócać o termin wesela, tak jakby to mialo jakies wielkie znaczenie:O no i zrobiliśmy swoje w pażdzierniku....a i nasze wesele i jej mialo byc w tym samym lokalu....i co się okazało na ich weselu........ze lokal to tragedia, zero organizjaji, po prostu jeden wstyd przed wszystkimi goścmi , ona przez to przepłakała nei jedną noc, ze taka lipa u nich była z żarciem i całą resztą...więc na szybko zaczeliśmy szukac innego lokalu, musieliśmy wszystko przełożyc o tydzień bo nie dało sie znaleść innego lokalu na ost tydz wrzesnia tak jak mialo być nasze.Przełozylismy wszystko na tydzien pożniej, lokal mieliśmy przezajebisty, wesele też, ogólnie wrażenia nieziemskie tak wszystko się udało i taka była zabawa...wiec jak widzisz nie ma tego złego.......;) a ona dalej miala zgryzotę i wkurwienie bo nie udało jej się to czego tak bardzo chciała........ także jak to mówią ......pokorne ciele dwie matki ssie :D:D:D

Gość buahahah___________
jestes materialistka i boisz sie ze ta siostra dostanie lepszy prezent niz wy hahahahahha

Gość ale co to jest za problem
i jeszcze dodam jaką mialam satysfakcje na koniec tej całej historii---bezcenne :D

Gość no to pewnie
nie masz sie co stresowac! rodzina wie, ze w nieduzym odstepie czasu beda miec dwa wesela. powinni zaplanowac wydatki tak zeby dla kazdego bylo po rowno. tzn po mniej ale dla dwoch par. poza tym wesel przyszlej szwagierki ni epowinno byc dla ciebie zadnym zagrozeniem, skoro ma byc male i skromne! nie histeryzuj! i nie rob tragedii! zamiast tego zjednoczcie sily w walce z przygotowaniami! po co ta zlosc?!

Ale masz problem. Ja brałam ślub w czerwcu 2008, moja kuzynka w sierpniu, kuzyn we wrześniu a wujek w październiku. Prawie ci sami goście a nie było z niczym problemu. Chyba chodzi ci o prezenty i kase ze poskąpią wam. Ale nie łudź sie ze sie zwroci wesele

Gość maxibiotic
no to troche mnie pocieszyłyście.. wiem wiem wiem ... ze kasa w tym dniu nie jest najważniejsza ale mowila sama ze mamy pierwszenstwo w wyborze terminu bo sama zaręczyla sie po nas , i jak juz termin padł to z nienacka wyskoczyla ze przed nami. to było troche chamskie. a my mamy sale juz na 100 osob i taką sale szukalismy aona planuje na 40 osob wiec ma czas poszukac mniejsza ... to po co sie wpieprza przed szereg;/ tym bardziej ze ma narzeczonego ciemnoskórego i połowe afryki przywiezie zamiast robic w niemczech

Gość autorko nie podniecaj sie
bo popuscisz ;/ 2 miesiace to sporo czasu ;/ Poza tym rodziny pewnie wiedza, ze planujecie wesele to juz odkladaja kase w skarpete ;/

Gość lo mamo ale problemy
ja sie chajtalam w 31 lipca, a moj brat cioteczny pod koniec wrzesnia i nikt tragedii nie robil....

Gość zawsze tak było
a co ma kolor skóry jej przyszlego męza do tematu? i pochodzenie etniczne gości? Jestes pewna ze problem lezy w doborze terminu? Bo ja bylam kiedys na 2 weselach sióstr..tydzien po tygodniu.. i nikt tam takich wątów nie miał..

Gość a co zrobic
z moze ty jak ta ta szwagierka chcesz byc pierwsza ???