Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uuuuua

co kupić na komunię??????????????

Polecane posty

Gość uuuuua

j/w chrześniakowi, wstępnie zażyczył sobie rower za 900 zł, dla nas to duża kwota, jesteśmy sami niedawno po ślubie, myślałam że mu kupimy konsolę za 500 zł ale czy to nie za mało?

Gość karczoch....
daj siano 500zł i jakiś drobiazg . za uzbieraną kasę kupi sobie rower jaki będzie chciał.

Gość reasumując
nie kupuj nic daj kase a rodzice kupia to co uznaja za potrzebne

Gość daj kase
Teraz dzieciom to sie w dupach przewraca ;/ Chca laptopy, quady i inne luksusy ;/

Gość uuuuua
tylko że nam bezwględnie zapowiedział, że ma być ten rower i nic więcej innego, albo 900 zł albo rower... dzieci to mają wymagania, zwłaszcza, ze i mieszkają od nas 500 km to i podróż złapie z kasą może być bardzo krucho, w pracy dostałam bony premiowe za 500 zł i myślałam, ze za to kupię kosolę albo coś innego, nie chcę znowu pożyczać od rodziny

Gość karczoch....
w przyszłym roku mój chrześniak ma 18 tkę i też dostanie ode mnie 500 zł.

Gość uuuuua
a ja się kiedyś cieszyłam z zestawu na komunię: długopis + kalkulator + zegarek... dostałam ich ze 3 takie

Gość karczoch....
uuuuua ! no weź przestań ! dziecko nie będzie żądzić przecież twoją kasą! jest inne wyjście-złóż się razem z drugim chrzestnym na ten rower.

Gość karczoch....
rządzić:P

Gość reasumując
on chce rower a ty twardo chcesz mu wciskac konsole moze wcale go to nie kreci moim zdaniem niech lepiej jezdzi na rowerze niz ma sobie psuc oczy przy konsoli na siłe chcesz go uszczesliwic/

Gość uuuuua
konsolę też chce ... :-)

Gość karczoch....
a motoru nie chce??? :):D:P

Gość uuuuua
rodzice mu gdzieś znaleźli za 600 zł, ale jak znam to dziecko to wybiera rzeczy ze względu na cenę a nie użyteczność, w jego pokoju jest już wszystko i wszystko sobie leży ...

Gość monika z tych
gdyby mi gówniarz zażądał abym kupiła mu roweru to dałabym mu nauczkę i dostałby tylko bombonierkę. smarkacz nie bedzie mi stawiał warunków!!!!

Gość uuuuua
Mam drugiego chrześniaka na szczęście małego i to mnie przerasta... muszę być na każdych jego imieninach, urodzinach, dniu dziecka, mikołaja i prezenty zawsze muszą być naj... bo inaczej matka tego dziecka komentuje to po całej rodzinie, naszych znajomych np: z pół roku temu dowiedziałam się z od kuzynki z Brazylii że kupiłam byle co... a to nie było byle co to auto kosztowało 150 zł, wszystko jest komentowane, obgadywane - aż mam dość, z chęcią bym się zrzekła tej zaszczytnej funkcji, na te prezenty mama mi daje pieniądze bo ta... nie potrafi zrozumieć, że mi z nieba manna nie leci cały czas, tylko daj i daj, przy mnie mówi co kupił chrzestny i za ile, a jak prezent się nie spodoba to widzę od razu po jej minie, a to dziecko tylko wszystko niszczy, to auto za 150 zł było całe przez jakieś 20 min, potem wziął i na korytarzu roztrzaskał go z całej siły o kamienne płytki... mam dość bycia chrzestną!!! Nienawidzę bycia chrzestną!!!!!!!!!!!!!

Gość uuuuua
właśnie kupię mu za bony rower za 500 zł i niech się cieszy, z chcęcią bym odwiedzała moich chrześniaków tak po prostu ale nie da się.... czego Ci rodzice uczą teraz te dzieci??????????????????

Podobny problem będziemy mieć w tym roku mojej mamy chrześniak ma komunie. Ale to miłe wychowane dziecko i nie sądzę ,żeby zażyczył sobie dużo:) Ma już quada , komputer , komórkę , rower cóż więcej można mu kupić? ma dość rozrzutnych rodziców więc mama stwierdziła ,że założy mu książeczkę w banku na którą wpłaci pieniądze :)

Gość daj kase
nie kupuj mu roweru bo bedzie narzekal ze kupilas mu jakis szajs za 500 zl ;/ Daj kase i tyle ...

Ja też mam chrześnice ma dopiero 2 latka i nie mam zamiaru jej kupowac nie wiadomo czego kupić jej lalke , misia czy jakieś słodycze okej ale bez przesady. Mi się wydaje ,że świetnym prezentem jest zabranie takie malca gdzieś np do kina:)? na wesołe miasteczko ja czekam aż moja podrośnie :) A Ty daj mu kase albo kup rower ale za te 500 zł przecież ceny nie będzie widział:) a rower za 500 zł takiemu dziecku starczy zresztą to może być dobry rower :)

Gość uuuuua
nie mam własnych dzieci Ci od koumii zarabiają sporo, pewnie z 7 tyś mc, może dlatego to dziecko ma wszystko i nic go nie cieszy, a w drugim przypadku to nasza bliska rodzina i mamę moją sz... trafia jak słyszy te komentarze, woli mi dać pieniądze abym coś kupiła fajniejszego i nie wysłuchiwała potem za plecami, Rodziców mam bardzo dobrze sytuowanych więc każdy myśli, że ja mam podobnie i też mi z nieba leci...

Gość llpp
ja pierdole, 500zl to malo dla 8 latka???:O W dupie sie ludziom poprzewracalo, ja dalabym maks 300zl:O

Kup rower zamiast konsoli za tyle ile Cie stac albo daj tyle ile masz czyli 500zl,reszte niech uzbiera moj syn zazyczyl sobie quada...wiem wiem sporo kasy ale on zbieral na niego i wszyscy dali mu kase aaa no i odkladal z urodzin kieszonkowego itd

Bazienka troszke niesprawiedliwa jestes :o przeznaczylas kase dzieci na siebie? Autorka postu zna najlepiej rodzicow i wie czy sa skorzy do zgarniecia dziecku kasy co dla mnie jest dziwne:o

Gość deyh
Takie wychowanie obroci sie przeciwko rodzicom. Teraz oni oczekuja, ze rodzina obdaruje dziecko drogimi prezentami, a za 15 lat dziecko zazyczy sobie od nich samochod, mieszkanie i bog wie co jeszcze, a jak tego nie dostanie, to bedzie mialo w dupie rodzicow...Wspolczesny 15 latek ma najnowszy model komorki, laptopa i 100 innych gadzetow, a napisanie 5 zdan bez bledu ortograficznego to wielkie wyzwanie...

Bazienka juz doczytalam,ze rodzice zabrali Ci kase...no wiec nie mierz wszystkich miara swojej rodziny tak "puszczam go" na tego quada,jezdzi w kasku ochraniaczach jezdzi ze swoim ojcem ktory tez ma quada nie jezdza droga

bazienka- jak już pisałam wcześniej czy nie było by dobrym pomysłem wpłacenie do banku na książeczkę :)?? i podarowanie dziecku będzie mogło wyciągnąć jak skończy 18 lat i wtedy doceni :) bo będzie wiedziało ,że nie przetraciło na głupoty albo rodzice nie wzięli:P

Czarna porzeczka no wiec jestem nieodpowiedzialna jak setki innych rodzicow ktorzy na to dzieciom pozwalaja:) ja uwazam ,ze to zalezy od dziecka a nie od wieku,zdaza mi sie widywac 15 latkow ktorym rodzice powinni zabronic jazdy