Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JolkaFasolka

czy ktos z Was tu byl?

Polecane posty

Gość JolkaFasolka

chodzi mi o mauritius lub bora bora , chce tam jechac w podroz poslubna dlatego pytam o wasze wrazenia :)

Gość JolkaFasolka
prosze o jakies opinie

Gość KenntH
Na Mauritiusie jest jakby bardziej rozwinięta baza turystyczna. Jeśli zaś chodzi o Bora Bora tam jest po prostu pięknie. Zresztą oba te miejsca są Przepiękne. Może nie tak jak np wyspy polinezji francuskiej ale to kawałek raju na Ziemi. Na Bora Bora myślę że orginalny pomysł bo na Mauritius już dużo ludzi lata. Choć w sumie to nie wiem. Oba piękne siebie warte.

Gość JolkaFasolka
no dokladnie ja jestem bardziej ku bora bora , wiec chyba trzeba zamawiac tam bilety:)

Gość KenntH
To znaczy chciałem napisać jak inne wyspy polinezji francuskiej bo Bora Bora należą do tego archipelagu i to one są w nim najlepiej rozwinięte turystycznie.Najpiękniejsze jednak są moim zdaniem na przykład wyspy Touamotu.

Gość JolkaFasolka
dlatego szukamy takiego miejsca noo jakby to napisac no raju ... przeciez grecja czy hiszpania chodzi mi o majorkę to już nie to samo ...

Gość KenntH
No wiesz. Rzecz godna przemyślenia.;) Mauritius to rejon wyspowy jako republika na oceanie indyjskim. Pobyt tam nawet kilkudniowy to rzecz kosztowna mimo to coraz więcej tam ludzi lata. Niektórzy dorabiaja się w sumie są zmiany ale myślę że jego popularność jest taka za sprawa też Seszeli. Natomiast Polinezja francuska jak ja to określam Raj Właściwy :) to ocean spokojny. Fauna Flora Wody wszystko to układa się poprostu w niepowtarzalną kompozycje. Do tego jest to z pw międzynarodowej turystyki region nie ziemnie spokojny i bezpieczny. Tam moim zdaniem obcuje się naprawdę z natura i samym sobą. Wiele jest równie cudownych zakątków na ziemi ale temu nic nie brakuje. Koszta są wysokie ale warte. To miejsca jeszcze nie tak aż bardzo oblegane jak Tunezja Malediwy Karaiby etc. Zajrzyj na YT i poogladaj filmy o polinezji wpisując choćby bora bora czy touamotu czy też thaiti. Wyskoczy wiele między innymi francusko jezycznych filmów czasem prywatnych a czasem promocyjnych materiałów. To miejsce do którego wyjazdu nigdy się na żałuję. Pozdrawiam i miłej podróży

Gość KenntH
Polinezja to rzekłbym taki "RAJSKI Ogród"których jest jeszcze na Świecie na szczęście sporo ale jego ekskluzywnosc polega na tym że nie jest ona że tak to ujmę nadgryziona zębem cywilizacji. Jest tam baza turystyczna super ale to się tam najlepiej komponuje z natura. Sama woda jest tam np tak czysta i przezroczysta iż nawet z dwóch metrów moznaby było ujrzeć leżący na rafie jakiś gadzet typu klucz hotelowy:):) Piękna sprawa.