Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka2619

benefity na dziecko

Polecane posty

Gość anka2619

Mam pytanie!! jestem w ciazy i przebywam w tej chwili w Polsce.Moj chlopak pracuje przez agencje.ja pracowalam sezonowo wiec nie sadze zeby mi sie nalezaly jakies benefity. Ale jezeli moj chlopak pracuje to czy mozemy sie starac o working tax credi i o tax credit? a jezeli nie to o jakie dodatki mozemy sie starac?

Gość qwertya123
nawet nie wiesz jak sie co nazywa ale wazne czy sie nalezy

Gość hertybaba
Chlopak moze starac sie jedynie na siebie. Ty przebywasz w Polsce wiec na ciebie nic sie nie nalezy. On moze wystapic o WTC i po urodzeniu dziecka o child benefit.

Gość qwertya123
ta... i jak masz juz te oba czyli WTC i CHB mozecie sie starac o CTC ale zbieraj sie do UK i dziecko tam niech sie urodzi

Gość qwertya123
wogole Chlopak musi miec skoncozne 25lat zeby starac sie o WTC pracowac nie mniej niz 16h tygodniowo( chodziac to sie chyba zmienilo i teraz 25h tygodniowo) no i nie przekraczac jakiegos dochoru rocznego ... chyba 19.000Ł ale nie jestem pewna

Gość hertybaba
CTC tylko w wypadku kiedy dziecko przebywa na terenie UK.

Gość hertybaba
Logowanie / założenie konta Pytania i odpowiedzi Zobacz też: Galeria użytkowników Mapka użytkowników Forum MojaWyspa.co.uk Szukaj odpowiedzi Szukane słowo Zdrowie i opieka zdrowotnaPlanowanie rodziny i ciążaPaszport dla dzieckaPrzemoc domowaKupno nieruchomosci.Shared OwnershipProgram rejestracji pracowników (WRS)Agencje pracy tymczasowejWynagrodzenie za pracęNabywanie praw pracownikaPrawa pracownikaBrytyjska emeryturaSamozatrudnienie (Self-employed)Egzekwowanie praw pracownikaZasiłki socjalnePrzewodnik po zasiłkachZasiłek z PolskiChild Benefit (ChB)Working Tax Credit (WTC)Child Tax Credit (ChTC)Statutory Maternity Pay (SMP)Statutory Paternity Pay (SPP)Maternity Allowance (MA)Sure Start Maternity Grant (SSMG)Housing Benefit i Council Tax BenefitIncome SupportJobseeker's AllowanceBudgeting LoansCarers AllowanceCommunity Care GrantsCrisis LoansDisability Living AllowanceChild Trust Fund (CTF)Inne rodzaje zasiłkówBecikowe w Polsce, a w UKBankCouncil TaxPodatkiZwrot podatkuRezydencja podatkowaKarty kredytoweCredit Score i Credit ReportObywatelstwo brytyjskieOdszkodowaniaNational Insurance Number (NIN)Status rezydenta w UKUbezpieczenie samochoduPodatek drogowy (Road Tax)Badania techniczne (M.O.T.)Congestion Charge Linki sponsorowane * Tłumaczenia testów na angielskie prawo jazdy * Warsztat samochodowy w Londynie. Diagnostyka, MOT. Części zamienne * erererer Dodaj reklamę » Pytania i odpowiedzi » Working Tax Credit (WTC) Pytania * Working Tax Credit (WTC) * Co trzeba dostarczyć? * Od czego zależy wysokość zasiłku? * Ile mogę dostać? * Czy mam szansę na jakiś zwrot kosztów? * Jak odbiorę zasiłek? * Zmiana okoliczności * Gdzie mogę zdobyć formularz? * Gdzie mogę sprawdzić czy się kwalifikuje? O WTC mogą starać się: * rodzice (opiekunowie) od 16 roku życia, odpowiedzialni za dziecko lub osobę młodą, i pracujący co najmniej 16 godzin tygodniowo. * osoby od 16 roku życia, pracujące co najmniej 16 godzin tygodniowo, ale w związku z inwalidztwem mające utrudniony dostęp do rynku pracy. * osoby od 50 roku życia, pracujące co najmniej 16 godzin tygodniowo lub wracające do pracy po okresie pobierania zasiłków. * para (jeden a partnerów musi mieć ukończone 25 lat) , której łączny dochód roczny nie przekracza £15,900 , a tygodniowo pracują co najmniej 30 godzin (zasiłek otrzymuje tylko 1 osoba, należy wiec zdecydować która). * osoba samotna, która ukończyła 25 lat, jej roczny dochód nie przekracza £11,450 , a tygodniowo pracuje co najmniej 30 godzin O WTC może starać się również osoba samozatrudniona. Pary muszą składać wniosek wspólnie. Jeśli partner przebywa poza granicami Wielkiej Brytanii, można starać się o Working Tax Credit, występując w roli osoby samotnej. Czyli faktycznie, trzeba miec minimum 25 lat ;-)

Gość hertybaba
Ale wkleilam hujowo :D

Gość anka2619
Dzieki wielkie za pomoc.!!!! Do Anglii ja owszem sie wybieram jednak rodzic chcialabym w Polsce.

Gość mozesz rodzic w PL
ja mieszkam 4 lata w Anglii ale na oba porody lecialam do Polski takze raczej to nie przeszkadza z tym ze po porodzie zaraz wracalam (po miesiacu). Poczytaj dokladnie ile czgo wam sie moze nalezec bo ja juz nie pamietam, wrocilam do pracy i zrezygnowalam z benefitow siedzenie i czekanie na pieniadze jest gorsze od pracy stajesz sie takim totalnym niczym uzaleznionym od panstwa. Wiec po kilku latach zapraszam ponownie do grona pracujacych

Gość anka2619
Oczywiscie jezeli tylko bedzie taka mozliwosc bede chciala wrocic do pracy jak najszybcej.

Gość pattii-88
nie prawdza jest to za WTC dostaje sie po ukonczeniu 25 lat to bzdura moj chlopak ma 23 i pobiera ten zasilek dowiedzcie sie w job center oni wszystko powiedzo przynajmniej mnie powiedzieli bo to co ludzie gadaja nie zawsze jest prawda

WTC moze dostac wczesniej, ale Ty autorko chyba musisz z nim mieszkac w uk. a gdzie Twoj facet pracuje, bo mogeCi dac tel do faceta, ktory zna wszelkie procedury i by wam dokladnie powiedzial co sie wam nalezy a co nie... zaraz mnie zjedza :O

Gość jhjjjhhjjhjhjh
Wstyd mi za polaków :O