Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a to one były modne

zalicutowała mi osoba bez pełnej aktywacji konta--co to znaczy ?

Polecane posty

Gość a to one były modne

ma taką kopertke przy nicku i oczywiscie zerowe konto czy mam sie martwic? czy mam to jakos weryfikowac?

Gość ccc - to dla mnie
to znaczy ,że nie dokonała pełnej aktywacji konta . Ja przy takich osobach jak wystawiałam coś na allegro prosiłam o potwierdzenie swojej oferty mailem . W końcu każdy kiedyś zaczyna. Co możesz zrobić : -napisz do tej osoby maila ,czy na pewno jest zainteresowana -odwołać jej ofertę ( powód brak pełnej aktywacji konta )

Gość a to one były modne
dzieki a dajmy jak mi odpisze ze tak jest zainteresowana to mi musi wystarczyc? bedzie dla mnie wiżążace?

Gość a to one były modne
znaczy czy dla niej bedzie wiążące?

Gość nie bede miec córki ale
zalicytowałą czy wygrała? wazne zeby zaplacila

Gość a to one były modne
LICYTUJE a le boje sie ze np bede miec wiecej ofert a ona wygra a cholera wie kto to jest kazdy kto nie ma ani jednej aukcji na koncie to uczestnik bez pełnej aktywacji? co to własciwei znaczy?

Gość ccc - to dla mnie
przede wszystkim napisz do tej osoby maila i zachowaj go !! Będzie potrzebny w razie czego. Tak wiążące . W razie gdybym ta osoba nie dotrzymała warunków sprzedaży , wystawiasz takiej osobie negatywa i allegro blokuje jej konto !

Gość ccc - to dla mnie
pełnej aktywacji nie dokonały osoby , które mają przy nicku kopertę .

Gość ccc - to dla mnie
jeśli ktoś ma 0 komentarzy , po prostu zaczyna , więc takiej osobie też trzeba dać szansę , ale też poproś ją o maila z potwierdzeniem chęci licytacji.

Gość hfguer
konto bez pełnej aktywacji - każdy użuytkownik (nawet i ty) po rejestracji na allegro do domu listem otrzymujesz pismo od allegro z kodem. poprzez wpisanie go na allegro aktywuje sie konto. osoba ktoa tego nie zrobila - nie potwierdzila po prostu swoich danych osobowych i swojej wiarygodnsci. rownie dobrze ktos mogl sobie zmyslić adres...

Gość a to one były modne
no własnie ale k** jaki mają cek takie osoby w dajmy na to fałszywej licytacji ?

Gość a to one były modne
to co ja mam jej napisac? nie mam nic na przeciw zeby ktos brała udział w aukcji ale zeby był wiarygodny? ,a, ją poprosic o aktywacje ?

Gość hfguer
zabawa? radocha ze kogos naciagnie sie na straty?

Gość czekoladowy telegram
Ja kilka dni temu założyłam konto na allegro. W celu potwierdzenia danych musiałam wpłacić na konto allegro 1zł, które zostało mi zwrócone po 2 dniach. Nie pisało nic o tym, że dostanę do domu jakiś kod czy coś takiego.

Gość hfguer
wystarczy wejsc do pomocy i tam jest wszystko napisane ;) teraz jest wlasnie ta druga opcja, z kasa choc nie wiem po co skoro akis dziciak zlotowke wplaci i mu ja oddadza i nadal nie wiadomo czy konto prawdziwe..

W moim przypadku dane z konta zgadzały się z danymi, które podałam przy rejestracji. Powiem szczerze wolę to, niż jakieś listy :)

I przelew tej złotówki można zrobić tylko za pomocą konta online, tak mi się wydaje :) A danych do własnego konta raczej nikt nikomu nie podaje.. ;]

Gość hfguer
listy sa lepsze... bo jesli ktos poda falszywy adres to do niego list aktywacyjny nigdy by nie dotarl i by konta nie aktywowal... a teraz sami zlodzieje sie porobia, a szkoda...

Gość hfguer
no i co z tego ze sie nie podaje? skoro juz dziecko moze miec swoje konto w banku i internetowy dostep do niego? wystarczy ze wplaci 2 zl i wsio, dziecko 10letnie moze zalicytowac wszedzie...

Gość ja tylko kupuje i
sprzedaje osobom o duzej aktywnosci na allegro :) Kiedyś zalicytował u mnie 12-latek, z nieaktywnym kontem :)

Gość hfguer
o prosze jest: Nie mam rachunku/mój bank nie udostępnia płatności online. Jak aktywować konto? Jeśli nie masz własnego rachunku bankowego lub Twój bank nie oferuje płatności online, możesz aktywować swoje konto przy pomocy kodu. W tym celu: 1. Na stronie aktywacji konta zaznacz opcję Chcę aktywować konto, ale nie posiadam rachunku w banku z powyższej listy (link do formularza znajdziesz w zakładce Moje Allegro > Moje konto > Ustawienia: Dane konta Allegro, w części Aktywacja konta). 2. Potwierdź dane, które znajdują się w ustawieniach konta. Po weryfikacji Twoich danych wyślemy list z kodem aktywacji pocztą na podany adres. Otrzymasz go w ciągu 10-14 dni od potwierdzenia chęci aktywacji konta. 3. Odbierz list i wpisz otrzymany kod na stronie http://www.allegro.pl/aktywacja. :)

Gość a co sprzedajesz
mam 600 aukcji-moze kupie od ciebie i po sprawie

Gość no ale bez przesady
każdy musi jakoś zacząć. Mnie nikt nie robił problemów, jak licytowałam po raz pierwszy - też bez pełnej aktywacji. I wszystko było ok.

Gość hejt
Odkopię temat... Jakie jest ryzyko wysłania takiej osobie zakupionego przedmiotu z opcją płatności przy odbiorze ubezpieczonej przesyłki? Oczywiście zakładam, że pokryje z góry przed wysyłką koszt przesyłki w dwie strony oraz ubezpieczenie B)