Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hdivhsihdcijzx cijzchiuzx

po porodzie- fermentacja w jelitach, zwdęcia, gazy, hemoroidy

Polecane posty

Witam, po 5 godz porodu sn miałam cesarkę 5 tygodni temu. Do dziś mam problemy z wypróznianiem. Boli mnie brzuch, ide do toalety i tylko odgazowuje sie tak raz z krwia. W jelitach mi sie przewraca, leci mi krew z odbytu, ktos tak ma ? Miał ? Nie umiem tego opisać. Myslalam ze to hemoroidy - czopki i masci nie pomagaja, pomocy !!!!!!!!!!

Gość aja cc
musisz iść z tym do lekarza to masz te hemoroidy czy nie ? ja dość długo po cc miałam wzdęcia i zaparcia, ale bez krwi, brzuch mocno bolał ponad miesiąc pomagał mi syrop lactuloza i jedzenie owsianki z jabłkiem 3 łyżki stołowe grubych płatków owsianych zagotować w ok. 300 ml wody, dodać duże starte jabłko, jeść to 2 x dziennie na śniadanie i kolację lactulozę spożywać zgodnie z ulotką, można karmić piersią, bez recepty a byłaś już na kontrolnej wizycie u gina ? idź może, niech obejrzy, jak to hemoroidy i tak mocno krwawią to musisz chyba do proktologa się wybrać współczuję teraz jestem 3 miesiące po i dopiero od niedawna się normalnie wypróżniam

Gość aja cc
tej lactulozy to piłam nawet więcej niż w ulotce przy hemoroidach też jest b.wskazana, żeby stolec był miękki i wychodził bez nadmiernego parcia spróbuj, mi pomogło to może i tobie pomoże, a nie zaszkodzi na pewno :)

u gina jeszcze nie byłam, czy to hemoroidy tez nie wiem, sama to stwierdzilam po krwi z odbytu. OWsianke jem codziennie - bez rezultatu. Może ktoś ma jeszcze taki problem ? W ostatnim miesiacu ciazy pojawila sie krew z odbytu i zaparcia, a po porodzie wystapil dodatkowo ten ból i skret jelit i gazy.

Gość ale o co chodzi III
idź do gina pij lactulozę raczej nic więcej się nie da zrobić, gin ci zapisze odpowiednie leki na receptę i tak 6 tyg. po cc zalecana jest kontrola u gina