Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odchudzaczka1987

dieta kapuściana-PYATNIE

Polecane posty

Gość odchudzaczka1987

mam pytanie co do tej diety (jestem na niej drugi dzień) czy po schudnięciu tej ilości czyli powiedzmy 4-5 kg to czy rzeczywiście widać to nie tylko na wadze ale i na sylwetce. Bo słyszałam od koleżanek, że po sylwetce nie widać nic a nic bo to tylko woda schodzi z organizmu. W tamtym roku jak schudłam 5 kg po diecie 1500 kcal (przez miesiąc czasu) to było bardzo dobrze widać ubytek tych 5 kilo.. no wiec jak to jest z ta kapuścianą?

Ja nie wierzę w takie diety. Według mnie to strata czasu. Lepiej ułożyć sobie zwykłą lekkostrawną, niskokaloryczną dietę + ćwiczenia fizyczne. Wtedy nie ma efektu jojo

Gość odchudzaczka1987
dla mnie ta dieta ma być starterem do nisko kalorycznej. Pewnie, że nie oczekuję cudów, że po tygoni super syletka i mogę się obżerać do woli. Najpierw musze przyzwyczaić żołądek do spartańskich warunków, a potem dieta 1000 kcal a potem 1500 to już będzie czysty luksus bez wyrzeczeń :) no ale jak z moim pytaniem, zna ktoś odpowiedź był ktoś na tej diecie i ma o niej jakieś pojęcie?

Gość odchudzaczka1987
podbijam no nie ma tu nikogo kto stosował tą dietę?

No cóż, ja zwolennikiem takich diet niestety nie jestem, bo zamiast racjonalnie pozbywać się zbędnych kilogramów wpływa ona głównie na pozbycie się wody z organizmu i dlatego na wadzę widzimy zmniejszenie się masy ciała. Niestety sylwetka pozostaje taka sama, ze skutkiem tylko wyniszczonego i zmęczonego organizmu, który jak tylko zaczniesz jeść normalnie, natychmiast powróci do poprzedniego stanu z nawiązką. Czy nie lepiej jest udać się do dietetyka, który ułoży Ci odpowiednią dietę pod Twój genotyp i fenotyp? W Vimedzie robią takie rzeczy, na podstawie badań ustalają indywidualny kod metaboliczny i pod to jest układana indywidualna dieta właśnie. Nie żadna głodówka, nerwowe zliczanie wszystkicj zjedzonych kalorii itp. Po prostu eliminujesz ze swojego menu pokarmy, które są ciężko przyswajalne przez Twój organizm, a zastępujesz je innymi, zdrowszymi i lepszymi dla Ciebie. Bo jak się okazuje to co jest dobre w diecie dla jednych, zupełnie nie powinno być brane pod uwagę przez drugich. Dieta to również bardzo indywidualna sprawa! No i nie należy też zapominać o ćwiczeniach fizycznych: basen, siłownia, jogging, fitness... cokolwiek, byle naprawdę się ruszać!