Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość filifi

jak stracic pokarm

Polecane posty

Gość filifi

Witam dziewczyny,ja karmiłam przez 1rok i 8miesięcy,byłam wyczerpana waga spadła do 49kg,a w ciąży ważyłam 70.Julka nie uznawała butelek,smoczków,a w nocy potrafiła budzić się ok.20razy do cycusia.Znajoma podsunęła mi pomysł aby wysmarować piersi "gorzkim paluszkiem"(płyn na obgryzanie paznokci),mała pluła chyba z godzinę,ale pomogło.Wieczorem nie chciała już cyca,ale strasznie płakała.Trzy noce płakała,ale na cyca spojrzeć nie chciała.Teraz mam problem z piersiami minął tydzień a nadal bolą,czasem trochę odciągam,co mogę jeszcze zrobić?

Odciągaj taką ilośc żeby poczuc ulgę, nie opróżniaj całkiem piersi. Możesz kupic w aptece antilactin- ziołowy lek na bazie szałwii na zahamowania laktacji, jest bez recepty lub samą szałwię ale jest niesmaczna. Jeśli nadal będziesz miała problemy lekarz może przepisac Ci bromergon ale to już lek hormonalny, silniej działa, na receptę. Nie kąp się w gorącej wodzie tylko letniej, bo ciepło też pobudza produkcję mleka

acha, staraj się nie doprowadzac do zastojów żeby nie było zapalenia, obrzęk i bolesnośc zmniejszą też schłodzone, zgniecione liście kapusty

Gość filifi
Dziękuje za rady,będę próbować bo jest coraz gorzej,a wiecie może po jakim czasie pokarm zaniknie?

Gość Dorota14.01.2010
mi lekarz przepisał Bromocorn na receptę kosztuje niewiele ponad 3zł do tego kazał zakładać za ciasny stanik i jaknajmniej dotykac piersi, pierwsze 2 dni były najgorsze bo i piersi bolały i nie czułam się dobrze po tym leku, mdłości, sennośc. Praktycznie po 4 dniach już prawie nie było pokarmu

ja ściagałam codziennie po troszeczkę każdego dnia coraz mniej i powoli zanika