Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana ania

co lepsze urodzic czy poronic?

Polecane posty

Gość zalamana ania

witam. mam 18 lat i jestem w 2 tygodniu ciązy moj chlopak ma 20 lat. jak myslicie co zrobic jakie wyjscie z tej sytuacji byloby najlepsze urodzic to dziecko czy poronic. co byscie zrobili na moim miejscu?

Gość URODZIĆ

Gość NIE ZABEZPIECZAŁAS SIE

Gość zalamana ania
zabezpieczylam sie ale pekla nam prezerwatywa

Gość CIĄŻA
A jak Ty byś chciała niby poronić???

Gość zalamana ania
nie chodzilo mi o to zeby specjalnie poronic!! tylko co byscie zrobily na moim miejscu jak byscie sie dowiedzialy ze jestescie w takim wieku w ciazy byscie sie cieszyly z tego dziecka czy wolaly zeby cos poszlo nie tak i zeby doszlo do poronienia

Gość zalamana ania
ja bardzo kocham dzieci!! ale boje sie ze sobie z chlopakiem nie damy rady :(i wogole boimy sie powiedziec o tym rodzicom

Gość mcmer
Urodzić jak nie wychowanie to adopcja ale maż 18 lat do pracy moja droga i chłopak też jak nie ślub to alimenty należą Ci się uwierz moje koleżanki też rodziły mając 18 19 lat i co skończyły szkoły maja zawód jedna ma 22 lata 2 letnia córkę i studia robi zaocznie a jest z zawodu fryzjerka

trzeba byc nie normalnym zeby chciec poronic swoje dzicko.. skoro byłas gotowa na seks to byłas gotowa na dziecko..nie wiesz ze uprawiajac seks trzeba sie z tym liczyc?

jesteś w 2 tygodniu ciąży i już o tym wiesz ??? :-o taaa a ja jestem Matka Teresa z Kalkuty

Gość zalamana ania
robilam test i wyszlo mi ze jestem w ciazy

pękła prezerwatywa? a skąd wiesz? a jak wiedziałaś to czemu nie wzięłaś tabletek "po"... mase dziewczyn w twoim wieku rodzi dzieci i dają sobie radę

biedne to dziecko..jak mozesz sie wogole zastanawiac nad takim czyms???

Gość mcmer
Ania mówię Ci idź do ginekologa żeby mieć becikowe a jak kasy nie masz to dostaniesz następny 1000 zł a rodzicom powiesz jak już sama sobie nie poradzisz najpier do przyjaciółek sie zwiesz

Gość zalamana ania
macie racje, jutro pojde do ginekologa i zrobie test z krwi na HCG:) i urodze to dziecko :)

Gość oK whaT yoU g0nna d0
jak się zaczyna współżyć trzeba liczyć się z konsekwencjami...

Gość mcmer
No widzisz uwierz mi jest trudno ale poradzisz sobie jesteś dorosła i póki możesz idź do jakieś pracy w sobotę i niedzielę póki możesz i dobrze się czujesz

Gość zalamana ania
narazie to mam straszne zawroty glowy i silny bol z podbrzuszu

smutne to co czytam ... ale przezywałam to samo miałam 19 lat i padliśmy z chłopakiem ..... jak zrobilam test te pierwsze myśli byly straszne cco teraz ? jak dam sobie rade ? co ze studiami? jak powiedziec rodzicom ? naprawde żałowałam że jestem w ciąży .... później powiedzieliśmy ...jasne ze nie byli zachwyceni ale i nie było tragedii wszystko sie poukładało itd. i okazało sie że poroniłam .... wiecie że cały czas byłam pzrekonana ze to moja wina , ze sama to na siebie sprowadziłam .... przez rok miałam silna depresje duzo pomogli mi rodzice i chłopak ( teraz maz) ale wtedy chciałam przestac zyc .. :( zobaczysz dasz rade jestes pełnoletnia .. jestescie młodzi ale wiele młodych osob sie dorabia

Gość zalamana ania
przykro mi ze poronilas :( ja juz jestem pewna ze chce urodzic

hmm.. podnoszę pytanie Blasku... a skąd wiesz,że to drugi tydzień ciąży?? ;/ bardzo sie ciesze, że zdecydowałaś się urodzić.. :)

Gość zalamana ania
bo dwa tyg temu mialam okres i kochalam sie z chlopakiem i pekla nam prezerwatywa a na dniach robilam test i wyszlo ze w ciazy jestem

a to miałaś jakieś szczególne objawy czy tak tyko zrobiłaś ze strachu ten test? Co do rodziców, to są różni ludzie i różnie mogą reagować, na pewno to jakoś przeboleją a potem nawet bedą sie cieszyć, zobaczysz:)

hmm.. poza tym to nie chce mi sie wierzyć,żeby po 2 tygodniach od stosunku test wyszedł pozytywnie a nie np.w dniu spodziewanej @... a może sie nakręcasz a masz tylko problemy hormonalne?? najlepiej idź z tym do lekarza, on potwierdzi ciąże.. jak już.

Gość zalamana ania
okres mi sie spoznil 3 dni wiec zrobilam test i wyszla ciaza

Gość kamellina
Dwa tygodnie temu miałaś okres to teraz dopiero masz dni płodne :o Nie wierzę... provo. Poczytaj najpierw o tym a nie piszesz bzdury ... Skoro 2 tyg temu miałaś okres a na dniach robiłaś test (czyli kiedy, wczoraj, przedwczoraj?) to jak możesz być w ciąży ?