Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bankomatowa

czy wg Was aborcja w Polsce powinn a być legalna?

Polecane posty

Gość bankomatowa

Gość Tajemnicza Dama
Tak.

ja mam dzieci ale wiem jak to jest niemogąc ich mieć moja kolezanka nie ma dzieci choc pragnie tego dlaczego ja tego pozbawiac ??????

Gość bankomatowa
szparka jak denerwuje Cie ten temat to się nie wypowiadaj, nie ma przymusu. moim zdaniem też tak

Oczywiście że nie. Za to darmowa antykoncepcja- owszem. I troszkę rozsądku księży w potępianiu tego.

Gość do bazienka
chcesz sie bzykac to za swoje pieniadze. antykoncepcja legalna najwyzej dla malzenstw ewentualnie moglaby byc

Gość aborcja to morderstwo

Gość bankomatowa
nie bój się, nie wyjdzie:p

Gość bankomatowa
morderstwem jest zabicie człowieka a nie usunięcie zygoty:p

Gość bankomatowa
no to się zgadzamy :classic_cool:

Gość Tajemnicza Dama
A jeśli ktoś nie chce wychodzić za mąż, to co ? Te Wasze dziecinne argumenty są głupie :O

Gość ja powiem tak........
dajcie spokój z takimi tematami .....ja osobiście jestem za aborcją ale nie żeby była traktowana jako środek antykoncepcyjny najpierw edukacja później legalna aborcja a i tak byłaby to indywidualna sprawa każdej kobiety i jej sumienia

Gość bankomatowa
problem taki, ze edukacja sexualna w Polsce to fikcja:O

Gość na kafeterii to może być
Ale do chuja pana czemu ciągle to wałkują w TV i co gorsza sejmie :O

Gość bankomatowa
dlaczego? bo to jest ciągle nierozwiązany problem

"problem taki, ze edukacja sexualna w Polsce to fikcja" Jak dla mnie- na szczęście. Nie mamy żadnego wpływu na to jakie treści docierają do dzieci. Nie chcę żeby w przyszłości była u nas druga Anglia i edukacja przedszkolaków w kwestiach związanych z seksem. Nawet tłumaczenie 12-latkowi jak się uprawia seks, jakie są zagrożenia i jak się zabezpieczać to, jak dla mnie, duże przegięcie. I nie pozwolę na to. Mi tam w tym wieku wystarczyła wiedza z biologii o tym że kobieta zachodzi w ciążę w wyniku połączenia plemnika i komórki jajowej, a to jak to się dzieje nie było mi potrzebne. Edukacja seksualna jest niepotrzebna, lepiej wytłumaczyć dziewczynkom plusy i minusy używania tamponów, na przykład.

Gość bankomatowa
edukacja sexualna jest niepotrzebna?:O ręce mi opadły...dlatego mamy taki upośledzony w tej kwestii naród a gówniary myślą, że jeśli usiądą na sedesie po koledze albo się z nim pocałują to zajdą w ciążę...dzięki takim jak Ty...brak słów

Gość do bazienka
jak nie miala na tabletki to mogla sie nie bzykac albo w ogole nie brac slubu, skoro facet byl golodupcem, ze potem po slubie nawet na podstawowe potrzeby nie bylo. trzeba sie bylo z golodupcem nie zenic

Gość powinna być legalna
posunę się nawet do twierdzenia, że zawsze, nawet jeśli ktoś to chce traktować jako "formę antykoncepcji" jak to nazywacie. Owszem, ktoś może podjąć złą decyzję, ale po pierwsze podejmuje ją sam, a po drugie konsekwencje niedopuszczenia do aborcji, którą ciężarna uważa za absolutną konieczność są o wiele bardziej dotkliwe, niż konsekwencje podjęcia zbyt pochopnej decyzji o aborcji.

Gość to morderstwo i nie powinno
sie traktowac tego jako forme antykoncepcji. Ustawa antyaobyrcyjna w Polsce powinna zostac taka jaka jest, ale dodatkowo byc wpisana do konstytucji

Tak, powinna być legalna.Ale na pewno nie bez ograniczeń. Maks.12tydzień.Co do wypowiedzi. Te które mają kasę i tak usuwają kiedy im się zamani w fachowych warunkach,te co nie maja usuwają na własna rękę-z różnym skutkiem.Dlatego to gadanie o "aborcja=antykoncepcja" jest bez sensu.

Gość jasne czemu nie
w naszym katolskim kraju nigdy nie będzie legalna... władze niestety dalej mają w swoich rękach tępi katole, dla których aborcja jest zabójstwem, wiec nigdy u nas nie będzie jak w cywilizowanych krajach...

Gość powinna być legalna
Oczywiście im wcześniej wykona się zabieg, tym bezpieczniejszy jest on dla matki, tym bardziej należy jak najbardziej ograniczyć wszelkie formalności, takich jak np. dochodzenie, czy aby na pewno jest wynikiem gwałtu, spory i zbieranie opinii lekarzy, czy aby na pewno ciąża zagraża zdrowiu matki, czy aby na pewno sytuacja finansowa jest trudna, czy aby na pewno dziewczyna się namyśliła - sami wiecie ile to w Polsce potrafi trwać. Lepiej już pozostawić tę decyzję ludziom. A teorie, że ktoś to na serio będzie traktował, jako metodę antykoncepcji, jest bez sensu choćby z prostych przyczyn ekonomicznych - każdy środek antykoncepcji jest po prostu tańszy.