Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bankomatowa

czy wg Was aborcja w Polsce powinn a być legalna?

Polecane posty

Gość kikjkjoioo
a ja jestem an TAK ,TAK,TAK i anty refundowane

Gość aborcje najbardziej popieraja
dlaczego puszczalska ma miec dostep do antykoncepcji za darmo albo miec dostep do aborcji i ze wszystkiego sie wybronic spadajc jak kot na cztery lapy? puszczalskie chca aborcji, zeby mogly dalej sie puszczac, a nie prac pieluchy

Gość aborcja powinna być przymusowa
dla arabusów przyjeżdżających do Polsku, żeby prędzej wyzdychali.

"aborcje najbardziej popieraja kobiety puszczalskie, ktora chce bezstresowo puszczac sie. dlaczego dla takich osob ma byc aborcja i refundowana antykoncepcja? jak sie k**wia to niech za swoje i niech same ponosza konsekwencje" Puzczalska - wierna żona, która nie planuje mieć więcej dzieci ze względów finansowych i wpadła mimio zabezpieczenia? Nie, to nie jest puszczalska. Nie uogólniajmy.

Gość przez lata była legalna i
ani Polska sie nie wyludnia, ani nie ma pokolen kobiet z trauma poaborcuyjną. Jesli ktos ze wzgledów np religijnych nie chce sie jej dopuscic, przeciez nikt nie nakaże.Jesli by kraj był naprawde katolicki, to mogłaby byc legalna na żądnaie i tak by nikt nie skorzystał. Hipokryzja rządzi.

Gość powinna być legalna
Refundacja czegokolwiek niczego nie rozwiązuje, bo po prostu wpływa ujemnie na jakość - tak jak z dentystą np.: za darmo mogę mieć najtańszą plombę, a jeśli zapłacę - mam prawo wymagać jakości. Oczywiście, gdyby nie było mnie stać, zadowoliłabym się tą najtańszą, ale to nie byłby chyba Wasz problem, tylko mój? Ceny środków antykoncepcyjnych nie są jakoś zabójczo wygórowane, w odróżnieniu od cen nielegalnych aborcji i to już jest problem. Nie jest uczciwie, kiedy dostaję prezerwatywę za darmo, tylko kiedy płacę za nią tyle, ile w przybliżeniu wynosi koszt jej produkcji + marża. Gdyby aborcja była legalna, jej koszt byłby również niewygórowany - po prostu zadziałałyby prawa wolnego rynku.

z refundowanego anty korzystaly by rowniez kobiety puszczalskie, dlatego anty refundowane powinno byc tylko dla malzenstw

Gość Aborcja oczyma nienarodzonego
wyobraźcie sobie, że jesteśie taka maleńką kryszynką.. podchodzi do was ktoś o tysiąc kroć większy z narzędziem wielkości latarni morskiej i zaczyna wam odcinać i rozcinać ciało.. Dzieci można usuwać do 3 msc zycia. takie dziecko już czuje. Czy wy zdajecie sobie sprawe z tego, że to jest morderstwo? za to sie siedzi! ludzie bez sumienia usuwają dzieci żeby móc sobie dalej hasać od jednego do drugiego. Morderczynie! iekawa jestem czy chociaż jedna kobieta usuwająca dzicko opiera to o konfesjonał, bo powinny na kolanach błagać Boga o przebaczenie

" jak sie k**wia to niech za swoje i niech same ponosza konsekwencje" konsekwencje to ponosza te dzieci biedne.Wyrzucane przez okna albo na smietniki.Bite,katowane na smierc.Kobieta,ktora jest KOBIETA a nie szmata nigdy swojego dziecka nie usunie.Niestety sa tez szmaty,ktore swoje dzieci traktuja gorzej niz zwierzeta.To dzieci cierpia pozniej,a nie te kobiety.Jak konkubent zabije dzieciaka to nawet taka nie poczuwa sie do winy.Ja rozumiem jak ktos broni swoich argumetow przeciw aborcji i mowi o religii czy tam zabijaniu zycia ale uzasadnienie Twojego argumetu jest co najmniej niemadre.

jak suka nie da to pies nie wezmie

a pamietajcie, ze 15 latki kurwia sie z facetami kolo 30 stki, wiec w mlodym pokoleniu najbardziej kurewskie sa kobiety, bo zaczynaja wczesniej i robia to ze starszymi

"Czy wy zdajecie sobie sprawe z tego, że to jest morderstwo? za to sie siedzi! ludzie bez sumienia usuwają dzieci żeby móc sobie dalej hasać od jednego do drugiego. Morderczynie! iekawa jestem czy chociaż jedna kobieta usuwająca dzicko opiera to o konfesjonał, bo powinny na kolanach błagać Boga o przebaczenie" Morderstwo, tylko czego? Jeżeli dla ciebie morderstwem jest usunięcie z ciała zbioru nieczujących komórek, to twoja sprawa... W Boga nie wierzę, więc na kolanach nie błagałabym o przebaczenie.

to jest dyskusja i dziwi mnie że jesli wypowiadam się za prawem wyboru to od razu jestem podejrzewana o aborcje to dziecinne,jesli ktos chce to usunie bez wzgledu na to czy legalnie czy nie,wiem ze latwiej jest powiedziec ze skoro chcesz sie bzykac to bądz odpowiedzialna,ponosisz konsekwencje swego postępowania a co z kobietami ktore urodzą kalekie uposledzone dzieci? kiedys one umrą i co do domu opieki gdzie taki czlowiek jest traktowany gorzej niz zwierze? czy moze zwalic na glowe rodzenstwu? bzdury totalne.rozmawiamy o wyborach dojrzalych kobiet a nie nastolatek dla ktorych to forma sportu,skoro az tyle glosow oburzenia to ciekawe czy te najglosniejsie oburzające zaadoptowały by dziecko ktorego matka nie chce lub nie moze wychowac,najlatwiej osądzać jak sie jest z boku

Gość błagam nie wklajajcie tych
wierszy, bo sa koszmarnie kiczowate, czestochowskie i zamiast ruszac wzbudzaja smiech i politowanie.

Gość aborcja jest to sposób na
zarabianie kasiory przez lekarzy i nie może być legalna w żaden sposób. Jeśli będzie legalna , lekarz nie będzie mógł sobie doliczyć "strachowego" i dyktować ceny. Dlatego, te france, które tu najgłośniej krzyczą że aborcja to morderstwo i takie tam bzdety, w rzeczywistości należą do naganiaczy na usługach lekarzy , a prym chyba wiedzie autor tego głupawego wierszyka

Gość powinna być legalna
Spoko, mówisz o konsekwencjach i puszczalskich kobietach, które same sobie zawiniły - właśnie aborcja jest dla nich konsekwencją "puszczalstwa". Nie jest to wcale pstryknięcie palcami które wykasowuje ciążę - tylko trudny zabieg, wiążący się z ryzykiem i wymagający o wiele więcej fatygi niż "zwykła antykoncepcja", więc najbardziej puszczalska osoba na świecie nie będzie wolała chodzić na zabieg co parę miesięcy niż zwyczajnie się zabezpieczać.

"Czy wy zdajecie sobie sprawe z tego, że to jest morderstwo? za to sie siedzi! ludzie bez sumienia usuwają dzieci żeby móc sobie dalej hasać od jednego do drugiego. Morderczynie! iekawa jestem czy chociaż jedna kobieta usuwająca dzicko opiera to o konfesjonał, bo powinny na kolanach błagać Boga o przebaczenie" yhmy a jak taka nie wierzy w Boga to co??Znam jedna dziewczyne co trzy razy ciaze usunela.W tym raz legalnie.Swiat nie ogranicza sie tylko do Polski.W innym kraju mozna to zrobic za darmo i legalnie wiec z punktu widzenia prawnego to co piszesz zwykle oszczerstwa.Poza tym podziemie kwitnie i nikt nie ma na to wplywu.

byc moze ale z grugiej strony są kobiety które mają to gdzies,miały po kilkanascie skrobanek i zwisa im to mówiąc chamsko,ciąza która zagraza zyciu albo uposledzony płód,jestem przeciwko dostępnosci dla galerianek i tym podobnego marginesu,swoja drogą księża również są jak najbardziej przeciw i zakładam że tylko co 5 dba o nowe zycie a reszta liczy straty za chrzciny komunie i sluby,jak masz prawo wyboru ,jestes cywilizowanym człowiekiem,to wiesz jaka decyzje podjąc,wbrew temu co sie tu czyta gdyby większośc z nas miala podjąc decyzję to nie byloby to takie proste

Gość hr Rosporek-Walicipski
biorąc pod uwagę kazus amerykańskiej prohibicji, optowałbym za tym aby aborcja była legalna. Amen, sram na działaczki pro live.

Gość aborcja powinna być legalna
i każda kobieta powinna mieć prawo do decydowania, oczywiście. Ale powinny być też spotkania z psychologiem dla kobiet, które borykają się z takim problemem. A galerianki i inne męty społeczne z marginesu oraz ich "partnerzy" powinni być kastrowani i nie byłoby problemu.

Normalnie szlak czlowieka trafia jak sie czyta takie bzdety!!!!Ojeju jeju morderczynieeee.Na kafe najglosniej dra japy i od morderczyn wyzywaja.I czemu tylko na tym sie konczy wasza wspaniala postawa?Powiedzcie mi WZOROWE OBYWATELKI RZECZPOSPOLITEJ POLSKIEJ,WZOROWE KATOLICZKI.Dlaczego kiedy umiera jakies dziecko za sciana to macie to juz w dupie??Dlaczgo nikt wtedy nie widzi tragedii?Zadna z was nie kiwnelaby nawet palcem.Potraficie tylko tu siedziec i pirdolic kacapoly!! i wogole zegnam ozieble jak ktos jest ciemnota to cudownym sposobem sie go nie oswieci.Cudow nie ma.Nie ma nieba,pieklo mamy juz na ziemi.Pozostaje nam byc tylko dobrymi ludzmi i moze na tym sie skupcie ludzie,bo ograniczenie,zasciankowosc i egoizm wola o pomste do tego waszego nieba:/

znam lepsze określenie prawo do wolności hehe ,no cóż tak czy siak to sie nie zmieni,wiem tylko jedno,gdyby było to legalne to nie byloby tylu dramatów,znamprzypadki gdzie pijany mąz egzekwował prawo do sexu,udawało sie jej dzięki tabletkom ,nie miala gdzie pójsc ma 4 dzieci,raz sie nie udalo,byla chora,gorączka ponad 39 wyioty,tabletka nie zadzialala i zaszla,ogloszenia typu bezbolesne wywolywanie miesiączki to wlasnie podziemie aborcyjne,zadzwonila zaspiewal lekarz 1700 nie miala skąd wziąśc ma teraz 5 ,nie ma gdzie pojsc prosila lekarza o podwiązanie jajników oczywiscie ze nie wolno,smutne,ktos powie niech odejdzie,dom samotnej matki,policja sprawa o gwalt wszystko sie zgadza,ale ona jest słaba psychicznie,nie pomoze rozmowa wsparcie rodziny,ona jest wierząca,rodziny sie nie rozbija,chciala tylko ten 1 raz usunąc,poszla po pomoc do księdza a on na to to po co pani ma tyle dzieci,kto wie czy jakby usunęła to byloby lepiej,zakladam ze nie zrobilaby tego,ale mialaby wybor a tak obwinia siebie jego i dziecko smutne

"A galerianki i inne męty społeczne z marginesu oraz ich "partnerzy" powinni być kastrowani i nie byłoby problemu." Moze poki co ich rodzice jakos edukowani...no ale coz wlasnie tak jest,ze za bledy rodzicow dzieci odpowiadaja i w kolko macieja.Nigdy nie bedzie dobrze i zawsze bedzie problem.

Gość powinna być legalna
Nie widzę nic etycznego w ocenianiu, kto jest dostatecznie moralny, żeby zasługiwał na aborcję. Jak to sobie wyobrażacie? Siedzi komisja i ocenia: ta galerianka, ta puszczalska - to nie mogą się poddać aborcji, a ta odpowiedzialna tylko antykoncepcja zawiodła - tej zezwalamy. To po prostu nierealne ocenić obiektywnie każdy przypadek. Lepiej już zostawić to wolnym i dorosłym obywatelom, jakimi są te kobiety w niechcianych ciążach.

mylisz pojęcia,dorosła kobieta w ciązy to nie 15-latka ktora myslała że za 1 razem sie niezachodzi,masakra,my tylko rozważamy różne wyjscia z sytuacji i tak niczego nie zmienimy,a co do galerianek ktore robią laske za spodnie to bez komentarza dla takich nie mam współczucia, to margines dno społeczne,

Gość powinna być legalna
15latka, choć wg prawa wolno jej podjąć decyzję o współżyciu, nie może zostać poddana np. wycięciu wyrostka robaczkowego bez zgody jej rodziców. W ogóle aborcji nie należy traktować jakoś wyjątkowo: zabieg jak zabieg, w przypadku osoby niepełnoletniej odbywa się (a raczej powinien się odbywać) w takim samym trybie, jak każdy inny zabieg. Można ubolewać nad tym, że taka niedouczona nastolatka zaszła w ciążę, ale ja bym ubolewała raczej nad tym, że nie dość, że poziom wiedzy o seksie jest tak niski, to jeszcze blokuje się tej dziewczynie wyjście z trudnej sytuacji.

w przypadku gwaltu, zagrozenia zycia, powaznego zagrozenia zdrowia matki lub dziecka aborcja powinna byc legalna, a w przypadku ciazy kazirodczej przymusowa. w innych przypadkach zakazana, a puszczalskie lafiryndy traktujace aborcje jako metode antykoncepcji - na drzewo