Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bankomatowa

czy wg Was aborcja w Polsce powinn a być legalna?

Polecane posty

zadałem sobie tyle trudu i uważnie posłuchałem co mówiła słynna pani Tysiąc, jak na niej wieszali psy, a ona przecież nie usunęła, tylko , jakiś kiecun klapaczem coś chłpnął i musi zapłacić 30 tys i w tym cały sęk, kiecun musi zapłacić.....

wiesz ze w małych miescinach ksiądz jest wyrocznią,tam większosc kobiet pojęcia nie ma o antykoncepcji,mają wyjscie albo godzic sie na sex albo godzic sie aby mąż sobie bzykał na boku,lekarz rodzinny ma to gdzies,jak zajdą w kolejną ciążę to skaczą z wozu bija sie po brzuchu lub pija piołun,metody rodem ze sredniowiecza,zero edukacji,dzieci czasem po 8 mąz pod sklepem,a zona w polu,panuje przekonanie ze skoro wyszlas za mąż to siedz czy dobrze ci czy nie,kobieta co ma lat 30 wyglada na 48 zmarnowana wyniszczona,te malutkie wioski na koncu swiata kto tam byl choc raz wie o czym piszę,nie ma sposobu aby pomóc tym kobietom,bo kase trzyma mąż czasem aborcja to jedyne wyjscie,dobre czy nie ale jedyne

wczoraj był z nią wywiad,twierdzi że tych 30 tys nie dostała,dostała tylko 25 tys euro i nie ma ani grosza bo miała długi,kredyty i komornicy juz czekali,dostała za to mieszkanie 3 pokoje o mężu nic nie mowila tylko ze mieszka tam z dziecmi,na pytanie czy jej dzieci czasem są głodne odpowiedziala ze tak ze są dni kiedy nie maja co jesc,okulary ma faktycznie grube,widac ze slepnie,szkoda kobiety,na pytanie czy gdyby miala mozliwosc to usunęłaby odpowiedziała ze nie,tylko ze skoro dziecko juz jest to co ma powiedziec,brak slow

Gość powinna być legalna
A co za różnica, czy ona miała zagrożenie życia i trudną sytuację - ważne że chciała, to powinno w zupełności wystarczyć. Kto Waszym zdaniem ma roztrząsać każdy przypadek, gdy każdy jest inny i każdy dotyczy obcych osób, czy wolno dokonać aborcji? Żyjemy w demokratycznym kraju: wolno mi zrobić sobie korektę nosa i nikomu do głowy nie przyjdzie zastanawiać się, czy to mi aby na pewno potrzebne. Wolno mi (np. z powodów religijnych) podjąć decyzję, że nie chcę, by przetaczano mi krew, choć mogłoby mi to uratować życie. Wolno mi decydować, czy chcę na złamaną nogę tradycyjny gips, czy szynę, czy może w ogóle nic nie chcę. A przecież w każdej z tych sytuacji mogę podjąć niewłaściwą, głupią decyzję, której będę żałować. Czym takim różni się aborcja, że akurat w przypadku tego zabiegu ma decydować ktoś inny?

faktycznie, okulary miała jak denka od kieliszków. Radio Maryja i inne zrobiły z niej wariatkę, a ona na wariatkę nie wygląda, a bardzo rozsądnie myślącą kobietę. Jak powiedziała ponad 60 organizacji potępiło ją , ale żadna z tych organizacji nie pomyślała o tym co zrobić jak się już to dziecko urodzi. Bardzo zastanowiło mnie to dlaczego , tej dziewczynki Julki, nie ochrzcił ksiądz......

ksiądz odmowil chrztu dlatego ze matka chciala usunąć,jego tez powinna zaskarżyc bo nie ma takiego prawa ogolnie nie lubie tych facetow w sukienkach co wsadzają nos w czyjes zycie

Gość bankomatowa
przypadek pani Tysiąc jest jakimś przełomem-w końcu w Strasburgu wygrała, dowiodła, że miała rację, to jej prawa zostały złamane. uważam, zę lekarz który nie wykonał jej aborcji mimo tego zaświadczenia powinien beknąć. to tak jak z ginekologami którzy nie chcą przepisywać tabsów bo to nie zgodne z ich przekonaniami:O co za absurd! prywatnie może sobie mieć jakie chce przekonania, ale w gabinecie powinien być profesjonalistą i odkładać emocje na bok. eh dziadostwo w tej Polsce

"a puszczalskie lafiryndy traktujace aborcje jako metode antykoncepcji - na drzewo" to bogate musza byc skoro tak czesto dzieci usuwaja:D nie pisz bredni.Wiekszosc kobiet nie jest w stanie tyle zaplacic za zabieg,a juz napewno nie do tego stopnia by traktowac to jako metode antykoncepcji.Wiekszosc tych dzieci niechcianych i tak ginie tylko w okrutniejszy sposob.

Gość to ja Adolf H
Ohhh tak usuwajcie, usuwajcie! CHcę jak najmniej polskich żyć w tym świecie!!! O oooo tak zabijajcie się zabijcie się nawzajem!!! Ohhhhhohhh to jest dla mnie raj!!! kto by pomyślał że po śmierci przyjdzie na świat taki cud!!! polacy sami się wybijają! OHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH jakie życie jest piękneee ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh jak dobrze że polacy robią sobie sami źle mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Gość nieszczesliwastraszniezycie je
Jestem na nie!!! Niektórzy powiedzą,że to jeszcze nie dziecko,ale czuje i czemu na być pozbawione promyków słońca,deszczu,śniegu???czemu,bo głupia baba pcha sie do łóżka???/ Parodia... A co do kobiet zgwałconych,sama nie wiem,dziecko NIC NIE ZAWINILO i chce zyc,czemu nie moze??? Mysle ze taka kobieta powinna miec prawo do aborcji. ale za to za gwalt powinny byc stosowane ostrzejsze katry( np. pozbawienie meskosci) a nie 3 lata wiezienia,to by sie zastanowili.

Gość taktaktakkkkkkkk.ktak
to wybor wylacznie kobiety ktora nosi 9miesiecy lub nie nosi

Gość w przypadku gwałtu jestem za
ALE TAK TO ZDECYDOWANIE ****_N_I_E_**** !!!!!!!!!!!! ROBIĄ SOBIE PRZYJEMNOŚCI A POTEM ŻYCIE KOMUŚ ODBIERAJĄ!!!!!!!!!!!! SKANDAL!!!!!!!!! CHAŃBA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TAKICH LUDZI POWINNO SIĘ WIESZAĆ!!!!!!! CO Z TEGO ŻE KTOŚ JEST W ZŁEJ SYTUACJI FINANSOWEJ!!!!!! KTO NORMALNY BZYKA SIĘ W ZŁEJ SYTUACJI FINANSOWEJ!!!! LUUDZIE CZY WY MÓZGU NIE MACIE??????????!!!!!!!!!!!!!! LUDZIE CO SIĘ Z WAMI DZIEJE????!!! WAM NA PRAWDĘ SZARE KOMÓRKI WYPAROWAŁY!!!!!!

Gość taktaktakkkkkkkk.ktak
ty jestes chora!!!!! sama se rodz potwora z potwora!!!!!!!!!!!chyab ci slonce wypalilo mozg,snieg zamrozil uczucia a deszcz zalal oczy!!!!! zygota,galareta to nie czlowiek durna pałko!!!!!

Gość NIKT nikogo NIE zmusi
do tego zeby zyl jak on tam sobie chce,pilnuj swojej dupy klerku

Gość jestem przeciwko ooo
NOSZ KURDE WAM CHYBA ZDOLNOŚCI MYŚLENIA GDZIEŚ ZAGINĘŁY!!!!!!!!!!!!! KAŻDA ZYGOTA JEST JEDYNA W SWOIM RODZAJU!!!! TAK SAMO Z LUDŹMI!!!!!! KAŻDY CZŁOWIEK JEST JEDYNY W SWOIM RODZAJU!!!!!!!!!!!! KAŻDA ZYGOTA TO INNE ŻYCIE!!!!!!!!!!! INNE!!! ZYGOTA TO NIEROZWINIĘTE JEDYNE W SWOIM RODZAJU ŻYCIE!!!!! CO Z TEGO ŻE NIEROZWINIĘTE??????!!!!!! CZY WY BIOLOGII W SZKOLE NIE MIELIŚCIE????!!!!!! LUUUUDZIIIIEEEEEEEEEEE WŁĄĄĄĄCZCZCIE MÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓZGIIIII BO ŹLE Z TYM ŚWIATEM SIĘ DZIEJE!!!!!!!!! BARDZO ŹLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kfkfkfkfjcnbvcnbvc bv nb nbnnb
ja usunełam ale nie mam zdania na temat tego czy powinna byc legalna czy nie... kobiety i tak to robia i beda robily.. nic na to nie poradzicie

ABORCJA JEST CHORA!!!! KOBIETY PRZEZ TAKICH LUDZI JAK WY ZABIJAJĄ SWOJE DZIECI W PREKONANIU, ŻE TO TYLKO ZWYKŁĄ ZYGOTA!!!!!!!!!!! NIE MIESZAJCIE LUDZIOM W GŁOWACH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LUDZIE SĄ TĘPI I NAIWNI, WIERZĄ W WASZE PSEUDO INTELIGENTNE WYPOWIEDZI TYPU " ZYGOCIE SERCE NEI BIJE" RĘCE OPADAJĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość bo to jest zygota
nawet fachowo w pierwszych tygodniach nie mówi się: dziecko tylko zygota, embrion, płód...to medyczne określenia. tylko idiota zlepek komórek nazywa człowiekiem

DZIECKO NAJDROŻSZE!!!!!!!!!!!!!!!!! CO Z TEGO ŻE TAK SIĘ NAZYWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE JEST WAŻNE JAK SIĘ NAZYWA, TYLKO CZY M JEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KOCHANI!!!!!!!!!!!!!!!!!! TO JEST INNA FAZA OD POZOSTAŁYCH, DLATEGO MA ODRĘBNĄ NAZWĘ!!!!!! ROZUMIECIE????????? MOŻE JAŚNIEJ???????!!!!!!!

""ZLEPEK KOMÓREK"" HAHA!! JEŻELI JUŻ CHCESZ SIĘ POSŁUGIWAĆ TAKIM SLOWNICTWEM TO CI COŚ POWIEM!!! TY SAMA JESTEŚ ZWYKŁYM ZLEPKIEM KOMÓREK!!!!!!!!!! JESTEŚ BARDZIEJ ROZWINIĘTYM ZLEPKIEM KOMÓREK OD ZYGOTY!!!!!!!!! K U M A S Z?????!!

OH! TAK JEM JAJKA!! JEM TEŻ MIĘSO!!! NIE JESTEM WEGETARIANKĄ!!!!!!!!!!!! LUDZIE!! CZY WY JUŻ NIE ODRÓŻNIACIE LUDZI OD ZWIERZĄT CZY CO??

ALE KOCHANA!!!!!!!! JA TO PISZE BO POZIOM JAKIEJKOLWIEK WIEDZY NA TEMAT ABORCJI JEST PRZERAZAJACO NISKI!!!!! LUDZIE PISZA TAKIE BZDURY!!!!! NIE MOGLAM TEGO TAK ZOSTAWIC!!!!!!!!!!!!!!

a niby kogo wypowiedzi cos zmienia!!!! moze jednak kogos oswiece!!! jej! kto wie, czy zmienia czy nie?? ;O

Gość wypowiadajcie się
tak, powinna być legalna