Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bankomatowa

czy wg Was aborcja w Polsce powinn a być legalna?

Polecane posty

nauczyc rodzicow rozmawiania a dziecmi,ale nie jak corka ma 17 lat teraz trzeba jak ma 12,bez tego aborcja bedzie jak rwanie zębów,niech rodzice zainteresują się tym co ich dzieci robia i co z tego moze wyniknąć po 2 aborcja od zalozmy 21 roku zycia zakladam ze kobieta w tym wieku jest dojrzala emocjonalnie i swiadoma konsekwencji,aborcja nie moze byc dostepna jak apap bo te gówniary co bzykaja sie jak bure kotki zgłupieją doszczętnie,po 3 może powinna byc dostepnosc antykoncepcji dla tych gówniarzy bo 16-latek prezerwatywy nie kupi bo to obciach ale z chęcia rozwali smietnik bo to takie odwazne,choc poraża mnie to że faceci którzy uchwalają takie ustawy decyduja o nas jakbyśmy mieszkały co najmniej w Jemenie,gdzie kobieta jest mniej warta niz pies,jeszcze z 10 lat i wprowadzą nakaz obrzezania,jest stanowczo za malo kobiet w rządzie a nasz kraj zamiast do przodu to cofa sie w rozwoju, moje ciało moja decyzja moje sumienie

Gość nida
nie nie powinna byc moim zdaniem legalna, ale powinna byc antykoncepcje refundowana i obowiazkowo wizyta dla dziewczyn w wieku 14,15 lat u ginekologia w celu edukacji . W szkole powinni trzezwo mowic o antykoncepcji a nie negowac lepiej zapobiegac za wczasu..

otoz moja droga, ja pomieszkuje w uk i widze co sie tutaj dzieje. laski w ciazy to te, ktore maja po 15 lat i nie zdaja sobie sprawy z trudu wychowywania dzieci, albo kobiety po 35 roku zycia- ktore swiadomie zaszly w ciaze. dziewczyny miedzy 20 a 30 rokiem zycia zadko decyduja sie na dziecko i nie jest to wstrzemiezliwosc, bo dupami swieca az przykro. z tv wielu rzeczy sie nie dowiesz. niestety taka jest prawda :)

ABSOLUTNIE ZABRONIONA i karana dożywociem. zapytaj sama siebie "czy morderstwo czasami nie powinno być ulegalnione w polsce" ? a co tam ktos Ci wejdzie w droge to toporek w rękę odrąbać nogi ręce i po krzyku! :O:O:O:O:O:O

Gość StingerFS+
Moze tak w sezonie grypowym refundowac witamine c, syrop z malin i czosnek, w koncu lepiej zapobiegac jak ogladac kilometrowe kolejki w przychodni hehehehehe. Widzicie juz te kolejki po syrop z malin , witamine c i worek czosnku ? a swistak siedzi i zawija bo czosnek byl kradziony

"nie nie powinna byc moim zdaniem legalna, ale powinna byc antykoncepcje refundowana i obowiazkowo wizyta dla dziewczyn w wieku 14,15 lat u ginekologia w celu edukacji . W szkole powinni trzezwo mowic o antykoncepcji a nie negowac lepiej zapobiegac za wczasu.." Zamiast religii powinna być edukacja seksualna, a nie ciąganie po gabinetach ;) Nie oszukujmy się, ale religia jest najmniej ważna w szkole i zbędna...

Gość legalna czy nielegalna
ci za są za zakazem aborcji i ci co są przeciwni edukacji w zakresie antykoncepcji (nie mówiąc już o jej refundowaniu) to jeden front spróbujcie lansować pogląd: zakaz aborcji (poza tymi przypadkami gdie jest teraz legalna) plus promocja antykoncepcji - zjedzą was żywcem dlatego argumety że w polsce aborcja bylaby traktowana jako darmowa antykoncepcja są chybione. jedyne słuszne rozwiązanie to aborcja na życzenei (z ograniczeniam co do czasu ciąży) plus solidna edukacja w dziedzinie antykoncepcji i łątwy dostęp - ale to oznacza walkę z jednym frontem

Moim zdaniem powinna być legalna bo i tak odbywa sie na wielką skalę. Najgorsze jest rozwiazywanie problemów poprzez niedostrzeganie. Laski sie skrobia na potege i nie udawajmy, że jest inaczej

Gość StingerFS+
Refundowana ? no prosze cie, taka ktora sie szlaja po dyskotekach nie znajdzie biedna 15zl na tabletki, chyba sie zaraz udlawie ze smiechu. Moze tak 2KC refundowac ?? dlaczego Tak ? a DLACZEGO nie ? :D

"ABSOLUTNIE ZABRONIONA i karana dożywociem. zapytaj sama siebie "czy morderstwo czasami nie powinno być ulegalnione w polsce" ? a co tam ktos Ci wejdzie w droge to toporek w rękę odrąbać nogi ręce i po krzyku!" Ludzi w Polsce powinno się uświadamiać o rozwojach płodu, zarodka, bo z tego co widzę, to dla niektórych od poczęcia w macicy kobiety jest dziecko, które czuje, myśli itp.. Jak można coś takiego porównać do morderstwa dorosłej, czującej osoby? Aborcja to sprawa indywidualna każdej kobiety, więc nikt nie powinien się w to wtrącać. ale masz problem 02569: Jesteś kobietą?

powinna byc legalna,a dewotki ksieza i politycy nie powinni o tym decydowac.Tylko kobiety w wieku rozrodczym-dorosle-.

ale niech mi ktos pokaże dziewczyne w wieku lat 15 w ciązy która wie o antykoncepcji,z którą rozmawiali rodzice i która decyzję o współżyciu podjęła rozważnie,nie ma takich,brak edukacji,brak zainteresowania rodziców,nacisk kolegów,głupota,moze gdyby tabletki albo gumki rozdawali w szkole zamiast deseru byloby lepiej???sex jest i będzie,głupota równiez brak odpowiedzialnosci,a aborcja ogolnie dostępna problemu nie załatwi,oglądałyścieprogram Dzieciobójczynie z Rosji? tam aborcja jest dostepna nawet do 7 mies,w programie pokazano 3 dziewczyny,tylko 1 rozmyslila sie miala 15 lat za 2 lata zaszla znowu i usunęła, 2 usunęły,rodzice wiedzieli,matka wyslala do szpitala na zabieg i problem z głowy,u nas byłoby podobnie bez edukacji nic sie nie zmieni a legalna aborcja bez ograniczen fakt domy dziecka będamialy wolne miejsca ale nie o to chodzi

Gość powinna być legalna
Edukacja seksualna, dostępność antykoncepcji - to wszystko tak, ale nie żyjemy w świecie idealnym i zawsze będą się zdarzać niechciane ciąże, może mniej, ale będą. I na taką sytuację trzeba też szukać optymalnych rozwiązań. Czy darmowa? Nie jestem za tym - jak każda usługa powinna być płatna, podobnie jak antykoncepcja. Mamy kapitalizm, poza tym myślę, że nienajlepiej by to wpłynęło na jakość usług (jak obserwujemy w obecnym, legalnym NFZcie).

Gość legalna czy nielegalna
Refundacja - to nie znaczy od razu refundacja dal każdego. Ale dla najbiedniejszych, lub tzw. patologii czemu nie? Zresztą pigułki są już teraz refundowane (tylko II generacja) - kosztują od 2,5zł - ale i tak jest problem neichcianych ciąż. Dlaczego? Bo brak świadomości, edukacji i odpowiedniej mentalności. Kto się w katolickiej polsce odwarzy poinstruować bezrobotną żonę alkoholika o możliwosciach pigułek antykoncepcyjnych i zapewni jej dostęp do nich (za zero zł lub tą symboliczna opłatę po refundacji)? o czymś takim jak odejście od męża i samodzilene życie to już strach mówić, bo przecież to nie po bożemu Aborcja, niechciane ciąże, brak antykoncepcji, nędza, patologia - to w przeważającej częci jeden i ten sam problem.

"ale niech mi ktos pokaże dziewczyne w wieku lat 15 w ciązy która wie o antykoncepcji,z którą rozmawiali rodzice i która decyzję o współżyciu podjęła rozważnie,nie ma takich,brak edukacji,brak zainteresowania rodziców,nacisk kolegów,głupota,moze gdyby tabletki albo gumki rozdawali w szkole zamiast deseru byloby lepiej???sex jest i będzie,głupota równiez brak odpowiedzialnosci,a aborcja ogolnie dostępna problemu nie załatwi,oglądałyścieprogram Dzieciobójczynie z Rosji? tam aborcja jest dostepna nawet do 7 mies,w programie pokazano 3 dziewczyny,tylko 1 rozmyslila sie miala 15 lat za 2 lata zaszla znowu i usunęła, 2 usunęły,rodzice wiedzieli,matka wyslala do szpitala na zabieg i problem z głowy,u nas byłoby podobnie bez edukacji nic sie nie zmieni a legalna aborcja bez ograniczen fakt domy dziecka będamialy wolne miejsca ale nie o to chodzi" Trzeba wprowadzić edukację seksualną, uświadamiać w szkołach (najwcześniej gimnazjach) i pozbyć się tej religii, bo tam to się dopiero dzieje... Metody naturalne zapobiegania ciąży, klaendarzyki i śmieszne twierdzenia, że antykoncepcja jest zła.

nigdy nie dojdzie do porozumienie w sprawie aborcji ja jestem za tym zeby kobieta miała wybór chociaz sama nigdy w zyciu bym sie temu zabiegwi nie poddała... nie mnie jest jednak oceniac sumienie innych skoro pokazywanie jak wyglada roczłonkowane ciałko dziecka nic nie daje to chyba juz nic nie pomoze poza tym czekam na koniec swiata zeby juz wszystko sie skończyło..to całe zasrane bagno w jakim zyjemy to juz czas....

Anai_chan ja widziałam ten film wiele razy i tak zgadzam się ze najwazniejsze jest Uswiadamianie dzieci dobrze ze im pokazuja to martwe dziecko po sztucznie wywołanym porodzie.Moze to komus cos uswiadomi

zolza-jedna witaj ja jestem szukana przez ciebie osoba miałam 15 lat byłam od dawna uświadoiona i zdecydowałam się na seks po omówieniu tego z mama poszłam tez po tabletki ogromna pomoca wykazała sie mama bo to ona powiedziała mi o konsekwencjach współzycia i o tym ze w razie cuś mozna ciąze usunac. Ja usuwac nigdy nie chciałam wiec nie chciałam w nia zajśc... byłam najbardzie obtrzaskana w klasie w sprawach zabezpieczenia i dzieki temu nie mam w wieku 26 lat 4 dzieci jak niektóre moje kolezanki....

Gość do zołza jakich mało
popieram cie. aborcja moglaby byc legalna, ale nie na nfz. antykoncepcja nie powinna byc na kosz panstwa. jak ktos sie chce ciupciac, to niech sie zabezpiecza za swoje. a kobieta, ktora traktuje aborcja jak antykoncepcje to kurwa o morderczych zapedach

"Anai_chan ja widziałam ten film wiele razy i tak zgadzam się ze najwazniejsze jest Uswiadamianie dzieci dobrze ze im pokazuja to martwe dziecko po sztucznie wywołanym porodzie.Moze to komus cos uswiadomi" Jaki film? ;) Z aborcji? Mnie on nie rusza, a co do pokazywania go w szkole, to nie wiem czy jest to najlepszym pomysłem, bo niektórych to poprostu obrzydza.

Gość Aborcja oczyma nienarodzonego
Mamusiu.. Coś się stało.. Ja żyję! Ja naprawdę żyję, dar życia otrzymałam O, braciszka z boku poznałam On też się prawdziwie raduje I świata oczekuje Dzięki Ci, mamusiu I kochany nasz tatusiu Braciszku! Patrz, coś się stało Jakieś światło się tu dostało ? .. .. Jakieś narzędzie błyszczące Ała! Jakieś kłujące! Braiszku!!! Co oni Ci robią! Dla czego w brzuszku dziurę Ci skrobią! Mamusiu! Braciszka rozrywają! Rączki mu wyrywają! Właśnie wykłuli mu oko .. I serduszko rozdarli.. tak głęboko Jestem krwią braciszka zbryzgana! Mamusiu!! Moja kochana Już nie ma nas dwoje.. Zostałam sama Jak ja się mamusiu boję.. Pocę się w kolorze krwi Mamusiu! Czy pozwolisz umrzeć mi? Mamo! Ten potwór paluszki mi obcina! Już jest kaleką Twoja dziecina.. Mamusiu, co ja takiego zrobiłam!? Przecież ja tylko się życiem cieszyłam.. Mamusiu! Ja jestem miłością od Boga, dla Ciebie! Czy on naprawdę chce mieć nas w niebie Jego miłość się nigdy nie kończy Nawet po śmierci się sączy Ratunku mamo! Urwano mi kolano! Tatusiu! Ja będę Twoim skarbeńkiem Ędę aniołkiem, ale proszę pomóż mi On obcina mi już rączki Mamusiu! tatusiu! Ja mogę być głodna, nie potrzebuje pieniędzy Mamuniu, ja mogę żyć w nędzy Nie pozwól aby mnie zamordowali Życie mi zabrali Mamusiu, ja jestem jeszcze mała Ja zawsze ię będę kochała W Twojej starości będę promieniem słońca Będę miłością Cię obdarzała do dni Twych końca Mamusiu! Jakiś błyszczący nóż! Gardło podcina mi już! Nawet nie wiem jak wyglądacie.. Czy wy naprawdę mnie nie kochacie? Mamusiu.. Czy ja umieram dla tego że tatuś Cię dręczy? czy Cię nie kocha i męczy? Ja Cię tysiąc razy mocniej będę kochała Ja- Twoja córunia mała To ja będę Ci buzi na dobranoc dawała Ja się będę z Tobą bawiła, śmiała Nie pozwól żebym zmasakrowana została! Mamusiu  Szczypcami oczy mi rozdusił Nie będę widziała mojej mamusi A Ty mnie mamusiu będziesz widziała Spojrzysz do śmietnika? Tam będę leżała Mamo! Dla czego Ty mi życie dałaś Skoro tak okrutnie je odebrałaś! Mamo patrz Twoją córunię w krematorium spalili Ale duszy jej nie zabili Ja w Twoim umyśle będę żyła Po nocach Ci się będę śniła I będę nadal Twojej pomocy wołała Ja – Twoja córunia mała Mamusiu.. Dla czego zatykasz uszy? Przecież to cię nie ogłuszy To tylko ja Twój skarbek kochany Ten który dzięki Tobie miał brzuszek rozrywany Mamo. Pamiętasz jak się bałam? Jak o pomoc twą błagałam? A pamiętasz oczy tego lekarza, Który dzieci śmiercią obdarza.. Kto dał mu prawo zabijać twą dziecinę Taką maleńką kruszynę.. Mamo Czy ta powolnej śmierci porcja nazywa się aborcja? Dla czego cierpisz, jesteś załamana? Przeciez to ja – Twoja córunia mała W twoim sumieniu wiecznie będę żyła I za Toba tęskniła Twoja córcia najbardziej by Cię kochała Mamuniu kochana, moja Ja nawet teraz, zgnieciona w koszu leżąca jestem Twoja.

Gość aborcje najbardziej popieraja
kobiety puszczalskie, ktora chce bezstresowo puszczac sie. dlaczego dla takich osob ma byc aborcja i refundowana antykoncepcja? jak sie kurwia to niech za swoje i niech same ponosza konsekwencje

Gość aborcje najbardziej popieraja
pan Bóg nierychliwy ale sprawiedliwy - pokara wszelkie puszczalskie dziećmi, im bardziej się puszczasz tym cięższy będzie poród, dziecko marudne, a najlepiej chore albo upośledzone - dobrze Wam wtedy będzie tak!!!

Gość do abraja
nie masz czym sie chwalic ze zaczales sie ciupciac w wieku 15 lat. a jak masz kolezanki ktore w wieku 26 lat maja po 4 dzieci, to chyba chodzilas do jakiejs zawodowki w pcmiu dolnym, gdzie panienki sie pieprzyly jak kroliki

"Aborcja oczyma nienarodzonego" Śliczny wierszyk, który manipuluje umysłem i uczuciami ludźmi ;) Ukazuje się w nim jak paru tygodniowy płód wszystko czuje, co jest oczywiście nie zgodne z prawdą, no chyba, że matka dokonuje aborcji w późnym stadium rozwoju.

abraja ja pytałam o 15 latke w ciązy,uswiadomiona 15latka i mądra rozsądna nie będzie w ciązy,mam córkę w tym wieku,ile razy juz to przerabialysmy,a ile bedziemy hehe poprostu dla mnie 15 latka która podejmuje współżycie bez urazy ale jest głupia,to jest dziecko,moze dobrze rozwinięte,wyrosnięte ale dziecko,do do aborcji ona czy legalna czy nie to była jest i będzie,kiedyś nasze babki iprababki uzywały ziół,wiele z nich rosnie w ogródkach i sa mniej szkodliwe niż tabletki poronne,potem gdy aborcja była dostepna to skrobały sie ile chciały,ale zauważ że mało ktora rodzina miala 1 dziecko większosc to 8-10 ok 30 lat wstecz,obecnie aborcja jest zakazana i znowu kto chce ma 1 lub max 3 a są rodziny co maja po 10 i bieda az piszczy,zmienia sie ustawa nie zmienia edukacja,są dostępne srodki dla dzieciaków co chca spróbować a aborcja od pewnego wieku na pewno nie dla 15-16 latek