Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marysia_mm

jak to jest z tym glutenem?

Polecane posty

wysłałam męża po kleik glutenowy, a on mówi ze nie ma takiego.... no to wysłałam po kaszkę - też nie ma. Okazuje się, że nie ma też kaszek glutenowych wśród produktów dla niemowląt. I teraz moje pytanie - jak dodawałyście kaszę manną do przecierów? Chodzi mi dokładnie o jej gotowanie - musiała bym mieć jakieś garnki dla krasnali by ugotować pół łyżeczki manny.

Gość no co tyyy
ja nie ma,a pszenna kaszka to jest bez glutenu?:)

Gość no co tyyy
no tak ale nazywa sie "kaszka pszenna" a nie "kaszka glutenowa" :)

Gość inka7777
jest z bobovity kaszka manna z mlekiem modyfikowanym, albo pszenno-ryżowa na mleko

Gość inka7777
fakt ze ciezko było je dostac dopiero w wiekszych sklepach ja w Rossmanie kupuje

jakie firmy robią kaszki glutenowe? Pojechał do hipermarkety przejrzał wszystkie firmy i mówi, że wszystkie mają napis "produkt bezglutenowy". Może to kaszki oznaczone np. powyżej 8-9 mies. ?

Kaszka pszenna jest z glutenem np ryżowo-pszenna z bobovity. Ja bym radziła na początek dodawać kaszę mannę do zupki tzn. pod koniec gotowania warzyw i potem razem zmiksować. Ja tak robiłam i robię, a pełny posiłek z glutenem czyli kaszkę podaję od niedawna.

ja do zupki dodawalam stopniowo makaron. Najpierw wrzucilam kilka makaronikow, a teraz wrzucam juz spora garsc, dzieki czemu gluten mamy :))

no ten makaron to dobry pomysł ;) Słyszałam też że dziewczyny dodają pokruszony herbatnik z Hipp'a np. do jabłka. ewik81 - no i ja tak myślałam. a swoją drogą to naprawdę potrzeba mi garnków dla krasnali - codziennie gotuję mięso z królika wielkości orzecha włoskiego ;) Może macie sposób na to?

Jak mała skończyła 6 miesięcy to zaczęłam jej gotować mięso razem z warzywami i po kłopocie bo używam 1 garnka. Ilość mięsa też powoli zwiększałam, ale ty masz jeszcze na to czas.