Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiulenka81

PEPSI i coca cola w ciazy

Polecane posty

Gość kasiulenka81

jestem w ciazy i bardzo duzo pije pepsi i coli, czy te napoje sa naprawde tak bardzo szkodliwe dla dzieciatka?

Gość Alexa...
Gloopia sucz.

Gość Elizzz666
Nie kochasz swojego dziecka.

Gość Buahahahahahahahahaaaaaaaaaa
Nie zdziw sie jak urodzisz chore dziecko

Gość lkcvdkpvd
ja tez pilam i moja ma sie dobrze. staraj sie ograniczac albo chociaz dopijac czyms zdrowszym

Gość nie straszcie dziewczyny
wariatki jestescie!

tu każda napisze że urodzisz chore dziecko juz po łyczku coli :D i wszytko szkodzi i że tylko woda i chleb :O daj na wstrzymanie wszystko dla ludzi

Gość -TyTaN-
Pepsi jest MNIEJ szkodliwa jak te kolorowe napoje ktore mają udawac oranzade , w środku same barwniki i słodzik !!!!!! Pepsi prawdziwa (a nie z biedronki po 1,50, jakas hop cola czy inne gowno) zawiera karmel , kwas ortofosforowy i troszke kofeiny, nie ma tam ani jednego E. Karmel odpowiada za barwe i słodycz Kwas ortofosforowy za ten specyficzny cierpkawy smak pepsi. Kofeina to wiadomo, w pepsi jest mniej wiecej taka dawka kofeiny jak w herbacie wiec tez mozna to sobie olać o ile ktoś nie pije po 4L dziennie. No i teraz ciekawe kto nie pije kolorowych napojów tylko same nektary owocowe no pytam kto ? :D potraficie tylko krzyczec na pepsi a pieprzycie jak potluczone.

Gość a ja nie pije
a ja nie piję ani pepsi, ani coli, ale napojów kartonowych... Woda mineralna, i pół litra naturalnego kefiru dziennie... Wsio. Da się bez używek przeżyc:)

Gość Mity dotyczące Coca-Coli
Co mówi się o coca-coli 1. Coca-Cola zawiera konserwanty i sztuczne aromaty. Nieprawda. Od ponad 120 lat do produkcji Coca-Coli używane są wyłączne składniki pochodzenia naturalnego. Od 1886 roku, gdy dr John Pemberton zaserwował pierwszą szklankę Coca-Coli, była ona zawsze produkowana bez dodatku konserwantów i sztucznych aromatów. 2. Coca-Cola rozpuszcza zęby. Nieprawda. Cukier w napojach jest rozpuszczony w płynie, więc szybko przepływa przez jamę ustną i nie osadza się na zębach. Ponadto zęby są stale przemywane przez ślinę, co ogranicza ilość bakterii na zębach. Przeglądarka może nie wspierać wyświetlania tego obrazu. 3. Coca-Cola tuczy. Nieprawda, jeśli pije się ją w rozsądnych ilościach. Człowiek tyje, gdy spożywa więcej kalorii niż jego ciało spala, bez względu na to z jakiego pokarmu one pochodzą - mięsa, nabiału, pieczywa, czy napojów gazowanych. W 1g tłuszczu jest 9 kcal, w 1g alkoholu 7 kcal, a w 1g cukru tylko 4 kcal. Dlatego najważniejsze w zapobieganiu otyłości jest zrównoważona dieta i regularna aktywność fizyczna. 4. Coca-Cola ma mnóstwo cukru. Jedna porcja Coca-Coli zwiera nie więcej kalorii i cukru niż taka sama ilość soku pomarańczowego oraz mniej cukru niż taka sama ilość soku jabłkowego. Porcja 250 ml zawiera około 26,5g cukru. 5. Coca-Cola osłabia kości, bo zawiera kwas ortofosforowy. Błędnym jest powszechny pogląd, że kwas ortofosforowy przyczynia się do osłabienia kości lub osteoporozy. Napoje bezalkoholowe zwykle odpowiadają jedynie za 2,1% fosforu w przeciętnej diecie. Przeciętny dorosły człowiek spożywa 20 razy więcej fosforu niż znajduje się w małej puszce Coca-Coli. Podstawowe przyczyny osteoporozy to: niewystarczające spożycie wapnia, zmiany hormonalne oraz brak aktywności fizycznej. 6. Coca-Cola może służyć jako odrdzewiacz lub odplamiacz. Powyższy mit wynika zapewne z obecności w Coca-Coli kwasu ortofosforowego, który jest powszechnie stosowany jako regulator kwasowości w wielu produktach spożywczych, w tym także w sokach owocowych, maślance, czy w innych napojach bezalkoholowych. Zawartość kwasów w tych produktach jest niewielka, ponadto kwas żołądkowy jest o wiele mocniejszy. Coca-Cola jest jednym z najlepiej przebadanych i najczęściej sprawdzanych napojów na świecie. Wszystkie składniki Coca-Coli są zawsze najwyższej jakości. Wszystkie też zostały zaakceptowane jako bezpieczne przez instytucje odpowiedzialne za bezpieczeństwo żywności w Polsce, w Unii Europejskiej, w USA i na całym świecie.

Gość ja tez piłam
jakies 0,5l dziennie bo tylko cola pomagała mi na zgagę mojemu dziecku nic nie jest!Uwazam,ze lepsza coca-cola czy pepsi niz te wszystkie inne kolorowe napoje np z biedronki

Gość tobie powietrze szkodzi
puszka coli zawiera tyle kofeiny co tabliczka czekolady. Zrob sobie KTG mozgu.

Gość kachakrakow31
na zęby szkodzi - kolezanka jest dentystką to opowiada jakie dzieciaki mają popsute zęby od coli - robią się na zębach takie biale plamki -jakos to mi mówila jak sie to nazywa ale nie zapamietalam -najlepiej jak juz ktos pije tą cole to przez niech piję przez rurkę.

Gość kachakrakow31
to niech pije przez rurkę.

Gość kachakrakow31
bo wtedy nie osadza się az tak na zębach

tobie powietrze szkodzi - przeczytaj DOKŁADNIE co pisze autorka tematu,. ile wypija pepsi/coli. Poza tym chyba nie masz pojęcia jak wpływa ten napój na płód. Pozdrawiam ;)