Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z wczoraj

czy możecie wybrac mi jakis serwis obiadowy do 200 zl?

Polecane posty

jak bedziesz korzystała z filiżanek i spodków to weź pierwszy. Jak nie będzie gości na ciasto to weź drugi - jest mniejszy i tańszy.

Gość z wczoraj
Gość na kawe zawsze sie może trafić;) i wtedy problem, bo talerzyk ładny i do niego kubek firmowy.. ;)

witam ja kupiłam sobie taki, może szału nie robi ale potrzebowałam czegoś co można myć w zmywarce, można dokupić cukierniczke, mlecznik imbryk i ten zestaw filiżanek ( lubie miec wszystko z tej samej serii) - no i najważniejsze przy malym dziecku jak stłucze sie coś to dokupuje ten element :) a ikea mi sie zbrzydła...gdzie nie ide to ikea, sama też juz za duzo tej ikei mam :D hehe http://www.swistak.pl/a6151612,SERWIS-OBIADOWY-TULIPAN-20-ELE-6-OS-TALERZ-.html#

Gość z wczoraj
powiem ci, że mi sie wzorki podobaja ;) ale sama juz nie wiem..

Gość te kwiatki nieeeeeee
na pewno nie dla gościa...

Gość z wczoraj
KWIATKI NIEEEE - tulipany czy te biale niewidoczne?

tulipanom nie:-)

no każdy lubi coś innego, mam też jakaś stara porcelanę na 12 osób z wazą i w ogóle ale jej nie używam bo nie mogę jej myć w zmywarce :D Lubię kwiatki, nie widzę w tym nic złego, do białego obrusu wygląda fajnie, sprawiają wrażenie malowanych akwarelą. Nacodzień chciałam coś optymistycznego, no i kompletnego, fajnie wyglada jak masz na stole z tej samej serii cukierniczke, mlecznik i dzbanek do herbaty.

ale tu nie ma stołu, a potrzebna zastawa na każdą okazje.

najlepiej przejdź sie po sklepach i zobacz na 'żywo' te serwisy bo inaczej wygladają na zdjeciach a inaczej w realu :D powodzenia

Gość z wczoraj
i tak wszystkim dziękuję za konstruktywne opinie ;) musze powiedziec, że to pierwszy konstruktywny topic w tym temacie, bo poprzednie skonczyly sie na obrazaniu i ludzi i gustów

no bo to kafe tak tu już bywa, a kazdemu podoba sie coś innego a to nei znaczy że od razu ktos jest bezgusciem albo dziewuchą to jest link do całej kolekcji tulipanowej ale mają tez sporo białych serwisów bez motywów - i to niezbyt drogich także najlepiej przejrzyj je sobie wszystkie pewnie coś Ci sie rzuci w oczy http://www.pieknowdomu.pl/jadalnia/porcelana/kolekcja-tulip.html?limit=all

a ja proponuję sie przejść do AlmiDecor i poszukać w przecenach. Ja kupiłam za 650na 12 osób (talerzyk, talerz, talerz głęboki, filiżanka, spodeczek, kubek) uważam, że to świetna cena za tą jakość i wygląd. Był przeceniony 50%.Nacyznia nadają się do zmywarki i mikrofali. Kupowany na sztuki, więc można wziąć co się chce.

Gość ja nie miałam możliwości
sobie wybrać, bo zrobili to za mnie :-D jeden serwis dostałam od teściowej ( nie podobał mi się, ale...czym dłużej na niego patrzę tym bardziej się do niego przekonuję) drugi mam od chrzestnego (klasyczny porcelanowy serwis na 12 osób z Lubiany) i ten akurat bardzo przypadł mi do gustu, bo uważam, że jest ponadczasowy) a tak na co dzień to mam taki biały kwadratowy(też prezent-sprawdza się idealnie) i jeszcze jeden we wzorki(też prezent) który jest jak dla mnie za bardzo pstrokaty, no, ale od biedy...:D

Gość popieram - ten za 178 zł
bardzo ładny, myslę, że nadaje się dal gości i do cidziennego użytku, cena dobra

Gość mloda kuchareczka
Ten za 178 zł jest super. Klasyczny, ponadczasowy. Pasuje na każdą okazję, bardzo fajne głębokie talerze. I byś miała od razu filiżanki do kawy.

Gość z wczoraj
kupilam;) ten za 178 zl zobaczymy czy jest na żywo ok

Gość z wczoraj
a słuchajcie, chciałabym kupic mojej siostrze, ktora nie ma kompletnie nic w mieszkaniu jakis komplet do picia kawki/herbatki. To młoda osoba, która nie wiem, jak długo będzie tam mieskzać i komu to później przypadnie we własności, więc nie chcę nic wielkiego i wyszukanego. Która opcję wybieracie? http://www.porcella.pl/Komplet_6_filizanek_Mezzo_250ml-762.html http://www.pomocnicykuchenni.pl/filizanki-i-kubki,filizanki-ze-spodkiem-komplet-6-szt,35,0506230107,1620.html

Gość super są te szklano metalowe

proponuję skompletowanie serwisu na sztuki ;) ja na przykład kupuję serię Salvatore w marketach jest bardzo duży wybór więc można znaleźć fajne wzory w przystępnych cenach

Gość czy wkleisz zdjecia tych
talerzy, jak juz je dostaniesz? Albo przynajmniej napisałabyś czy warto? Bardzo proszę, Autorko

Gość z wczoraj
obiecuje opisac ;-) zapraszam też na topik gdzie wybieram szklo stolowe :D jak szalec to szalec