Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość temperka

Temperatura w pochwie, pomocy, ważne pytanie__

Polecane posty

Gość temperka

Witajcie! Mierze temperaturę w pochwie drugi cykl. Zawsze o tej samej godzinie, w tym samym miejscu, tym samym termometrem. W tym cyklu 18 dnia odczuwałam ból jajnika, promieniujący do nerek, sądzę, ze mogla to być owulacja. Dziś jest 25 dzień cyklu, a ja odnotowałam duży wzrost tempertury. W zwiazku z tym mam pytanie- obudziłam sie dzisiaj z bólem gardła i zapchanym nosem, gardło boli cały czas. Czy taka drobna infekcja moze być przyczyną wzrostu temperatury? Bo jesli nie, to nie wiem, co sądzić. Kochaliśmy sie z mężem zawsze w prezerwatywie, zadna sie nie zsunęla, ani nie pękła. Poniżej link do wykresu: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f264160c93d61f2a.html prosze o sugestie

Gość temperka
czy ktoś mi pomoże? Jestem początkująca w tych sprawach

Gość temperka

Gość moze kazda infekcja moze
moze byc przyczyna wzrostu temperatury

Gość temperka
ale aż tak dużego skoku/ Już zaczęlam schizowac, ze to ciaża, a ja naprawde nie mogę być teraz w ciaży ze względów zdrowotnych:(

no w sumie ja mam właśnie taki skok gdy jestem lekko chora, od każdego indywidualnie, kup test tak na wszelki wypadek i sprawdź ;>

ale myślę, ze skoro była prezerwatywa i nie bylo w tym dniu owulacji to nic nie będzie...

Gość temperka
owulacja to moze była... ALe zawsze w prezerwatywie, a w dni płodne mąż wychodził przed wytryskiem. tylko raz nie wyszedł, ale prezerwatywa była cała, nie pękła itp.

Gość temperka
ból owulacyjny (?) odczuwałam w srodę,a ten stosunek był w piątek wieczorem

Jak najbardziej taki skok temperatury może być przyczyną jakieś infekcji czy przeziębienia. Musisz odczekać kilka dni, na pewno zanotujesz spadek. Czasami też tak mam. Podobna sytuacja może pojawić się też kiedy idziesz spać bardzo późno. Przynajmniej w moim 4 letnim doświadczeniu w takich przypadkach notuje skoki. Znikają praktycznie następnego dnia pomiarów.

Gość temperka
Witam dzisiaj zanotowałam 36,9. gardło mniej boli. Moge być już spokojniejsza? Mam pytanie- czy ma znaczenie, jak głęboko wkłądamy termometr do pochwy? Wydaje mi się, ze głębiej w pochwie może byc cieplej, ale wówczas nasze pomiary nie miałyby większego sensu, bo nie da się zawsze włozyc tak samo głęboko. Więc jak to z tym jest?

Gość temperka