Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miminka000

Oryginalne imię dla chłopca

Polecane posty

Gość miminka000

Na dniach spodziewam się synka. Chciałabym aby nie był kolejnym Jasiem lub Alexem. Podajcie jakieś fajne imiona. Na razie zastanawiam się nad imieniem Leon. Ze zdrobnieniami dla małego dziecka też nie ma problemu- Leonek, Leoś, Leo. Co sądzicie?

mi się leon kojarzy ze starym obleśnym facetem:O ale to moje subiektywne odczucie więc się nie sugeruj:)

Leon -może być :) Eryk , Nikodem , Ignacy , Ksawery , Filip . Karol :)

Gość miminka000
Filip też jest wg mnie bardzo ładnym imieniem ale niestety na chwilę obecną często nadawanym. Nam niestety do nazwiska nie pasuje :( Alonuszka domyślam się że to imię dawniej było "popularne" :) Ja osobiście znałam również tylko jednego starszego, zawsze uśmiechniętego pana o tym imieniu :)

Gość nocnik123987
u mojego syna wżłobku był Leon, bardzo wdzięczne imię :) mnie się podoba Lucjan i Henio :) pomimo że wyświechtane imię, ale też Marcel :)

ja znałam właśnie takiego co mi się źle kojarzy:)nie mam nic przeciwko starym imionom. jak się Tobie podoba to nie widzę problemu. Na mojego franka ludzie albo się krzywili albo byli zachwyceni. w większości Ci co się krzywili stwierdzili ze z iegiem czasu przywykli i nie wydaje im się dziwne. poza tym jak dziecko jest miłe to każde imie da się przegryźć. każdy z nas ma inne gusta, zna innych ludzi więc i inne skojarzenia dotyczące imienia. na Twoim miejscu bym się nie zastanawiała i dała tak jak mi pasuje

Gość mój syn ma na imię
Tristan :)

Gość dddorotkkaka
Mi sie srednio kojarzy, ale jest orginalne przynajmniej i nie ma takich imion na peczki :)

no co? Redemptoryści (Congregatio Sanctissimi Redemptoris, Zgromadzenie Najświętszego Odkupiciela) - zgromadzenie zakonne założone przez świętego Alfonsa Liguori w 1732. Baardzo uduchowione imie :) Nie wiem o co Wam chodzi

Syn Steczkowskiej ma na imię Leon :)

Gość mój syn ma na imię
akurat ten Tristan był podyktowany rolą Brada Pitta, ale bawi mnie niewiedza wielu osób pytających skąd takie imię dla dziecka :D

Diabeł -wiesz , wiesz ...............;) :D

Gość miminka000
No właśnie nie chce później żałować, że nie nadałam dziecku takiego imienia jakie mnie sie podoba. A dwa to boję się aby nie skrzywdzić dziecka już na samym początku. Alonuszka a ile Twój Franek ma lat? Bo teraz to imię jest bardzo często nadawane i juz nikogo nie dziwi. Awe na Izolde na razie się nie zapowiada :)

A co do Tristana - to do szkoły nie chodzili ,że nie wiedzą ? ;)

Gość miminka000
Awe dowiedziałam się że również wnuczek Wodeckiego ma tak na imię :) I chyba Ewy Ziętek o ile sie nie mylę :) Mój syn ma na imię - jak zdrabniasz jego imię?

To Leon będzie w światowym towarzystwie :)

Gość mój syn ma na imię
Awe, to samo pytanie sobie czasem zadaję :D

Diabeł -jasne ,że tak :P Przecież nic nie mówię ;)

Mój syn ma na imię - albo wtedy nie było ich w szkole ;) :D

mój franek ma ponad rok- ale nie wiedziałam ze to takie częste imię. tzn. do tej pory nie znam innego franka. ale znam np. 8letniego stasia który nigdy nie miał problemu z imieniem. Znam też 20kilkuletnich józka i zuźkę i zawsze byli zadowoleni ze swojego imienia- nie mieli z nim problemów- za to byli łatwo zapamiętywani. tak jak pisałam- jak człowiek jest miły. ludzie go lubią to imię nie ma znaczenia. koleżanka kilka lat temu urodzila córę i dała jej na imię apolonia. wydawało mi się to strasznie dziwaczne. dzisiaj to dla mnie normalne i nie wyobrażam sobie małej z innym imieniem:)

Gość mój syn ma na imię
Mówię do niego Tristanek, Tristek, Tristuś. Może i ciężko to wymówić osobom starszym ale jest ok :)