Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miminka000

Oryginalne imię dla chłopca

Polecane posty

Diabeł - to najpierw rzuć i przedstaw dowody , a potem pogadamy :D

Gość kwik
Mi tez się pdoba i dlatego mój synek ma tak na imię;)

Gość bebebe
jak ja bede miala syna to na bank bedzie MARKUS.albo Marek, bo kocham takiego jednego Marka ;) Alan tez mi sie podoba- znam jednego! i ma super charakter. a Cezary? Fabian? Marcel? Alex? Arkadiusz, Artur...-tez cudne

Gość Iza87
Leon calkiem fajne. Kojarzy sie z Leonem zawodowcem, nie? Fajny film. Tristan to piekne imie. Ci co nie slyszeli o Tristanie i Izoldzie to chyba chodzili na wagary dosc czesto. W Sadze o Ludziach Lodu tez byl Tristan i tam pisalo, ze to imie oznacza Urodzony dla smutku. Ja jestem wielka fakna tej ksiazki i tam jest wiele ciekawych imion, ale nie wiem czy mozna je nadawac w Polce. Np. Nataniel tam byl, a to chyba tez imie biblijne. BArdzo ladne dla chlopaka. Dominik mi sie tez podoba. Poza tym Marcel, Markus, Bruno, Oskar to tez fajne imiona. Ryszard to niby ladne imie, ale jak bylam w podstawówce to mielismy jednego Rysia i cale zycie sie cala klasa z niego smiala. Rysio z klanu chyba sprawil, ze imie jest teraz obciachowe.

Gość RZADKIE JEST
Patryk

Gość ranka
Mi sie podoba NATAN :)

Gość aga 1981
JA MAM KSAWEREGO:) MOJEGO KSAWCIA,

Gość aannnnaammaajjaa
Wiecie c, z orygibnalnymi imionami jest tak, że aktualnie najbardziej oryginalne sa te "najnormalniejsze". Ja mam na drugie Maja, tata chcial, zebym tak miala na pierwsze, ale mama się nie zgodziła, bo kojarzyło jej się z pszczółką ;) No i zostałam Anna Mają. W szkole byłam jedyna z takim imieniem i tak mnie przezywali Maja (do teraz tak zotało). A dzisiaj? Znalazlam temat o 13 znakach zodiaku, gdzie byla podana stronka i pod tym samym adresem jest wykaz najczesciej nadawanych imion w zeszlym roku. i co? Maja jest na drugim! U chłopców Jakub, Szymon, Kacper i Filip. Filip mi się zawsze podobało, ale strasznie dużo tych Filipów ostatnio. Nie wiem jak wam, ale mi się podoba imię Aleksander albo Aleks. Jest oryginalne, no i można go używać za granicą, a tak myślę, że dzisiaj to jest ważne. Może Twój synio wyjedzie z Polski na studia? Fajnie by było, żeby imie było zrozumiałe dla wszystkich. No i żeby pasowało do nazwiska (bo w odróżnieniu od córci to synek nazwiska raczej nie zmieni). No i z takich oryginalnych to fajne jest Konstanty (Kostek). Pozdrawiam i pociechy z synka życzę!

Gość imię...
-Franciszek (Franek, Franio), -Maksymilian (Maksiu, Maks, Maksik, Maksio, Mili), -Hugo (oryginalne i bardzo, bardzo rzadkie), -Stanisław (ostatnio coraz popularniejsze, ale bardzo przyjemne imię; Stasiu, Stasio, Staś, Staszek), -Grzegorz (ostatnio mało spotykane, Grzesiu, GrzeŚ, Grzesiek -Serafin -Kajetan -Sebastian -Maciej

Gość .Paulinka
Ja jak bylam w ciazy to chcialam dac ewentualnemu synkowi imie SAMUEL. Poniewaz od wielu lat mieszkamu poza granicami kraju to imie wydalo nam sie fajne, podobnie wymawiane w Polsce jak i wielu innych krajach na swiecie. Cala rodzina po obu stronach byla jednak temu calkowicie przeciwna. Bo brzydkie, bo trudne do wymówienia,a kto tak nazywa dzieci? no i przede wszystki bo to zydowskie imiea przeciez my POLACY zydowskich imion nie nadajemy... takie slyszelismy komentarze od babc, cioc, rodziców i wujków:-( Bo dla nich Dawid, Jan czy Szymon to polskie imie (choc wszystkie sa hebrajskie) a Samuel, Eliasz czy Zachariasz to zydowskie (czytaj - malo popularnew Polsce). Tak samo jest z Alanem czy Natanem. te imiona od dawna sa w kalendarzu imion. Tyle tylko ze do tej pory nikt ich nie nadawal. My Polacy to w ogóle bulwersujemy sie o te imiona bez powodu... a nie ma o co. Moda sie zmienia, zmieniaja sie imiona. Kazdy wybiera to co lubi i to co mu sie podoba. Tak dlugo jak rodzice sa zgodni, jako tako pasuje do nazwiska i nie krzywdzi dziecka nie ma o czym dyskutowac.

Gość aannnnaammaajjaa
@.Paulinka Samuel kojarzy mi sie z oryginalnym imieniem biblijnym, owszem. Ale łatwo się "przejęzyczyc" i wychodzi Samael, a to już mniej fajne ;) Wyżej padło Hugo - bardzo fajne, orygionalne, zakorzenione w literaturze. Podobnie jak Hugon.

A ja jak bede miała syna to dam mu na imię Antoni :) może to mało nietypowe ale mi sie podoba . Takie zwykłe polskie :) A dziewuszka to będzie dobrusia :) Tez bardzo bardzo polskie ale jak widze że nietypowe :) Wielu się nie podoba ale mam to gdzieś :)