Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pit 37

rozlicze pity 37? ktoś chce?

Polecane posty

Gość Pit 37

Gość Pit 37
to zapraszam

Gość guomi
dziex, juz zlozylam w skarbówce:)

Gość Pit 37
bedzie zwrot czy dopłta ?

Gość ja mam tylko pytanie
Pierwszy raz bede sie w tym roku rozliczac. Pracowalam dorywczo i moje przychody to bardzo niewielka suma (ok 700 zl) Maz pracowal tylko przez 5 miesiecy wiec jego laczne zarobki to ok. 8 tys zl. Nie mam pojecia, rozliczac sie razem czy osobno? Jaka jest roznica, bo ja sie na tym w ogole nie znam?

Gość guomi
zwrot :D

Gość Pit 37
napisz mi ile składek mialas na ubezp zdrowotne i spoleczne to ci wylicze co bedzie korzystniejsze

maz ma na spoleczne 885.46 zl a zdrowotne 540.84 zl,a ja nie dostalam jeszcze pitow ale jestem studentka i pracowalam na umowe zlecenie wiec skladek chyba mi nie odciagaja?

Gość Pit 37
do ja mam tylko pytanie poczekaj chwile zaraz sproboje ci policzyc

Gość Pit 37
a zaliczki na podatek dochodowy ile mezowi pobrali

Gość Pit 37
i jaki mial koszt uzyskania przychodu

zaliczka pobrana przez platnika - 464 zl koszty uzyskania przychodow - 1 395.68

Gość ja bede ___
nie wiem co mam wpisac w pozycje 107 pit 37 czy to trzeba zsumowac co jest pobrane na skladki zdrowotne?

Gość Pit 37
zależy ile tobie pobrali z tych 700 zł. ale jesli twój maz mial te 8 tys i te skladki co piszesz to powinnien byc zwrot kolo 405 zł , jesli rozlicza sie on sam, zalezy ile pobrali tobie i wtedy bedzie wiadomo jak dostaniesz pita 11

Gość Pit 37
pozycji 107 jest obliczony podatek a podatek liczymy nastepujaco kwota z poz 106 razy 18 % minus kwota wolna od podatku za dany rok i wtedy wychodzi nam podatek w pozycji 107

dziekuje :)

Gość ja bede ___
i juz sie pogubiłam. ok skladki na ubez spol 925,45 na zdrowotne 674,20 jestem w polowie ale nie wiem co wpisac w 107 myslalam ze sume skladek zdr

Gość ja bede ___
to moze inaczej w pozycji 105 mam 8526,70 i w moim przypadku musze podzielic to na pol wyjdzie mi 4263,70 i jak dalej

Gość Pit 37
do ja bede podaj dochod koszt uzyskania przychodu zaliczke na podatek skladke zdr i społ to ci orientacyjnie oblicze

Gość ja bede ___
ok juz podaje przychód razem 10,008,40 ,dochód 9452,15 zaliczka pobrana 353 zł. skladki spoleczne 925,45 zdrowotne 674,20. wiem ze zwrotu bedzie 353 zł ale nie wiem jak wpisac to co pisalam wczesniej.

Gość Pit 37
do ja będe wypelnij tak : poz.105 - 8526,70 106 - 4263 107 - 422,64 109 - 422,64 110 - 674, 20 121 - 353,00 122 - 0 123 - 353 czyli zwrotu dostaniesz tak jak mowilas 353

Gość mammmamaa kalinkii
A ja poprosze o policzenie. Samotna matka. Dziecko urodzone w marcu 2009 roku. Moj dochod: 1.zasilek pieniezny z zusu - dochod- 8223,02- podatek-1481zł 2.renta rodzinna- dochod-9500zł- skl. zdrowotna 750zł, podatek 370zł. 3. dochod z pracy- 2000zł- koszty uzys.przy.150zł, dochod-1850zł, zaliczka na podatek150zł, sppleczne 200zł, zdrowtne120zł.

Gość ja bede ___
wielkie dzieki nie wiedzialam jak tylko obliczyc to w pozycji 107 i nadal niewiem ale dzieki wielkie.

Gość bzzzz....
Wielka filozofia ... wystarczy kalkulator dlugopis i cos do pisania plus broszurka informacyjna.

Gość bo ja nie wiem tego_
zeby to byla łatwizna to by kazdy soebie am rozliczal a nie po ksiegowych latają zwykli podatnicy.

jeszcze raz ja :) jak Ci wyszlo ze bedzie mial zwrot ok. 405? dochod 6468.22 - 885.46 skladki = 5582.76 , od tego podatek 448.92 - skladka na zdr 540.84 czyli podatek nalezny = 0, wiec nie powinien dostac zwrotu te 464 zl?

Gość Pit 37
do mamy kalinki 496 zł zwrotu

Gość Pit 37
ja mam tylko pytanie wyszło mi tak bo nie podałaś ile konkretnie miał przychodu . napisalas ok 8 tys wiec policzylam ci to od 8 tys odjelam koszt uzyskania przychodu , wyszedl mi dochod inny niz teraz podajesz 6604,32 zaraz policze ci jeszcze raz tylko podaj dokładny przychod

Gość mammmamaa kalinkii
Nie zna sie na tym wogole.Klamie.Ja sama od kilku lat sie rozliczam i mam do zwrotu 1500zł.A i w tym 700zł ulgi na internet. Skad wzielas te 500zł do zwrotu?????????