Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małłła

zgubiłam dowód co robić

Polecane posty

Gość małłła

No właśnie co robić czekać na uczciwego znalazcę czy od razu zgłosić zgubę co mi radzicie?

Gość marchessa
jeśli jesteś pewna, że dowód zginął gdzieś na ulicy, to zgłaszaj od razu, nie czekaj. A jeśli nie jesteś pewna, to może poszukaj jeszcze w domu

Gość I to szybko zgłoś
na komisariacie- dostaniesz od nich potwierdzenie zgłoszenia. Następnie zgłoś w urzędzie miasta, gdzie wyrabiałaś dowód. Bardzo ważne jest zgłoszenie w pierwszym lepszym banku, jeśli możesz, to w swoim, jeśli nie masz konta to w jakimkolwiek- dostaniesz potwierdzenie zgłoszenia- banki będą mieć to w swojej bazie i nikt na ten dowód nie weźmie kredytu. Zrób wszystko jak najszybciej, bo możesz dużo stracić.

Gość małłła
Wiem na pewno że dowód zgubiłam na ulicy.To byla boczna uliczka i malo ludzi tamtendy przechodzi.Za mną szła młoda dziewwczyna ze starszą panią i tak myślę że one mogły ten dawód znależć.Teraz siedzę i czekam może ktoś zadzwoni. A to wszystko przez czarnego kota który dzisiaj przebiegł mi drogę no i jak tu nie wierzyć w przesądy hehe.

Gość I to szybko zgłoś
Jak to wszystko zrobisz, to możesz podzwonić do dużych operatorów telefonii komórkowych, i u nich zastrzec nr dowodu, bo najczęściej na takie dowody są brane telefony. Po pewnym czasie, przychodzą faktury do płacenia. Ale to możesz zrobić na samym końcu.

Gość I to szybko zgłoś
Na nic nie czekaj, tylko zgłaszaj, bo chyba nie masz wyobraźni, co się może stać. Dobrze ci radzę.

Gość małłła
Ludzie dziekuje za wszystkie rady.Nie uwierzycie przed chwilą miałam telefon zadzwoniła jakas miła pani z informacją że znalazła mój dowód jestem przeszczęśliwa z tego powodu.No są jeszcze uczciwi ludzie na tym świecie.:):):)

Gość qwer
zglos na policje ja zgubilam dowod nie wiedzac o tym i ktos na mnie w lato wyporzyczal kajaki,plyty z wyporzyczalni itd!!