Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jupppi

od kiedy jest sens sadzac dziecko na nocnik żeby sikało i robiło kupke

Polecane posty

Gość jupppi

podobno do 2 roku życia nie ma sensu zeby nie zakładac pampka bo dziecko sika bezwiednie, i ze fizjologii nie da sie przeskoczyc jak było u was?

Zaraz ci napisza,ze KIEDYS(za czasu fiata,krowiego mleka) sadzalo sie roczne dzieci i robily!!

Gość jupppi
??:) moje sadzam ma 13 mcy i nigdy mi jeszcze nie zrobiło

Gość ja wlasnie ucze swojego synka
ma 23 m-ce. Wiem z doswiadczenia ze ok 2 letnei dziecko to taki optymalny moment. Córa sie nauczyla majac 2 latka, 3 dni i opanowany nocnik perfect. Licze na to samoz synkiem. pierwszy dzien nauki, zasikane wszystko co mozliwe ale pierwsze efekty sa... juz zrobil na nocnik swiadomie :D Potrzeba tylko wiele cierpliwosci i jak jzu sie zacznie to konsekwentnie :)

Gość guomi
2,5 roku :)

Gość gsdgtgtg
Syn z nocnika nauczył się korzystać jak miał 9 miesięcy (pampers tylko na noc) Córka jak miała 15 miesięcy (pampers też tylko na noc) Oboje po skończeniu 2 lat nie korzystali z pampersów juz w ogóle :)

Gość jupppi
no chciałabym zeby juz sikała świadomie ale chyba jeszcze jest za głupiutka, nocnik to raczej do zabawy a nie do sikania:( chyba własnie około 2 latek świadomie będzie sikać , trzeba poczekac

Gość moj maluch ma roczek
i wlasnie kupilam mu nocniczek,ale na razie tylko po to zeby sie z nim oswoil :) Moze na wiosne zaczniemy sie przymierzac. Pewnie poczekam jeszcze z roczek zanim odstawimy pieluchy

moja ma 8 miesiecy i zaczynamy:-D nawet juz jej wychodzi raz dziennie z samego rana. W nocy nie sika zawsze sciagam uchego pampersa (chociaz jeszcze sie w nocy wybudza i 'tanczy' przez sen).Pierwsza rzecz po wstaniu rano to na nocnik mala siedzi, sika jak zrobi swoje to schodzi (do dopiero od 4 dni).Teraz chce zaczac tez drugie posiedzenie w ciagu dnia

my też tak ok 8 mies. sadzam ją 3 razy dziennie, teraz ma 16 mies, siusiu robi prawie zawsze. Nie chodzi mi na razie,żeby wołała siusiu, po prostu oswajam ją,że nocnik jest do siusiania.

Gość grazynka -
Dziecko nie jest neurologicznie gotowe "nocnikowania" przed ukonczeniem 21 miesiaca zycia. Wczesniejsza nauka niczemu nie sluzy... no moze zabawie :-P

Gość mama dwoch dziewczynek
Pewnie te wszystkie teksty, ze dziecko nie jest gotowe do nauki siusiania przed ukonczeniem 2 rz pisza producenci pampersow i innych pieluch , bo dla nich to zloty interes . Moja starsza wolala kupke w wieku 15 m-cy , sikanie 20 m-cy druga to samo , od 19 m-ca mamy sucha pieluche po nocy :D Francuzi uwazaja, ze dziecko jestw stanie zapanowac nad potrzebami fizjologicznymi gdy umnie samodzielnie wchodzic na schody, bo wtedy pracuje ta sam grupa miesni .