Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

takasobieja.

Grzybica Pochwy a Sex..

Polecane posty

Proszę powiedzcie mi dlaczego podczas tej choroby a sexem tak strasznie boli, piecze, swędzi.. męcze się z tym od pół roku.. kocham się z moim facetem bardzo mało bo ciągle się lecze, ale i tak nie widzę konkretnych rezultatów, dalej nie mogę uprawiać sexu!czasami nie wytrzymujemy obydwoje.. i to robimy, ale ból który mi doskwiera podczas jest straszny i wszystko psuje..

Gość ja leczyłam się półtora roku
już byłam załamana , złapałam świństwo jak byłam za granicą , a o seksie lepiej zapomnij szybciej się wyleczysz i oczywiście partner też musi się leczyć . Jeżeli on się wyleczy a ty będzie nadal miała przeniesiesz to na niego , ty się podleczysz z złapiesz od niego i tak w kółko .

Gość moja moja
a robicie to z prezerwarywami, moze one pomogłyby wam ale leczyc to sie oboje musicie, mezczyzni maja masci na to i tabletki tez

odpusc sobie sex jak narazie. wylecz sie do konca, facet tez pojdzie sie zbadac na wszelki wypadek i jak bedziesz (lub bedziecie) zdrowi no to szalejcie do woli :D !

Ja leczyłam się pół roku: A wyleczyłaś się? jeśli tak to jakim sposobem? Mój partner dostał raz tabletke, i od tamtego momentu ja chodząc do ginekologa dostaje nowe recepty, a dla niego nic.. zastanawiam się czy przy następnej wizycie nie zapytać o coś dla niego.. Wiem też że mam nadżerkę drugiego stopnia, lekarz chce mi zrobić wypalanke, ale ja ja jestem bardziej za wymrażaniem, czy uwazażacie dziewczyny że ta nadżerka powoduje powikłania przy tej całej grzybicy z którą się tak męcze?

lepiej zeby facet zglosil sie do lekarza osobiscie bo bez badania nic dla niego nie zalatwisz. a lepiej rob co lekarz mowi bo moze miec racje i bedziesz zdrowa :)

Gość dsfdsdf
niestety jak to raz złapałas to bedzie wracac, wiem cos o tym niestety :(

A jak uważasz czy nadżerka też może powodować naworty choroby bądz jej nieskończoność dopóki się nie pozbędziesz?

jeszcze nie mialam takich problemow i zycie ci zebys sie tego pozbyla jak najszybciej. znaczy nie wiem czy moze powodowac nowotwory, lepiej wypytaj swojego ginekologa o wszystkie watpliwosci bo on lepiej ci wytlumaczy to wszystko i zaproponuje odpowiednie leczenie

lunka00 Nie nowotwory, a nawroty ;-) ale ok.. dzięki za informacje, mam nadzieję, że pozbędę się tego cholerstwa raz na zawsze i będę mogła uprawiać sex bez bólu i ograniczeń ;-D

Gość dsfdsdf
jak zaszłam w ciaze to złapałam i ciagle wracala, potem w 2 ciazy tez, a potem jak zaczełam brac zastrzyk anty to na poczatku, brałam nystatyne i pimafucin (najlepszy) i clotrimazol dopochwowo,az w koncu mi lekarka przepisala jakies tabletki, które bralam po 1 co tydzien przez 3 tygodnie,moj maz musial wziac jedna i sie smarowal i teraz nie mam :) odpukac, tylko ze to lubi wracac przy hormonach, oczywiscie smarowalismy sie tez mascmi oboje

kurde, niedoczytalam :P hehe, trudno. w kazdym razie lepiej dla ciebie bedzie jak bedziesz sie powstrzymywac od sexu i zaciagniesz faceta do lekarza zeby on sprawdzil czy przypadkiem i on czegos nie zlapal:P

Hm.. Pimafucin też brałam (maść) i nie bardzo pomogło, clotrimazol również ale krem zewnętrzny.. nie dopochwowo, lekarz mi przepisał później dafnegin dopochwowo coś tam przestało pieć, ale z sexem dalej nici.. nie wiem co sie dzieje, zastanawiam się czy ta nadżerka nie psuje tego wszystkiego, i jeśli jej bym się najpierw pozbyła poprzez wypalanie, czy też wymrażanie wszystko inne pójdzie w cholerke, i będę mogła normalnie współżyć..

Gość dsfdsdf
to wszystko co ci pisałam to były globulki dopochwowe :)

Gość dsfdsdf
a tamte tabletki ktore bralam z mezem byly doustne :)

Aha.. no ja dopochwowo miałam dafnegin i jeszcze jedno ale teraz mi nazwa wyleciała z głowy, reszta to jakieś maści, antybiotyki, i jedna tabletka dla mojego faceta.. jak znajde nazwy leków to napiszę co brałam..

panstwowo, hm- tam maja cie w dupie. a prywatnie nie, bo zarabiaja wiec sie staraja ;) idz prywatnie

Gość 2010r
możecie się śmiac,ale ja wyleczyłam się czosnkiem.Oczywiście najpierw przeszłam leczenie lekami ale efekty były mizerne,i właśnie na kafeteri wyczytałam jak kobiety polecają czosnek jak leki zawodzą.

Gość dsfdsdf
ja chodze panstwowo do mojej jedynej lekarki i ona mi naprawde pomogla, to jest kwestia podejscia do pacjenta

ja mam chyba pecha do panstwowych placowek zdrowia bo jakos nie znalazlam tam dobrych lekarzy. wole prywatnie :)

A CZY UWAŻACIE ŻE NADŻERKA KTÓRĄ MAM MOŻE POWODOWAĆ NIE WYLECZENIE SIĘ GRZYBICY ?????????

Gość dsfdsdf
nie, grzybice powoduja jakies tam drożdzaki, nie pamietam teraz dokładnie jakie, to nie ma zwiazku z naderka :)

Gość dsfdsdf
nie :)

dobry doradca: tak leczyłam się antybiotykami a dokładnie Amoksilav. Do tego brałam jeszcze inne lekarstwa.. mianowicie: Flumycon,pimafucin,gynazol,oxycort,dafnegin.